Torstaina 8. joulukuuta järjestettävässä toisessa Kaupunkifoorumissa pureudutaan tällä kertaa Porin kaupungin käynnissä oleviin keskustan kehittämisen ajankohtaisiin aiheisiin. Esittelyssä ovat muun muassa liikenneverkkoluonnos sekä pääkirjaston peruskorjaushanke. Kaupunkifoorumi on avoin ja maksuton tilaisuus kaikille kaupunkikeskustasta kiinnostuneille.
Perinteiset pikkujoulu-uinnit järjestetään jälleen kerran Porin keskustan ja Meri-Porin uimahalleissa sekä maauimalassa.
Seuraavaa Maksa mitä haluat -päivää vietetään keskiviikkona 14. joulukuuta. Päivän aikana asiakas pääsee Porin kaupungin kulttuuri- ja liikuntalaitoksiin sillä summalla kuin itse haluaa.
Koronavuosien jälkeen Porin kaupunki järjestää jälleen totuttuun tapaan itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet. Muistohetki ja seppeltenlasku on Keski-Porin kirkon sankariristillä 6. joulukuuta kello 11 ja pääjuhla Promenadisalissa kello 13. Keski-Porin lisäksi kaupungin seppeleet lasketaan kaikilla Porin seitsemällä sankarihautausmaalla.
Elokuussa alkanut päällysrakenneurakka Mäntyluodon ja Tahkoluodon välisellä rataosuudella Porissa valmistuu joulukuun alussa. Urakan valmistuessa rataosuus Porista Tahkoluotoon on perusparannettu kokonaisuudessaan ja tavarajunaliikenne voi kulkea jälleen normaalisti koko rataosuudella. Rataa on perusparannettu aiemmin vuonna 2021 noin 15 kilometrin matkalta Pori-Mäntyluoto-rataosalla. Urakka on osa Väyläviraston Pori−Mäntyluoto−Tahkoluoto-radan perusparannushanketta.
Kunta-Helmi Yyterin sannat -hanke päättyy ja siihen liittyvä Yyterin santojen luonnonhoitotoimenpiteiden seurantaraportti 2022 on valmistunut. Yyterissä on kolmen vuoden ajan jatkettu 2013 aloitettuja dyyniluonnon hoitotoimia ja samalla hiekkarannan hoito on ulotettu rannan eteläosassa Munakarinsäikän ympäristöön. Edellisvuosista poiketen Yyterissä hoidettiin nyt koko hiekkarantaa.
Kiinteistö Oy Lavian Virastotalo purattaa omistamansa virastotalon ja postitalon osoitteessa Viittatie 4. Purku-urakka käynnistyy työmaan perustamisella viikolla 49. Urakka on valmis viimeistään maaliskuun 2023 lopulla. Purku-alueen lopullinen viimeistely tehdään lumen ja roudan jälkeen toukokuussa 2023.
Valaisutapahtuma VALON Poriin pääsee tutustumaan maksuttomilla bussikyydeillä koko tapahtuman ajan. Joukkoliikenne on käytössä maksutta 19.12.2022–8.1.2023 kello 18 alkaen.
Subscribe to feed