Hakeminen ja irtisanominen

Päiväkoteihin ja perhepäivähoitoon ei ole vuosittaista hakuaikaa, vaan hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti. Hakemus voimassa enintään vuoden hakupäivästä. Elokuussa alkavaan esiopetukseen haku uutta toimikautta varten on vuosittain helmikuussa. Esiopetuspaikat ja elokuussa alkavat varhaiskasvatuspaikat ilmoitetaan vanhemmille viimeistään kesäkuussa.

Haku avointen päiväkotien ryhmiin on auki läpi vuoden. Avoimesta varhaiskasvatuksesta lisää tietoa täältä.

Palveluiden sijaintia voi katsoa kaupungin palvelukartasta kohdasta lapset ja nuoret -> varhaiskasvatus

Lisäinfoa voi kysyä osoitteesta varhaiskasvatus@pori.fi, jonne voi aina ilmoittaa myös hakemuksen jättämisen jälkeen tapahtuvista muutoksista. Myös sivuston ABC -osiosta saa tietoa.

Ajankohtaista hakuasioista keväällä 2023

Haku Porin kaupungin päiväkotien esiopetukseen (4h/päivä) toimikaudeksi 17.8.2023—31.5.2024  

Jos lapsi on jo kunnallisessa päiväkodissa, jossa järjestetään esiopetusta, häntä ei tarvitse hakea erikseen esiopetukseen. Muut tekevät hakemuksen esiopetukseen ja täydentävään varhaiskasvatukseen sähköisessä asioinnissa. Kaikkien englanninkieliseen esiopetukseen haluavien tulee myös tehdä hakemus.

Hakuaika 6.2.—19.2.2023 

Esiopetuspaikat ilmoitetaan vanhemmille viimeistään kesäkuussa. 

Pre-primary school in English at Cygnaeus school  

You can apply to pre-primary school 6.2.—19.2.2023 and it starts 17.8.2023. You find more information in english and electric registration form here

For more information please come to Cygnaeus School 8.2.2023 at 6.00 p.m. or ask minna.kahkonen-nurmi@pori.fi

Haku Porin kaupungin päiväkotien tuettuun varhaiskasvatukseen 1.8.2023 alkaen  

Haku koskee integroituja erityisryhmiä hakuaika 1.3.-12.4.2023  

Mikäli lapsi on jo varhaiskasvatuksen asiakkaana, voivat vanhemmat allekirjoittaa esityksen paikan saamisesta lapsen varhaiskasvatuspaikassa. Liitteitä ei tarvita, jos ne ovat jo varhaiskasvatuksessa. 

Mikäli lapsi ei vielä ole kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, haku tapahtuu sähköisesti. Hakemusta varten tarvitaan asiantuntijan lausunto tai suositus, joka toimitetaan paperisena liitteenä alla mainittuun osoitteeseen. 

Hakemuksen lisätietoihin kirjataan maininta: ”Tuettuun varhaiskasvatukseen haku”.  

Liitteet, asiantuntijalausunnot toimitetaan paperisena joko postiosoitteeseen Tuettu varhaiskasvatus, Sivistystoimiala, PL 121, 28101 Pori tai käyntiosoitteeseen Sivistystoimen hallinto, Tiedepuisto 4, 28600 Pori (C-rakennus).  

Hakemusten jättäminen

Hakemus varhaiskasvatukseen tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen toivottua hoidon alkamispäivää. Hakemus kannattaa toimittaa mahdollisimman ajoissa, vaikka tarkka alkamisajankohta ei olisi vielä selvillä. Tee hakemus erikseen joka lapselle, jolle haetaan varhaiskasvatuspaikkaa.

Mikäli varhaiskasvatus tarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja tarve johtuu työllistymisestä, opiskelusta tai koulutuksesta, tulee varhaiskasvatuspaikkaa hakea niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin varhaiskasvatuksen tarve alkaa. Esimerkiksi silloin, kun ilmoittautuu työttömäksi työnhakijaksi/hakee koulutukseen, pitää jo hakea lapselle varhaiskasvatuspaikkaa. Lisätietoihin voi merkitä, että ottaa paikan vastaan, kun työ/opiskelupaikka on varmistunut.

Sähköinen asiointi

Linkki sähköiseen asiointiin

Uudet asiakkaat, ei vaadi tunnistautumista

 • hakemus varhaiskasvatukseen,
 • ilmoittautuminen esiopetukseen
 • hakemus avoimeen päiväkotiin
 • palvelusetelihakemus
 • arvio perheen varhaiskasvatusmaksusta

Nykyiset asiakkaat (aikaisempi tai voimassa oleva asiakkuus), tunnistautuminen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

 • sähköiset päätökset (kirjautumisen jälkeen kohta meidän perhe -> yleisnäkymä)
 • esitäytetty varhaiskasvatus, esiopetus tai palveluseteli hakemus
 • hakemus avoimeen päiväkotiin
 • hakemus varhaiskasvatuspaikan vaihtamisesta
 • puhelin- ja sähköpostiyhteystietojen muutos
 • arvio varhaiskasvatusmaksusta
 • tuloliitteiden toimittaminen sähköisesti varhaiskasvatusmaksun määrittämistä varten
 • korkeimman varhaiskasvatusmaksun hyväksyminen, jolloin ei tarvitse toimittaa tulotietoja

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Kun lapsi lopettaa varhaiskasvatuksessa, on paikka irtisanottava kirjallisesti vähintään 10 päivää aikaisemmin. Irtisanomisen voi tehdä Edlevo sovelluksella tai paperisella lomakkeella.

Irtisanoutuminen astuu voimaan lapsen viimeisen varhaiskasvatuspäivän jälkeen aikaisintaan 10 päivän kuluttua irtisanoutumisesta. Uutta paikkaa voi hakea irtisanoutumisen alettua, jolloin noudatetaan varhaiskasvatuslain mukaisia hakuaikoja. Maksut laskutetaan irtisanomispäivään asti.