Kinokellari

Kinokellari tarjoaa katsojille keväisin ja syksyisin 10 elokuvan kiinnostavan ja monipuolisen kokonaisuuden Promenadikeskuksessa.

Kinokellarin logo. Filmirullaympyrä, jonka sisällä on K-kirjain Pori Sans -fontilla.

Liput

Esitykset ovat keskiviikkoisin klo 16 Promenadikeskuksessa (Yrjönkatu 17) Finnkinon salissa 5. Huomaathan myös pitkien elokuvien normaalista poikkeavat alkamisajat.

Lippuja (à 5 €) voi ostaa paikan päältä (2. krs) alkaen puoli tuntia ennen esitystä. Kinokellarin liput voi maksaa vain käteisellä – varaathan mielellään mukaan tasarahan. Nuorisopasseilla on oikeutettu sisäänpääsyyn Kinokellarin elokuvanäytökseen ikärajan mukaan. Lippua lunastettaessa on esitettävä Tiäksää-, Ekstiä- tai Kaistiät-passi.

Matineaohjelma

Matineaesite kevät 2024

RAKAS ÄITINI

Ohjaus: Emanuele Crialese

Ke 15.5. klo 16.00, Sali 5, Kesto: 1 h 39 min

K12

1970-luvun Rooma oli suurten sosiaalisten ja kulttuuristen muutosten aikaa. Borghettin perhe on juuri muuttanut uuteen upeilla näkymillä varustettuun kerrostaloasuntoon, joita kiireessä rakennetaan kaupungin vaurastuvalle keskiluokalle. Vaikka perheessä näyttää ulospäin olevan kaikki kunnossa, niin asiat eivät ole niin kuin ennen.

Clara (Penélope Cruz) ja Felice (Vincenzo Amato) ovat menettäneet rakkautensa. Kotiäiti Clara on autoritääriselle miehelleen ensimmäiseksi vaimo ja vasta toiseksi lapsilleen äiti. Clara:lla ei juurikaan ole sosiaalista elämää ydinperheen ulkopuolella ja siksi hän alkaa elää elämäänsä lastensa kautta. Kotona oleva stressaantunut tunnelma sekä kotiväkivallan peittely suvun silmissä vie hänet entistä kauemmaksi aviomiehestään. Perheen tytär Adri (Luana Giuliani) kamppailee oman identiteettinsä kanssa ja isänsä harmiksi ystävystyy alempaan yhteiskuntaluokkaan kuuluvan tytön kanssa. Sisäiset ristiriidat repivät perhettä erilleen kohti murtumispistettä, jota suvun taustalla aiheuttama paine ei yhtään helpota. Terraferma ja Kultainen portti elokuvien ohjauksistaan tunnettu Emanuele Crialese on Rakas äitini -elokuvassa tarttunut osittain omaelämänkerralliseen aiheeseen. Sen autenttinen 1970-lukulainen värimaailma on värikylläinen ja näyttävä. Elokuva toimii monessa tasossa ja sen perheidylliä rikkovat ongelmat ovat hyvin samaistuttavia myös nykyaikana.


Side perheen äidin ja lasten välillä on uskomaton, muistojen- ja tunteiden tulkinta esitetään
yksityiskohtaisesti upeissa väreissä
; (Cineuropa)

**** ”Cruzin karismaattista voimaa – hän on kuin Sophia Lorenin ja auringonpurkauksen risteys.” (Screen Daily)

https://youtu.be/nleLexMEACQ?feature=shared

Kinokellarin historiaa

Kinokellari on tarjonnut yleisölle laatuelokuvia vuodesta 1978. Keskustan matineanäytösten lisäksi se on vienyt elokuvaa myös katsojille, jotka eivät pääse niin helposti elokuvan luo. Lastenelokuvia on esitetty lähiöissä eri puolilla Poria, ja ikäihmisille vanhainkodeissa ja palvelutaloissa on esitetty vanhoja kotimaisia elokuvia sekä dokumentteja elämästä ennen vanhaan.

Kinokellari on osa Porin kaupungin elokuvatoimintaa, ja hallinnollisesti se kuuluu lastenkulttuurikeskus Kruunupäähän.