Karttakuva Porin kahdeksasta palvelualueesta

Alueelliset asukastilaisuudet järjestetään jälleen tänä vuonna

Porin kaupunki jatkaa palvelualueilla järjestettäviä tilaisuuksia, joissa asukkaat kutsutaan keskustelemaan alueen ajankohtaisista asioista.

Karttakuva Porin kahdeksasta palvelualueesta

Kevään 2023 aikana tilaisuudet järjestetään Ahlaisissa, Noormarkussa, Laviassa ja Länsi-Porissa ja ne jatkuvat syksyllä Pohjois-Porissa, Itä-Porissa, Meri-Porissa ja keskustassa.

Pari viikkoa ennen asukasiltoja järjestetään alueen työntekijöiden tapaaminen, josta poimitaan teemoja asukastilaisuuksiin.

– Palvelualueiden kehittämisessä tarvitaan alueen työntekijöiden ja asukkaiden tietämystä alueen tilanteesta. Tämän vuoden asukasillat ovat myös itselleni oiva tilaisuus tutustua kaupunkiin ja sen asukkaisiin, kertoo tuore kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Tilaisuudet toteuttavat kaupungin strategiaa ja hyvinvointisuunnitelmaa, joissa halutaan edistää kaupunkilaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä avointa ja kaupunkilaisia osallistavaa päätöksentekoa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Keväällä 2023 tilaisuudet järjestetään:

Syksyn 2023 tilaisuuksien aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Ensimmäiset palvelualueiden asukastilaisuudet järjestettiin vuonna 2020. Vuosien 2021 ja 2022 vaihteessa asukastilaisuudet jatkuivat keskittyen silloin meneillään olleeseen strategiatyöhön ja alueiden kehittämistarpeisiin. Asukastilaisuudet järjestettiin aluksi fyysisesti alueilla, mutta koronarajoitusten laajennuttua loput asukastilaisuudet toteutettiin etäyhteyksin.