Priima-päivä 25.8. Porissa

Vietimme elokuun loppupuolella yhden antoisan perjantaityöpäivän porilaisten vieraana. Lähdimme matkaan aamutuimaan Seinäjoelta parilla autolla puhe automatkalla pulputen. Nappasimmepa matkalta mukaan myös hankekollegamme, jonka autonrengas epäonnisesti puhkesi kesken matkan – onnekkaasti kuitenkin autokorjaamon eteen, vaikkakaan huolto ei vielä niin aamusta ollut avoinna.

Poriin saavuttuamme saimme lukiolla heti ystävällisen vastaanoton ja pikaisen koulukierroksen. Sen verran vieraita pyöritettiin pitkin portaita ympäriinsä, että labyrintin päiden yhdistämiseen saattaisi kulua pidempikin aika kuin tuo yksittäinen vierailukerta.

Aamukahvien lomassa esittäydyimme ja vaihdoimme tämän hetken hankekuulumisia. Oli mukava nähdä tällä kertaa livenä kasvoja, joita oli aiemmin nähnyt vain ruudun välityksellä. Poria ehdimme ihailla lukion ulkopuolella myös lounaan verran, jonka nautimme kaupungilla ravintola Borgissa.

Lounaan jälkeen työskentelimme muutaman session pienryhmissä. Maahanmuuttajien koulutuspolkua käsittelevän porukan kanssa jaoimme ajatuksia lukioidemme toimintatavoista sekä hankeosiomme nykytilasta samoissa iloisissa tunnelmissa kuin mihin keväällä jäimme. Oli ilo päästä työskentelemään porukassa, joka pallottelee yhdessä mutta antaa myös tilaa kaikille tulla kuulluiksi. Varsin hyviä mittareita ideoimmekin jo omaan osuutemme iltapäivän loppuun mennessä.

Päivän lopuksi kokosimme vielä tunnelmia päivän annista ennen kuin oli aika sanoa kiitokset Porin lukion hankeporukalle toimivasta ryhmätyöskentelystä sekä vieraiden kestitsemisestä. Kotimatka kului jälleen puheensorinan siivittämänä. Seuraavaa yhteistä tapaamiskertaa odotellessa!

Saila Latukka

kehittäjäopettaja, S2-opettaja

Seinäjoen lukio