Hyvinvointitutorit Itätuulen koulun hyvinvointipäivillä

Torstaina 12. päivä lokakuuta olin Itätuulen koulussa hyvinvointipäivillä. Meillä hyvinvointitutoreilla oli oma piste, jolla edustimme Porin lukiota. Pisteellämme oli tasapainolautoja ja jumppapalloja, joilla pääsi koettamaan hyvinvointia edistäviä liikkeitä. Lisäksi meillä oli kahdet VR-lasit (eli virtuaalitodellisuuslasit) joita Itätuulen ja vierailevien koulujen oppilaat pääsivät kokeilemaan. Myös opettajat olivat kiinnostuneita näkemään, miten VR-lasit toimivat.

Hyvinvointipäivien aikana avustin ihmisiä VR-lasien kanssa ja pyrin luomaan heille hauskan pelikokemuksen Beat Saberissa. Päivän kuluessa minua tuli haastattelemaan kuvataiteen opettaja Markku Itätuulen koulusta. Kerroin haastattelussa hyvinvointitutorien toiminnasta ja miten pyrimme edistämään Porin lukion viihtyvyyttä ja oppilaiden henkistä sekä fyysistä hyvinvointia. Lisäksi kerroin lukiostamme yleisesti ja vastasin Markun kysymykseen siitä, miten pidän huolta omasta hyvinvoinnistani.

Messutyylisellä alueella oli useita erilaisia pisteitä hyvinvointiin liittyen. Markku kiersi haastattelemassa kaikkia pisteiden edustajia, ja mielenkiinnon takia kävin itsekin kiertämässä ja katsomassa minkälaisia juttuja siellä esitellään. Koin erittäin opettavaiseksi, kun pääsin puhumaan eri järjestöjen ja yritysten edustajien kanssa, ja otin jokaiselta pisteeltä mukaani esitteitä Porin lukiolle. Hyvinvointipäivillä oli muun muassa Suomen Punainen Risti, Mielenterveystalo, Asema-apteekki, Tyttöjen Talo, Liikenneopisto, Martat, Ehkäisyneuvola, SAMK ja Ohjaamo. Kaikki pisteet olivat todella tärkeitä hyvinvoinnin kannalta, ja osa tarjoutui tekemään yhteistyötä Porin lukion kanssa tulemalla esimerkiksi esittelemään omia ohjeitaan elämään ja antamaan nuorille tietoa ja apua.

Tunnelma oli viihtyisä, ja koko sali oli eläväinen ihmisten kierrellessä eri pisteillä kokeilemassa erilaisia pelejä ja täyttämässä arvontalappuja. Porin lukion pisteellä kävijät sanoivat, että VR-laseja oli hauska kokeilla, ja uskon koko messukokemuksen olleen monelle yhtä merkittävä kuin minullekin.

Tapahtuma oli mielestäni todella onnistunut ja tärkeä nuorten kannalta, ja olisi upeaa saada olla mukana järjestämässä jotain samanlaista joskus tulevaisuudessakin.

Safira Kettunen

hyvinvointitutor

Porin lukio