Ohjaajakoulutus

Lastenkulttuurikeskus Kruunupää järjestää Vauvojen värikylpy® -ohjaajakoulutusta sekä lisäkoulutusta kouluttamilleen värikylpyohjaajille.

Lattialla on pieniä purkkeja, joissa on luonnomukaisia väriaineita.
Vauvojen värikylpy® -ohjaajakoulutuksen logo, jossa y-kirjain on korvattu kuvalla jalkapohjasta varpaineen.

Vauvojen värikylpy® -ohjaajakoulutus

Lastenkulttuurikeskus Kruunupää kannustaa ammattimaiseen Vauvojen värikylpy® -toimintaan järjestämällä valtakunnallista Vauvojen värikylpy® -ohjaajakoulutusta. Ohjaajakoulutus on suunnattu ensisijaisesti visuaalisten alojen ammattilaisille mutta myös kasvatusalan ja perhetyön tekijöille. Vauvojen värikylpy® -työpajojen ohjaaminen edellyttää ohjaajakoulutuksen ohella kuvataiteen ammattitaitoa ja kokemusta vauva- ja lapsiperhetyöstä.  

Ohjaajakoulutuksessa tutustutaan monipuolisesti metodiin ja sen mahdollisuuksiin, väriin ja materiaalien monimuotoisuuteen, visuaaliseen ilmaisuun, vauvan näön ja havainnoinnin kehitykseen sekä varhaiseen vuorovaikutukseen. Kahden kolmipäiväisen jakson muodostama koulutus sisältää demo-pajoja, workshop-työskentelyä sekä luentoja. Koulutus antaa valmiudet Vauvojen värikylpy® -työpajojen ohjaamiseen sekä toiminnan soveltamisen omaan työskentelyyn.   

Ohjaajakoulutuksen hinta on 620 €.  

Haku  

Haku koulutukseen on vuosittain keväällä maaliskuussa. Koulutukseen otetaan 25 osallistujaa verkossa lähetettävien hakemusten perusteella. Jokaiseen hakijaan ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä koulutuksen valinnoista toukokuun alussa.

Hakuaika vuoden 2024 koulutukseen on 5.3.–21.4.2024. Haku tapahtuu tällä verkkolomakkeella.

Koulutusjaksot   

  • Vauvojen värikylpy® -ohjaajakoulutusjakso I järjestetään etätoteutuksella (Teams) 14.–16.8.2024. 
  • Vauvojen värikylpy® -ohjaajakoulutusjakso II toteutetaan lähiopetuksena (Pori) 28.–30.8.2024.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää läsnäoloa kummassakin opintojaksossa jokaisena koulutuspäivänä. Jaksolle II osallistuminen edellyttää jakson I suorittamista.  Osallistuja vastaa mahdollisista matka- ja majoituskuluista.

Todella helppo, mukava ja ystävällinen tunnelma kaikin puolin. Mukava pirteä ja innostava olemus kouluttajissa! Mahtava kokemuksen tietotaito ja sanallistamisen taito. Tämä koulutus oli monella elämän saralla inspiroiva ja uusia idoita aikaan saava!!! Lämmin kiitos teille.

Ohjaajakoulutukseen osallistunut
Henkilö ottaa lusikalla raastemaista väriainetta paletille.

Värikylpyohjaajien päivä

Kouluttamilleen ohjaajille Kruunupää järjestää myös lisäkoulutusta. Tavoitteena on saattaa ympäri Suomen toimivia värikylpyohjaajia tutustumaan toisiinsa rennossa ja inspiroivassa ilmapiirissä sekä tarjota innostavaa täydennyskoulutusta. Ohjaajien päivän sisältö vaihtelee erilaisten verkostoitumis-, keskustelu- ja koulutustilaisuuksien välillä. Lastenkulttuurikeskus kutsuu kouluttamansa ohjaajat ilmoittautumaan Värikylpy-ohjaajien päivään erillisellä kirjeellä. 

415
Vuosina 2006–2023 Vauvojen värikylpy® -ohjaajakoulutuksessa on koulutettu valtakunnallisesti ja kansainvälisesti yhteensä 415 henkilöä.