Seniorit

Satakunnan Museo kannustaa aikuisia ja senioreita nauttimaan museotarjonnasta elinikäisen oppimisen hengessä. Museoon voit tulla yksin tai kaverin kanssa, kiertelemään omaan tahtiin, opastetulle kierrokselle, luennolle, työpajaan tai vaikkapa piipahtamaan kahvilla ja museokaupassa ostoksilla - mahdollisuuksia on monia!

Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa sekä Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa onkin järjestetty jo useita vuosia seniori-iltapäiviä, joiden tarkoituksena on tarjota päiväsaikaan vapaana oleville ihmisille – ei pelkästään vain senioreille – mukavia kulttuurielämyksiä. Iltapäiväohjelmaa järjestetään suunnilleen kerran kuukaudessa, mutta kesällä pidetään muutaman kuukauden tauko. Iltapäivien aikana tutustutaan museoiden näyttelyihin ja paikalliseen historiaan monipuolisesti. Ohjelman lomassa myös rupatellaan ja kahvitellaan aiheeseen sopivalla teemalla.

Seniori-iltapäivät ovat maksuttomia, mutta kahvitarjoilusta perimme pienen 2 euron maksun.

Tutustu alla olevaan ohjelmaan ja tule viettämään kanssamme mukavaa iltapäivää!

Sivun alalaidasta löytyy tietoa myös lainattavista senioribokseista, joita voi käyttää vanhainkodeissa ja palvelutaloissa asuvien seniorien kanssa vaikkapa muistelutuokioissa.

Tutustua kannattaa myös museon muuhun ohjelmatarjontaan, kuten luentosarjoihin, kaupunkiopastuksiin ja moniin muihin tapahtumiin.

 

Förskottijuhannus

Keskiviikko 20.6. klo 11-14 Rakennuskulttuuritalo Toivo (Varvinkatu 19)

Juhannuksen alla vietetään Toivon pihassa jo perinteeksi muodostunutta förskottijuhannusta. Tarjolla on vihdantekoa, tuoretta pannukaffeeta, pannaria ja kesäistä haitarimusiikkia. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisan kanssa.

 

Lainaa seniorien kulttuuriboksi

Porin kaupungin seniorityöryhmä on koonnut neljä kulttuuriboksia, jotka tarjoavat sisältönsä puolesta yhdessäolon ja tekemisen virikkeitä esimerkiksi vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa, sairaaloissa ja kerhotaloissa kokoontuville toimintaryhmille.

Tämän lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo on koonnut oman lainattavan Muistipakkinsa.

Lue lisää senioribokseista.