Ohjaajakoulutus

VAUVOJEN VÄRIKYLPY -OHJAAJAKOULUTUS

Porin lastenkulttuurikeskus kannustaa ammattimaiseen Vauvojen värikylpy -toimintaan järjestämällä valtakunnallista Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutusta. Ohjaajakoulutus on suunnattu ensisijaisesti visuaalisten alojen ammattilaisille, mutta myös kasvatusalan ja perhetyön tekijöille. Vauvojen värikylpy -työpajojen ohjaaminen edellyttää ohjaajakoulutuksen ohella kuvataiteen ammattitaitoa ja kokemusta vauva- ja lapsiperhetyöstä.

Haku Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutukseen on keväisin. Koulutus järjestetään syyskaudella Porin taidemuseon tiloissa. Ohjaajakoulutus sisältää demo-pajoja, workshop-työskentelyä sekä luentoja. Koulutukseen osallistuminen edellyttää läsnäoloa kummassakin opintojaksossa jokaisena koulutuspäivänä. Jaksolle II osallistuminen edellyttää jakson I suorittamista.

Kahden kolmipäiväisen jakson muodostama koulutus antaa valmiudet Vauvojen värikylpy -työpajojen ohjaamiseen sekä toiminnan soveltamisen omaan työskentelyyn. Vauvojen värikylpy -koulutuksessa tutustutaan monipuolisesti metodiin ja sen mahdollisuuksiin, väriin ja materiaalien monimuotoisuuteen, visuaaliseen ilmaisuun, vauvan näön ja havainnoinnin kehitykseen sekä varhaiseen vuorovaikutukseen.

2020
Koulutukseen haetaan tästä löytyvällä ja täytettävällä hakulomakkeella 4.3.–31.3.2020. HUOM! Koulutuksen hakuaikaa on jatkettu koronapandemian vuoksi 17.5.2020 asti. Mukaan otetaan enintään 25 osallistujaa hakemusten perusteella. Koulutuksen hinta on 540 €. Tieto koulutuspaikan saamisesta lähetetään valituille viimeistään 18.6.2020.

Koulutusjaksot ovat 
Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutusjakso I: 4.11.–6.11.2020
Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutusjakso II: 25.11.–27.11.2020

 

VÄRIKYLPY-OHJAAJIEN PÄIVÄ
Porin lastenkulttuurikeskus järjestää kouluttamilleen ohjaajille lisäkoulutusta. Tavoitteena on saattaa ympäri Suomen toimivia Värikylpy-ohjaajia tutustumaan toisiinsa rennossa ja uutta antavassa ilmapiirissä sekä tarjota innostavaa täydennyskoulutusta. Ohjaajien päivän sisältö vaihtelee erilaisten verkostoitumis-, keskustelu- ja koulutustilaisuuksien välillä. Porin lastenkulttuurikeskus kutsuu kouluttamansa ohjaajat ilmoittautumaan Värikylpy-ohjaajien päivään erillisellä kirjeellä.

Ennakkokyselyitä tulevista koulutuksista ja lisätietoja:
varhaisiän taidetoiminnan vastaava suunnittelija-ohjaaja
Sanna Pajunen-Kyynäräinen | 044 701 9767 | sanna.pajunen(at)pori.fi
Porin lastenkulttuurikeskus
Porin taidemuseo | Eteläranta | 28100 Pori

 

Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutus 2018. Kuva Outi Lähteenlahti / Porin lastenkulttuurikeskus