Kulttuuritalo Annis

Annis on auki maanantaista perjantaihin klo 9-18. Anniksella on erilaista toimintaa on tarjolla joka viikko — astu sisään ovesta ja tule mukaan!

Annis on luovuuden, osallisuuden ja omaehtoisen tekemisen keskus. Annis on kaikille avoin kulttuurin ja omaehtoisen luovan toiminnan paikka. Anniksella nuoret pääsevät aidosti osallisiksi: he pääsevät vaikuttamaan talon toimintaan ja tekemään itselleen merkityksellisiä asioita muiden kulttuurista kiinnostuneiden nuorten parissa.

Kuvassa Kulttuuritalo Annis ulkoa päin

Kulttuuritalo Annis kulttuurikeskus – eli talo, jonne kaikki ovat tervetulleita toteuttamaan itseään erilaisten luovien toimintojen äärellä. Anniksella harrastetaan muun muassa teatteria, musiikkia, kuvataiteita, valokuvausta, videokuvausta sekä järjestetään lukuisia erilaisia tapahtumia.

Talossa harjoittelee useita teatteriryhmiä, joilla on kymmenkunta ensi-iltaa – eli pitkälti päälle 50 esitystä — vuosittain. Anniksella toimii tällä hetkellä aktiivisesti Porin Teatterinuoret, Pro Anniksen teatteriryhmä, Luova lava, Harrastamisen Suomen malli, Ylioppilasteatteri, Monikasvot ja Leikkiteatteri.

Anniksella treenaa aktiivisesti reilu kymmenen eri bändiä. Anniksella on myös kaikille avoin bändikämppä, jossa järjestetään monenlaista musiikkitoimintaa. Talon studio antaa mahdollisuuden myös oman musiikin äänittämiseen. Anniksella järjestetään vuosittain kymmeniä konsertteja, ja aloittelevienkin bändien on mahdollista päästä esiintymään Annikselle.

Anniksella toimii myös Avoin seinä galleria, johon vuosittain haetaan näyttelyitä. Etusijalla ovat tuoreet tekijät, joille Anniksen galleria tarjoaa ensimmäisiä mahdollisuuksiaan tuoda taidettaan esille. Avoin seinä galleria sijaitsee talon katutasossa, ja taloon voi piipahtaa nauttimaan vaihtuvista näyttelyistä.

Erilaiset tapahtumat kruunaavat Anniksen arjen. Kesäaikaan Anniksen pihalla järjestetään monenlaisia tapahtumia ja konsertteja. Muina vuodenaikoina, Anniksen monipuolisissa sisätiloissa järjestetään kuukausittain erilaista ohjelmaa.

Anniksen toimintaa kehitetään koko ajan, ja tarkoituksena on tarjota entistä laajemmin toimintamahdollisuuksia porilaisille kulttuurinystäville. Ota yhteyttä, jos sinulla on idea, mitä haluaisit tehdä – koitetaan toteuttaa se yhdessä!