Koulupaikan määräytyminen

Oppilaan lähikoulu määräytyy oppilaan asuinosoitteen perusteella. Jokaisella koululla on oma lähikoulualue, jonka alueella asuville lapsille kyseinen koulu on lähikoulu. Oppilas voi hakeutua myös muuhun, niin sanottuun toissijaiseen kouluun. Toissijaiseen kouluun voidaan ottaa, mikäli siellä on tilaa.

Sähköisesti täytettävä lomake toissijaiseen kouluun löytyy tästä linkistä. Palvelua varten tarvitaan verkkopankkitunnukset (Suomi.fi tunnistautuminen).

Tarkemmat oppilaaksioton perusteet ovat luettavissa tästä linkistä.

Ajankohtaista

  • Sivistyslautakunta on muuttanut kokouksessaan 8.11.2022 (270 §) Pohjoisväylän ja Kaarisillan välistä lähikoulualueen välistä rajaa sekä Käppärän ja Itätuulen lähikoulualueiden välistä rajaa Honkaluodon alueen osalta. Samassa yhteydessä sivistyslautakunta on päättänyt säilyttää Enäjärven ja Meri-Porin sekä Käppärän ja Vähärauman välisen lähikoulualueen rajan 7.12.2021 päätöksen mukaisena.
  • Tiedote lähikoulualueiden muutoksista: Enäjärvi ja Meri-Pori sekä Käppärä ja Vähärauma (julkaistu 16.12.2021, päivitetty 10.1.2022 sivistyslautakunnan päätöspöytäkirjalinkit sekä poistettu maininta palvelukarttaviiveestä).

Lähikoulualueet löytyvät palvelukartasta. Valitse sivun vasemmalla olevasta valikosta: Opiskelu -> Perusopetus -> Koulupiirit ja tämän alapuolelta etsimäsi koulu.

Havainnekuva palvelukartalta Porin kaupungin koulupiireistä.