Siirtyminen 7. luokalle

Porissa on oppilaalle määritelty koulupolku alakoulusta yläkouluun siirtymiseen. Myös oppilaat, jotka ovat saaneet toissijaisen koulupaikan alakoulussa, voivat siirtyä oman ryhmän mukana yläkouluun. Vain niille oppilaille, jotka hakevat nykyisestä koulupolustaan poiketen toissijaiseen yläkouluun, tulee tammikuun loppuun mennessä tehdä Wilmassa anomus lomakkeella: Hakeutuminen toissijaiseen kouluun (yläkoulu). Painotettuun opetukseen valittujen ei enää tarvitse hakea uudelleen.

Oppilaat sijoittuvat yläkouluille oman koulupolun mukaan seuraavasti:

AlakouluYläkouluMuut tiedot
AhlainenNoormarkku
CygnaeusPorin Lyseo
EnäjärviMeri-Pori
ItätuuliItätuuli
KaarisiltaKaarisilta
KalaholmaKuninkaanhakaSiirrytään jo 6. luokalle
Kankaan kouluNoormarkku
KyläsaariMeri-Pori
KäppäräLänsi-PoriLattomeren alueen oppilaat siirtyvät Porin Lyseoon
Lavia Lavia
Meri-PoriMeri-Pori
NoormarkkuNoormarkku
PohjoisväyläPorin Lyseo
ReposaariMeri-Pori
SöörmarkkuNoormarkkuSiirrytään jo 5. luokalle
TuorsniemiLänsi-Pori Liikastenmäen oppilaat siirtyvät Porin Lyseoon
UusikoivistoKuninkaanhaka
VähäraumaLänsi-Pori
VäinöläItätuuli

Oppilaalla, joka on käynyt alakoulua toissijaisessa koulussa, on oikeus jatkaa saman oppilasryhmän mukana yläkouluun tai siirtyä 7.luokalle osoitteensa mukaiseen lähikouluun. Maksutonta kuljetusoikeutta ei kuitenkaan voi saada muuhun, kuin oppilaan lähikouluun. Mikäli oppilas siirtyy osoitteenmukaiseen lähikouluun, tulee huoltajan ilmoittaa siirtymisestä oppilaan 6. luokan kouluun.

Hakemus toissijaiseen yläkouluun tulee tehdä tammikuun loppuun mennessä

Mikäli oppilas haluaa jatkaa opiskeluaan 7. luokalla muussa kuin koulupolun mukaisessa lähikoulussa, voi toissijaiseen kouluun hakea sähköisesti täyttämällä anomus Wilmassa tammikuun loppuun mennessä. Anomus löytyy Wilman lomakkeista nimellä: Hakeutuminen toissijaiseen kouluun (yläkoulu). Siinä tapauksessa, että oppilas hakeutuu toissijaiseen kouluun, eikä sinne pääse, on oppilaalla koulupaikka koulupolun mukaisessa yläkoulussa.

Koulukuljetus

Oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen omaan lähikouluunsa, jos matka ylittää 5 kilometriä. Toissijaiseen kouluun ei oppilaalla ole maksutonta kuljetusoikeutta ja tämä koskee myös painotetun opetuksen luokkia, kuten englanti-, liikunta-, kuvis-, musiikki- ja yrittäjyysluokkia.

Lisätietoa koulukuljetuksesta sekä koulukuljetushakemus.