Maksut ja alennukset

Kurssimaksut

 • Ilmoittautumalla kurssille opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun riippumatta siitä, osallistuuko hän kurssille. Kurssimaksu on mainittu kunkin kurssin tiedoissa. Yhden kurssikerran peruuntuminen ei oikeuta korvaavaan kertaan tai kurssimaksun alennukseen.
   
 • Kurssimaksu maksetaan verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Maksamaan pääsee Siirry maksamaan –linkin kautta ilmoittautumisen jälkeen. Verkkomaksuun tulevat mukaan kaikki samalla kertaa tehdyt ilmoittautumiset. Huomaathan, että maksu on suoritettava heti ilmoittautumisen jälkeen, eikä maksusivulle voi palata myöhemmin. Verkkomaksusta tulee vahvistus opiskelijan sähköpostiin. Kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa perumisaikojen puitteissa kurssimaksu palautetaan verkossa maksaneille. Kurssimaksun palautusta varten ilmoitathan tilinumerosi asiakaspalveluun.
 • Kurssimaksua ei makseta verkossa, jos opiskelijalla on aktiivikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa, opiskelija hakee opintoseteliavustusta, on oikeutettu eläkeläishintaan erikseen mainituilla tieto- ja viestintätekniikan kursseilla tai jos kurssimaksun maksaa työnantaja tai muu taho. Tällöin lasku lähetetään postitse kurssin alkamisen jälkeen. Mahdolliset alennukset huomioidaan laskussa. Ilmoitathan kurssin aikana muuttuneesta osoitteestasi asiakaspalveluun, jotta lasku lähtee oikeaan osoitteeseen.
 • Kaikki maksamattomat laskut menevät perintään. Otathan yhteyttä asiakaspalveluun viikon sisällä laskun saapumisesta, jos laskussa on huomautettavaa tai haluat sopia maksuajasta.
   
 • Hyväksymme kansalaisopiston kurssimaksujen maksuvälineeksi Tyky-setelit (myös Tyky-online), Smartum-setelit (myös Smartum-mobiilimaksu) ja Edenredin virikesetelit (myös My Edenred -mobiilimaksu). Kurssimaksu ko. seteleillä tulee suorittaa opiston asiakaspalvelussa 8.2. mennessä, myöhemmin alkavien kurssien osalta maksu seteleillä viimeistään viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Jos kurssi on ehditty laskuttaa, ei seteleitä enää oteta vastaan. Seteleillä tulee maksaa koko kurssimaksu, eikä setelistä saa vaihtorahaa. Opistolla ei oteta vastaan käteistä eikä korttimaksuja. Seteleillä ei voi maksaa materiaalimaksuja eikä Porin kesäyliopiston eikä Osaava Satakunnan järjestämiä koulutuksia.
   
 • Opiskelija hankkii kurssilla tarvittavat oppimateriaalit ja tarvikkeet yleensä itse. Osassa kursseista lista tarvikkeista löytyy ilmoittautumisjärjestelmässä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Joillakin kursseilla on erikseen mainittuja materiaali- ja välinemaksuja. Näistä löytyy tieto ilmoittautumisjärjestelmässä. Tarvikelistan voi myös pyytää asiakaspalvelusta. Aiempien materiaalimaksujen laiminlyöminen johtaa materiaalitilausten epäämiseen. Jos kurssille osallistuminen edellyttää matkustamista, opiskelija vastaa matkakuluista.
   
 • Tähtikursseilla voi olla pienempi ryhmäkoko, opetustila voi olla kalliimpi tai opettajan matka- ja majoituskulut voivat olla korkeammat kuin opiston tavallisilla kursseilla. Tähtikurssien kurssimaksu on 50 prosenttia kalliimpi kuin tavallisilla kursseilla.

Alennukset

 • Opetushallituksen rahoittamalla opintoseteliavustuksella tuetaan aikuiskoulutukseen osallistumista. Kansalaisopiston opintoseteliavustusta voivat hakea maahanmuuttajat, työttömät, seniorit (yli 63-vuotiaat) ja eläkkeellä olevat, oppimisvaikeuksia kokevat ja alhaisen pohjakoulutuksen omaavat. Opintosetelillä voidaan alentaa em. ryhmiin kuuluvien opiskelijoiden kurssimaksuja. Avustuksiin käytettävä summa jaetaan kriteerit täyttävien hakijoiden kesken. Tietyillä kursseilla (esim. senioreiden tietotekniikkakurssit ja suomen kielen kurssit) on alennettu maksu huomioitu jo ilmoitetussa kurssimaksussa, joten näille kursseille ei erillisiä opintoseteliavustuksia myönnetä. Aktiivikorttiin ei voi saada opintoseteliavustusta. Opiskelijan on mahdollista saada avustus yhteen kurssiin kauden aikana. Opintoseteliä ei voi hakea Porin kesäyliopiston ja Osaava Satakunnan järjestämiin koulutuksiin.
 • Opintosetelien hakuaika päättyi 8.2.
  Opintosetelihaun tietosuojaseloste löytyy täältä: https://www.pori.fi/pori-tieto/tietosuoja

 

 • Opiskelija voi ostaa 100 euroa maksavan aktiivikortin, jolla voi osallistua suurimpaan osaan kansalaisopiston kursseista. Aktiivikortti ei käy tieto- ja viestintätekniikan kursseille (paitsi teemakurssit), teknisen työn kursseille, verkkokursseille, Porin kesäyliopiston ja Osaava Satakunnan järjestämiin koulutuksiin, erikseen määritellyille erikoiskursseille (esim. opintomatkat) eikä huhti-kesäkuussa alkaviin ja varsinaisen toimintakauden ulkopuolelle jatkuviin ns. kesäkursseihin. Tähtikurssien kurssimaksuista aktiivikortti kattaa puolet.
 • Aktiivikortit olivat myynnissä 14.1.-8.2.
   
 • Maksun voi suorittaa verkkopankissa ilmoittautumisen jälkeen tai postitse kotiin lähetettävällä laskulla. Aktiivikorttia ei voi perua.
 • Kortin lunastaneiden tulee ilmoittautua kursseille ja esteen sattuessa perua osallistumisensa viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Mikäli peruminen tehdään tämän jälkeen, peritään 12 euroa perumismaksua. Jos perumista ei tehdä ollenkaan, peritään myös aktiivikortin lunastaneilta koko kurssimaksu.