Seniorit

Satakunnan Museo kannustaa aikuisia ja senioreita nauttimaan museotarjonnasta elinikäisen oppimisen hengessä. Museoon voit tulla yksin tai kaverin kanssa, kiertelemään omaan tahtiin, opastetulle kierrokselle, luennolle, työpajaan tai vaikkapa piipahtamaan kahvilla ja museokaupassa ostoksilla - mahdollisuuksia on monia!

Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa sekä Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa onkin järjestetty jo useita vuosia seniori-iltapäiviä, joiden tarkoituksena on tarjota päiväsaikaan vapaana oleville ihmisille – ei pelkästään vain senioreille – mukavia kulttuurielämyksiä. Iltapäiväohjelmaa järjestetään suunnilleen kerran kuukaudessa, mutta kesällä pidetään muutaman kuukauden tauko. Iltapäivien aikana tutustutaan museoiden näyttelyihin ja paikalliseen historiaan monipuolisesti. Ohjelman lomassa myös rupatellaan ja kahvitellaan aiheeseen sopivalla teemalla.

Seniori-iltapäivät ovat maksuttomia, mutta kahvitarjoilusta perimme pienen 2 euron maksun.

Tutustu alla olevaan ohjelmaan ja tule viettämään kanssamme mukavaa iltapäivää!

Sivun alalaidasta löytyy tietoa myös lainattavista senioribokseista, joita voi käyttää vanhainkodeissa ja palvelutaloissa asuvien seniorien kanssa vaikkapa muistelutuokioissa.

Tutustua kannattaa myös museon muuhun ohjelmatarjontaan, kuten luentosarjoihin, kaupunkiopastuksiin ja moniin muihin tapahtumiin.

Satakunta vuotta sitten -näyttelyn opastuksia

Tiistaina 26.9. klo 14 ja 15 Satakunnan Museo

Porin päivän viikolla järjestetään Satakunnan Museossa kaksi Satakunta vuotta sitten -näyttelyn opastusta. Näyttely sulkeutuu sunnuntaina 30.9., joten nyt kannattaa tulla vielä kuuntelemaan ja katselemaan, miten itsenäistymiseen johtanut prosessi ja yhteiskunnallinen murros näkyivät Satakunnassa ja mitä tapahtui sisällissodan aikana ja sen jälkeen vuonna 1918. Opastuksen kesto on noin 45-60 minuuttia. Kahvia / teetä ja pieni makea 2€ museon kahvilasta.

Linnunpönttöpaja ja leikkimielinen lintuvisa

Perjantaina 12.10. klo 13-16 Luontotalo Arkki

Valtakunnallisella vanhustenviikolla voi osallistua maksutta leikkimieliseen lintuvisaan. Kevääseen ja lintujen pesänrakennukseen pääsee valmistautumaan linnunpönttöpajassa. Pönttöpajan osallistujilta veloitetaan 5 €:n materiaalimaksu. Tilaisuuden lopussa on mahdollista nauttia kahvia tai teetä kastettavan kera, 2€.

Nyt otti ohraleipä!

Tiistaina 20.11. klo 14-16 Rosenlew-museo

Mitä syötiin ja juotiin pula-aikana? Satakunnan Museon maakuntatutkija emerita Sirkka-Liisa Hakalan luento alkaa kello 14.00. Pula-ajan päättymisen kunniaksi luennon jälkeen saatavilla kahvia ja kastettavaa, 2€.

Korsmanin joulutunnelmia

Sunnuntaina 16.12. klo 11-15 Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo

Korsmanin talossa valmistaudutaan joulun viettoon. Martat tekevät keittiössä joulumaistiaisia ja kamarin nojatuolissa voi levähtää ja kuunnella Taata Sillanpään joulusaarnaa. Piharivissä ja verstaalla voi pistäytyä vaikka lastenlasten kanssa askartelemassa muutaman uuden joulukoristeen tai puulelun pukinkonttiin. Korsmanin tunnelmasta saa nauttia maksutta, työpajassa kerätään 5 euron materiaalimaksu.

 

Lainaa seniorien kulttuuriboksi

Porin kaupungin seniorityöryhmä on koonnut neljä kulttuuriboksia, jotka tarjoavat sisältönsä puolesta yhdessäolon ja tekemisen virikkeitä esimerkiksi vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa, sairaaloissa ja kerhotaloissa kokoontuville toimintaryhmille.

Tämän lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo on koonnut oman lainattavan Muistipakkinsa.

Lue lisää senioribokseista.