Oppilashaku

kuvitus

Lasten ja nuorten oppilashaku lukuvuodelle 2023-2024

Taidekoulun uusien 4-18 -vuotiaiden oppilaiden hakuaika on ollut 2.-28.5.2023. Oppilasryhmät on täytetty kesäkuussa ja oppilaaksi päässeille on annettu tieto ennen juhannusta. Lukuvuoden aikana oppilasryhmissä saattaa kuitenkin vapautua paikkoja, joten avaamme täydennyshaun 15.8.2023.

Kaikkien keväällä tai syksyllä taidekouluun hakeneiden hakemukset on voimassa 17.2.2024 saakka. Näin ollen kun ryhmissä vapautuu paikkoja, otamme välittömästi yhteyttä jonottaviin hakujärjestyksessä. Oppilaspaikkaa odottaessa emme pysty ilmoittamaan jonotilannetta lukuisille hakijoille, mutta sitä voi tarvittaessa tiedustella esimerkiksi sähköpostitse taidekoulu@pori.fi

Täydennyshakuun pääset tästä

Aikuisten opiskelijahaku syksyllä 2023

Taidekoulu ottaa vastaan uusien aikuisopiskelijoiden näytetöitä keskiviikkona 16.8.2023 aikavälillä klo 16-17.30.

Uudet opiskelijat valitaan näytetöiden sekä paikan päällä täytettävän hakemuslomakkeen perusteella. Näytetöitä tulee esittää 5 kpl. Ne voivat olla millä tahansa kuvataiteen tekniikalla toteutettu, mutta yhden teoksista tulee olla piirustus. Näytetyöt jätetään taidekoululle noin viikon ajaksi.

Aikuisten taiteen perusopetus antaa valmiudet omaan kuvalliseen tuottamiseen joko syvällisenä harrastuksena tai valmennuksena kuvataidealan opintoihin. Suoritettuaan koko laajan oppimäärän opinnot, opiskelija saa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän päättötodistuksen. Opetus ei ole ammatilliseen tutkintoon johtavaa, eikä siten oikeuta esim. opintotukeen tai yleisesti käytössä oleviin opiskelija-alennuksiin.

Opetusta annetaan keskimäärin kahtena iltana viikossa klo 17-20 neljän lukuvuoden ajan. Opetus perustuu kuvataiteen laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin. Ensimmäisten vuosien ajan tutustutaan laaja-alaisesti eri kuvataiteen tekniikoihin ja opintojen loppuvaiheessa syvennytään itselle mieluisimpaan taiteenalaan. Opetuksen tavoitteisiin, sisältöihin ja lukukausimaksuihin voi tutustua koulun nettisivuilla.

Lisätietoja: taidekoulu@pori.fi ja p. 044 701 1257 (rehtori)