Maksut ja alennukset

Kurssimaksut

 • Ilmoittautumalla kurssille opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun riippumatta siitä, osallistuuko hän kurssille. Kurssimaksu on mainittu kunkin kurssin tiedoissa.
 • Kaikki maksamattomat laskut menevät perintään. Otathan yhteyttä opiston toimistoon viikon sisällä laskun saapumisesta, jos laskussa on huomautettavaa.
   
 • Kurssimaksu maksetaan verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Maksamaan pääsee Siirry maksamaan –linkin kautta ilmoittautumisen jälkeen. Verkkomaksuun tulevat mukaan kaikki samalla kertaa tehdyt ilmoittautumiset. Huomaathan, että maksu on suoritettava heti ilmoittautumisen jälkeen, eikä maksusivulle voi palata myöhemmin. Verkkomaksusta tulee vahvistus opiskelijan sähköpostiin. Kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa perumisaikojen puitteissa kurssimaksu palautetaan verkossa maksaneille. Kurssimaksun palautusta varten ilmoitathan tilinumerosi opiston toimistoon.
 • Kurssimaksua ei makseta verkossa, jos opiskelijalla on aktiivikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa, opiskelija hakee opintoseteliavustusta tai jos kurssimaksun maksaa työnantaja tai muu taho. Tällöin lasku lähetetään postitse kurssin alkamisen jälkeen. Ilmoitathan kurssin aikana muuttuneesta osoitteestasi opiston toimistoon, jotta lasku lähtee oikeaan osoitteeseen.
   
 • Hyväksymme kansalaisopiston kurssimaksujen maksuvälineeksi Tyky-setelit (myös Tyky-online), Smartum-setelit (myös Smartum-mobiilimaksu) ja Edenredin virikesetelit. Kurssimaksu ko. seteleillä tulee suorittaa opiston toimistossa kauden alkaessa, myöhemmin alkavien kurssien osalta maksu seteleillä viimeistään viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Seteleillä tulee maksaa koko kurssimaksu, eikä setelistä saa vaihtorahaa. Opistolla ei oteta vastaan käteistä. Seteleillä ei voi maksaa Porin kesäyliopiston järjestämiä koulutuksia.
   
 • Opiskelija hankkii kurssilla tarvittavat oppimateriaalit ja tarvikkeet yleensä itse. Osassa kursseista lista tarvikkeista löytyy netistä "Lisätietoa kurssista" -kohdasta viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Joillakin kursseilla on erikseen mainittuja materiaali- ja välinemaksuja. Aiempien materiaalimaksujen laiminlyöminen johtaa materiaalitilausten epäämiseen. Jos kurssille osallistuminen edellyttää matkustamista, opiskelija vastaa matkakuluista.
   
 • Tähtikursseilla voi olla pienempi ryhmäkoko, opetustila voi olla kalliimpi tai opettajan matka- ja majoituskulut voivat olla korkeammat kuin opiston tavallisilla kursseilla. Tähtikurssien kurssimaksu on 20 prosenttia kalliimpi kuin tavallisilla kursseilla.

Alennukset

 • Opetushallituksen rahoittamalla opintoseteliavustuksella tuetaan aikuiskoulutukseen osallistumista. Kansalaisopiston opintoseteliavustusta voivat hakea maahanmuuttajat, työttömät, senioriväestö ja eläkkeellä olevat, oppimisvaikeuksia kokevat ja alhaisen pohjakoulutuksen omaavat. Opintosetelillä voidaan alentaa em. ryhmiin kuuluvien opiskelijoiden kurssimaksuja. Avustuksiin käytettävä summa jaetaan kriteerit täyttävien hakijoiden kesken. Tietyillä kursseilla (esim. senioreiden tietotekniikkakurssit) on alennettu maksu huomioitu jo ilmoitetussa kurssimaksussa, joten näille kursseille ei erillisiä opintoseteliavustuksia myönnetä. Aktiivikorttiin ei voi saada opintoseteliavustusta. Opiskelijan on mahdollista saada avustus yhteen kurssiin kauden aikana.
 • Kevätkauden osalta opintosetelien haku on päättynyt.
   
 • Opiskelija voi ostaa aina kauden alkaessa aktiivikortin, jolla voi osallistua suurimpaan osaan kansalaisopiston kursseista. Aktiivikortti ei käy tieto- ja viestintätekniikan kursseille (paitsi teemakurssit), teknisen työn kursseille, Porin kesäyliopiston järjestämiin koulutuksiin eikä erikseen määritellyille erikoiskursseille (esim. opintomatkat). Tähtikurssien kurssimaksuista aktiivikortti kattaa puolet. Kevätkauden osalta aktiivikorttien hankinta-aika on päättynyt.
 • Kevätkauden aktiivikortti ei käy huhti-kesäkuussa alkaviin ja toimintakauden ulkopuolelle ulottuviin ns. kesäkursseihin (kurssitunnus päättyy L-kirjaimeen). Kesäkursseihin voi lunastaa oman aktiivikorttinsa, jonka hinta on 45 e. Kesäkurssien aktiivikortit ovat myynnissä 15.3.-13.4. joko netissä tai opiston toimistossa (kurssinumero 99991L).
 • Maksun voi suorittaa verkkopankissa ilmoittautumisen jälkeen tai postitse kotiin lähetettävällä laskulla. Aktiivikorttia ei voi perua.
 • Kortin lunastaneiden tulee ilmoittautua kursseille ja esteen sattuessa perua osallistumisensa viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Mikäli peruminen tehdään tämän jälkeen, peritään 12 euroa perumismaksua. Jos perumista ei tehdä ollenkaan, peritään myös aktiivikortin lunastaneilta koko kurssimaksu.