Rakkaudella porilaisille nuorille -hyvinvointiraha 2023

Rakkaudella porilaisille nuorille -leima

Vuonna 2023 Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan pääkohteena ovat nuoret eli 12-29-vuotiaat porilaiset. Hyvinvointiraha kulkeekin tällä kertaa Rakkaudella porilaisille nuorille -nimellä.

Hyvinvointirahalla toteutetaan 15 nuorille suunnattua hanketta eri puolilla Poria. Hankkeet ja tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tutustu tapahtumiin alla, tervetuloa mukaan!

Sivua päivitetään parhaillaan, joten hankkeiden tiedot täydentyvät vielä.

 • Toivotamme yhdessä nuoret ja aikuiset avaamaan Snällin kunnostetun uimarannan kesäkäyttöön. Tarjolla uimisen lisäksi telttasauna, grillimakkaraa, mehua ja kahvia.

  Aika ja paikka: 10.6. klo 16-18 Snällin uimarannalla Noormarkussa, Snällintien päässä joen rannassa.

  Lisätietoja: Noormarkun-Finpyyn kyläyhdistyksen Facebook ja verkkosivut

  Toteuttaja: Noormarkun alueen kyläyhdistykset yhteistoiminnassa partion, poliisin, koulun ja nuorisotoimen kanssa

  Tapahtuma on osa ”Elämäntapavalmennusta ja turvallisuutta nuorille” -hanketta, joka järjestää hyvinvointirahalla useita tapahtumia Noormarkussa.  Tulossa vielä:

   • Nuorten turvallisuusillat eri kylille
   • Skootit-mopot-mopoautot-polkupyörät-jalankulkijat
   • Tutustuminen ratsastuksen alkeisiin ja turvalliseen liikkumiseen
 • Kyläsaaripäivä ylpeänä esittää Fribaa ja Kesäheinää -kesätapahtuman
  Kyläsaaren kylätalo 11.6. klo 13 – 17.30.

  Ohjelmassa klo 13 alkaen mm. livemusiikkia, frisbeegolfaiheista ohjelmaa, Liikun pihapelejä, ponit ja kaverikoirat, pomppulinna, minijuna, Pihlavan VPK, kahvio ja paljon muuta. Päivä päättyy Intiaanikesän keikalla 16.30 alkaen. Tapahtuma on maksuton ja sopii kaikenikäisille. Tervetuloa viihtymään!

  Aika ja paikka: Kyläsaaripäivänä sunnuntaina 11.6.2023 kello 13-17.30, Kyläsaaren kylätalo

  Lisätietoja: Kyläsaaren oma Facebook 

  Toteuttaja: Kyläsaaren kiinteistönomistajat

 • Tuu testaan golfia, oisko se sun juttu? Musaa, fiilistä ja maukas iltapala Golfravintolassa! Yyteri Golf kutsuu porilaisia nuoria viettämään hauskoja iltatapahtumia golfin pariin kenttämme harjoituslyöntialueelle. Välineet lainataan. Aikaisempaa lajikokemusta ei tarvita, olet tervetullut mukaan!

  Aika ja paikka:
  pe 9.6. klo 18.30-21
  pe 16.6. klo 18.30-21
  pe 30.6. klo 18.30-21
  Yyteri Golf (Karhuluodontie 85, 28840 Pori)

  Lisätietoja: yyterigolf.fi, Facebook ja Instagram

  Toteuttaja: Yyteri Golf ry (toiminnasta vastaa seuran junioritoimikunta)

 • Kauhukuja on halloween teemalla rakennettu elämyksellinen, läpi kuljettava kuja partiokolon pihassa Pihlavassa. Kauhukujalla koet erilaisia jännittäviä tilanteita; käytäviä, huoneita tai alueita, joista et tiedä mitä nurkan takana luuraa! Hauska, jännittävä ja ehkä hiukan pelottavakin tapahtuma. Sopii kouluikäisistä ylöspäin.

  Aika ja paikka: lauantaina 28.10.2023 kello 19.00- 21.30. Meri-Porin partion Rottix-partiokolo Pihlavassa (Lautatarhantie 21).

  Lisätietoja: Meri-Porin partion Facebook-sivu, lippukunnan nettisivut

  Toteuttaja: Meri-Porin partio ry

 • HeppaLOVEE tapahtumassa la 12.8. klo 11-15  tutustutaan tallielämään yhdessä Luoteis-Satakunnan ratsasatajien kanssa. Touhutaan Ratsastuskoulu Zilpan ihanien ponien ja hevosten kanssa, kokeillaan ratsastusta avustettuna, harjaillaan ja hoidetaan, vaikka maalataan sormiväreillä ja tutustutaan myös tallityön maailman ja talliyhteisöön. Grillaillaan ja paistetaan muurikkalettuja yhdessä.

  Tapahtuma on ensisijaisesti tarkoitettu nuorille 12-29-vuotiaille porilaisille, mutta myös muu perhe on tervetullutta tapahtumaan ja tallille.

