Ahlainen

Ahlainen Pori Sans -fontilla.

Ahlainen on Porin pohjoisin alue, johon kuuluvat myös Lamppi ja Kellahti. Näissä vireissä kylissä yhdistyvät kulttuuri ja luonto. Asukkaiden sanoin, Ahlainen on luonnonrauhaa kaupungin kainalossa ja nykyaikaista asumista historiallisessa miljöössä. Valtakunnallisesti tunnustettu kulttuurimaisema laajoine peltoaukeineen, meri, upeat retkeilymaastot ja aktiivinen kylätoiminta ovat Ahlaisten alueen sydän. Kesän korvalla kylän väkimäärä reilusti tuplaantuu, kun kesäasukkaat saapuvat.

Ajankohtaista

>> Lue Ahlaisia koskevia uutisia
>> Ahlaisten ja koko Porin tapahtumat löydät tapahtumakalenterista

Ahlaisten asukastilaisuudessa huhtikuussa 2023 keskusteltiin muun muassa monitoimitalosta ja turvallisesta liikkumisesta. >> Yhteenveto tilaisuudesta

Ahlainen lukuina

Kuinka paljon asukkaita Ahlaisissa asuu? Minkä ikäisiä ihmisiä asuu eri puolilla Ahlaisia? Tutustu Ahlaisiin lukuina datan ja interaktiivisen kartan avulla.

Ahlaisten monitoimitalo ja koulu

Ahlaisiin rakennetaan uutta monitoimitaloa. Se rakentuu liikuntahallin jatkoksi samalle tontille, jossa Ahlaisten nykyinen koulu toimii. Monitoimitalo otetaan käyttöön elokuussa 2025. Nykyinen koulurakennus puretaan, kun opetus kevätlukukauden 2025 osalta tiloissa päättyy.

>> Lue lisää Ahlaisten monitoimitalosta

>> Tutustu Ahlaisten koulun kotisivuihin