Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha

Viime vuonna suuren suosion saanut Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha laitetaan jakoon tänäkin vuonna. Nyt tosin aiempaa isommin, sillä rahaa jaetaan 250 000 euroa Porin kehittämiseen ja porilaisten hyvinvoinnin parantamiseen.

Teemat ovat viime vuoden tapaan: kaupunkivihreä, liikkuminen, yhteisöllisyys ja yhteinen tekeminen

Lisäksi toivotaan, että hankkeissa huomioitaisi erityisesti lapset ja nuoret sekä ympäristöystävällisyys. Toiminnan on oltava kaikille porilaisille avointa ja maksutonta.  

Hyvinvointirahaa voi hakea esimerkiksi tapahtuman järjestämiseen, kyläkentän kunnostukseen tai vaikkapa yhteiseen käyttöön tulevan puutarhan valmistamiseen. Rahaa voi käyttää myös omarahoitusosuutena isompaan hankkeeseen. Kumppaneiden ja useamman tahon yhteinen osallistuminen on suotavaa.

Kiinnostaako sinua Porin kehittäminen ja porilaisten hyvinvoinnin parantaminen? Miten porilaiset saadaan liikkeelle ja kuinka voi entistä enemmän hyödyntää Porin kauniita puistoja ja muuta luontoa? 
Jätä Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan hakemus 24.2.2019 kello 23.59 mennessä osoitteessa: www.lyyti.in/hyvinvointiraha2019 

Myös kaikki porilaiset pääsevät vaikuttamaan, mitä hankkeita toteutetaan. Päätöksentekovaiheessa raati kysyy porilaisilta mielipiteitä siihen, mihin rahaa tulisi laittaa. Kun porilaisten mielipiteet on saatu, raati tekee ehdotuksen rahaa saavista hankkeista kaupunginhallitukselle.  

Hyvinvointiraha pitää käyttää vuoden 2019 aikana siihen hankkeeseen, mihin sitä on haettu. Rahan käytöstä ja hankkeen toteutumisesta on raportoitava viimeistään 13.12.2019 mennessä. 

Osallistava budjetointi

Porissa tapaa ottaa kaupunkilaiset mukaan pohtimaan ja myös päättämään taloudellisten resurssien käytöstä kokeiltiin viime vuonna ensimmäisen kerran ja nyt sitä halutaan jatkaa. Osallistavassa budjetoinnissa on kyse talouden, demokratian ja käytännön tekemisen yhdistämisestä.   

 

Rakkaudella porilaisille -leima