  Aika ja paikka: Lauantaina 12.8.2023 kello 11-15. Ratsastuskoulu Zilpa (Isoniituntie 60, Söörmarkku).

  Lisätietoja: Luoteis-Satakunnan ratsastajat Facebookissa ja Instagramissa. Ratsastuskoulu Zilpa Facebookissa ja Instagramissa.

  Toteuttaja: Luoteis-Satakunnan ratsastajat yhdessä Ratsastuskoulu Zilpan kanssa

 • Porilaisen Emma Isaksonin runoihin perustuva ”Huoneeni” on nuorille suunnattu immersiivinen esityskokemus, jossa katsojat eivät vain katso esitystä, vaan luovat sen itse. Esitys on yhtä aikaa matka omaan outouteen, eristäytymiseen ja yksinäisyyteen sekä työpaja, jossa nuoret saavat keskenään ja näyttelijöiden kanssa miettiä, miksi heidän huoneensa on joko turvapaikka, vankila tai sitten jotain muuta. Esitys on hauska, haikea ja visuaalinen ja noudattaa turvallisen tilan periaatteita.

  Esitys sopiin erinomaisesti yläkoulu- ja lukioryhmille, mutta myös vanhemmille ikäluokille. Esitys on maksuton, mutta yleisömäärä on rajattu.

  Aika ja paikka: Loppuvuodesta 2023 Porin keskustan alueella myöhemmin ilmoitettavassa kiinteistössä. Seuraa lisäinfoa!

  Lisätietoja: Huoneeni-esityksen Instagram.

  Toteuttajat: Näyttelijät Antti Tuominen ja Henri Välikangas yhdessä Rakastajat-teatterin kanssa

 • Hyvinvointimessuilla on hyvinvointiin liittyviä yksityisten ja kunnallisten toimijoiden info- ja toimintapisteitä, joiden kautta eri ikäiset (erityisesti yläkoululaiset) saisivat monipuolisesti tietoa alueen terveys-, hyvinvointi-, harrastus- ja virkistyspalveluista sisältäen vinkkejä mm. liikkumiseen, kehonhuoltoon, ravintoon, uneen, lepoon, rentoutumiseen.

  Aika ja paikka: Torstaina 12.10. klo 9-18 oppimis- ja liikuntakeskus Itätuulen liikuntasalissa (Kalskeentie 9, Pori).  Klo 9-15 välillä kutsumme koulukohtaisilla kellonajoilla peruskoulujen yläkoululaiset. Klo 15-18 ovat tervetulleita kaikki muun ikäiset.

  Toteuttaja: Itätuulen koulun tukioppilaat ja hyvinvointityöryhmä, useita yhteistyökumppaneita

 • Tervetuloa mukaan ilmaiseen toimintaan keskiviikkoisin 7.6. alkaen! Lajeina muun muassa pesis, koris, jalkkis, säbä, lenttis ja friba.  Toiminta on suunnattu erityisesti 12-16-vuotiaille nuorille, mutta muutkin nuoret ovat tervetulleita.

  Aika ja paikka:  Keskiviikkoisin 7.6.2023 alkaen, tarkempi aika ja paikka vahvistuu myöhemmin.

  Lisätietoja: Noormarkun Koiton kotisivut, Facebook ja Instagram

  Toteuttaja: Noormarkun Koitto

 • Tapahtuma alkaa lasersodalla (paikka tarkentuu), jonka jälkeen jatkot ovat Opiskelijatalo Saikussa. Saikussa on mahdollisuus saunoa ja opetella tekemään alkoholittomia drinkkejä ammattilaisen opastuksella. Tapahtuma on päihteetön, ikärajaton ja kaikille avoin. Luvassa hauskaa yhdessäoloa!

  Aika ja paikka: Syksyllä 2023, lasersodan paikka tarkentuu myöhemmin, jatkot Opiskelijatalo Saikussa (Antinkatu 7, 28100 Pori).

  Lisätietoja: Opiskelijatalo Saikun Instagramissa. Tilille tulee lähempänä tapahtumaa kyselyitä ja mahdollisuus vaikuttaa tapahtumaan.

  Toteuttaja: Satakunnan opiskelijatalo ry / Saikku, Saikun hallitus

 • Uima-/hyppylaituri Lavijärven uimarannalle, kaikille avoin!

  Aika ja paikka: Laiturin rakentamisen aikataulu tarkentuu. Kesän 2023 aikana käytössä.

  Toteuttaja: MLL Lavian yhdistys ry

 • ”Mu oma Pori” -maalaustapahtumaan ovat tervetulleita porilaiset nuoret ja mahtuu muitakin. Omaa Poria saa kuvata akvarellin keinoin ja tarvikkeet lainataan kaikille. Maalauksista ripustetaan näyttely Porin kaupungin kirjastoon ja muualle myöhemmin. Tapahtuma on osa Suurta Maalaustapahtumaa  10.7.

