Ahlainen

Ahlainen on Porin pohjoisin kaupunginosa ja se sijaitsee meren rannalla. Ahlainen on kiehtova yhdistelmä luonnon- ja merenläheisyyttä, kauniita rakennuksia ja elinvoimaista kylätoimintaa. Kulttuuri ja luonto yhdistyvät Ahlaisissa. Kesän korvalla väkimäärä reilusti tuplaantuu, kun kesäasukkaat palaavat kylään. Tutustu tarkemmin Ahlaisiin Visit Porin sivuilla.

Tälle sivulle kootaan Ahlaisten ajankohtaisia asioita.

Ajankohtaista

>> Lue Ahlaisia koskevia uutisia

Haluatko saada Ahlaisten asiat kätevästi kännykkäsi etusivulle? Avaa tämä sivu kännykkäsi selaimessa. Valitse kolmesta pisteestä "Lisää aloitusnäyttöön" (iPhonessa laatikon ja nuolen kuvake --> lisää koti-valikkoon). Näin saat kännykkääsi pikalinkin Ahlaisia koskevaan uutisvirtaan. Voit tehdä saman myös koko Porin uutisille. Lisää silloin tämä linkki aloitusnäytölle.

Tuleva monitoimitalo

Ahlaisiin nykyisen liikuntasalin yhteyteen rakennetaan uusi monitoimitalo/kylätalo (n. 800 m2 ), jossa toimii varhaiskasvatus, esiopetus, perusopetus luokat 1-6, kirjasto ja vapaan sivistystyön sekä perusturvan palvelut.

Alustava aikataulu:

Hankkeen suunnittelu ja toteuttajan hankinta 2020
Rakentamisen päätös 01-02/2021
Rakentaminen 03-04/2021 - 08/2022, 
Kesällä 2022 puretaan vanha koulu pois ja rakennetaan piha kuntoon. 
Koulu käytössä syksyllä 2022

Ahlainen lukuina

Kuinka paljon asukkaita Ahlaisissa asuu? Minkä ikäisiä ihmisiä asuu eri puolilla Ahlaisia? Tutustu Ahlaisiin lukuina datan ja interaktiivisen kartan avulla.

Ahlaisten palvelualue

Oheisessa karttakuvassa näkyy Ahlaisten keskusta ja siellä toimivat kaupungin palvelut.

Kahdeksan palvelualuetta

Palveluverkkouudistuksen yhteydessä Pori jaettiin kahdeksaan palvelualueeseen. Samaa aluejakoa käytetään esimerkiksi osallisuustyössä. Alla kuva alueista.

Kartta Porin kahdeksasta palvelualueesta