  Tul ny sääki: meill o kaikki tarpeelline, ei tartte ko tuar ittes! Tarkotus o vesiväreil maalat omas lempipaikas ja palauttaa sit ne maalaukset galleriaan tai Kirvatsis kahvilaan.

  Näist töist tulee näyttely Porin kirjastoon 11.7-5.8.2023 ja myöhemmin muual.

  Aika ja paikka: Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.2023 kello 12-16. Kaksi aloituspaikkaa: Galleria Porin Saskiat (Hallituskatu 1) sekä Kirjurinluoto, Viksu Varis -kahvila

  Toteuttaja: Porin Saskiat, aQARTetti-ryhmä, yhteistyökumppanina Porin kaupunginkirjasto ja Porin Taidekoulun nuorten ryhmä sekä muut nuoret

 • Mistä turnauksessa on kyse?

  Turnauksessa 12 joukkuetta ottelee CS:GO-pelissä.  Ennen turnausta nuorilla on mahdollisuus tulla harjoittelemaan Porin raviradan eSport-keskukselle. Turnauksessa on tilaa 12 joukkuelle, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

  Runkosarjan päätteeksi pidetään vielä lopputurnaus, jolloin lopullinen voittajajoukkue saadaan selville. Parhaat joukkueet palkitaan mm. Gigantin lahjakorteilla ja tuotepalkinnoilla.

  Aika ja paikka: Syksyn 2023 aikana Porin raviradan eSport-keskuksessa. Alustava aikataulu syyskuusta vuoden loppuun.

  Toteuttaja: Kaveriporukka yhdessä Porin Ravit Oy:n kanssa

 • Sarjakuvapaja Rakkaudella porilaisille nuorille on nuorille suunnattu, mutta kaikille avoin sarjakuvapaja Poricon-tapahtuman yhteydessä 10.6. Kulttuuritalo Anniksella. Sarjakuvapaja alkaa klo 11.15 ja päättyy klo 13.15.

  Paja on osa Poriconia, joka aiemmin tunnettiin Porin sarjakuvafestivaaleina. Samalla kerralla voit katsoa festivaalien näyttelyt, tavata sarjakuvantekijöitä ja vierailla uutuuksien julkaisutilaisuuksissa, ostaa uutuuksia ja keräilysarjoja tai nähdä uusimmat sarjakuvaelokuvat.

  Pajan vetäjänä toimii sarjakuvapiirtäjä Markus Tuppurainen.

  Aika ja paikka: 10.6.2023, Kulttuuritalo Annis (Annankatu 6). Työpaja klo 11:15-13:15. Poriconi on avoinna klo 11-19.

  Lisätietoja: Sarjispajaa voi seurata Facebookissa ja Poriconista saa lisätietoja täältä.

  Toteuttaja: Sarjakuvapaja kulttuuritalo Anniksella, näyttelyt eri kirjastoilla. Sarjakuvapajan vetäjä tulee OK Sarjakuva Osuuskunnan kautta.

 • Tarkempi esittelyteksti tulossa.

  Toteuttaja: Porin Slalomseura Ry

 • Porin Golfkerho tarjoaa ilmaiset ”golfmaistiaiset” kesällä 2023 Kalaforniassa! Ilmaisia Golfmaistiaisia on tarjolla joka keskiviikko 17.5. alkaen klo 17-18 kesäkauden ajan! Jokaiselle tilaisuuksien osallistujalle jaetaan 2 ilmaislippua par3 -kentälle. Lisäksi osallistujien kesken arvotaan kuukausittain viisi ilmaista golfkurssia! Tervetuloa kokeilemaan golfia Kalaforniaan yksin tai yhdessä. Ohjausta ja välineet kaikille kokeilijoille aina 5-vuotiaista alkaen.

  Aika ja paikka: kesäkeskiviikkoisin kello 17-18 Kalafornian golfkentällä (7.6., 14.6., 21.6., 28.6., 5.7., 12.7., 19.7., 26.7., 2.8., 9.8., 16.8., 23.8., 30.8.)

  Lisätietoja: Porin Golfkerhon Instagram, Facebook, nettisivut, tapahtumakalenteri

  Toteuttaja: Porin Golfkerho ry

Hyvinvointirahaa oli haettavana 12.1.–7.2.2023 välisen ajan. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 31 kappaletta. Avustustyöryhmästä ja asiantuntijoista koostuva raati karsi hakemuksista teemat ja kriteerit täyttäneet hankkeet ja laati ehdotuksen hankkeista, joista porilaiset nuoret saivat äänestää. Kaupunginhallitus myönsi rahoitusta avustustyöryhmän esityksen mukaisesti yllä mainituille hankkeille.

Hankkeiden yhteissumma on 60 435 euroa. Hankekohtaiset summat on luettavissa täältä. Lisäksi osa hyvinvointirahasta (enintään 5 000 euroa) on tarkoitus käyttää yhteiseen viestimiseen ja markkinointiin, jotta mahdollisimman moni porilainen nuori voisi osallistua järjestettävään toimintaan.