Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha

Hyvinvointirahaa tarjolla 200 000 euroa – nyt hakemusta tulemaan

Onko sinulla mielessä porilaisten hyvinvointia edistävä hanke, johon kaipaisit rahaa? Ensi vuoden Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan haku alkaa tänään 12. marraskuuta ja kestää kolme viikkoa. 

Hyvinvointirahan teemana on Pidä porilaisesta huolta. Lisäksi keskiössä ovat liikkuminen, yhteisöllisyys ja ympäristöystävällisyys. Järjestettävien hankkeiden tulee olla kaikille porilaisille avoimia ja maksuttomia. 

– Porin kaupungin visiona on, että porilainen pärjää aina. Toivomme, että hyvinvointirahan hankkeet ovat sellaisia, että ne edesauttavat strategian toteutumista. Mitä enemmän pidämme toisistamme huolta, sitä paremmin kaikki voivat ja pärjäävät, toteaa strategiapäällikkö Tomi Lähteenmäki. 

Tämän vuoden hyvinvointirahalla on järjestetty paljon tapahtumia. 

– Hyvinvointirahaa voi hakea kuka tahansa, kunhan toiminta kohdistuu porilaisiin. Toivomme, että hakemuksia tulee yhtä aktiivisesti kuin aiempina vuosina ja erityisesti toimintaa eri kaupunginosiin on kaivattu. Tänä vuonna on ollut paljon kylätapahtumia, jotka ovat olleet asukkaiden mieleen, kertoo hyvinvointikoordinaattori Sirpa Kynäslahti. 

Hakulomake on avattu verkkoon. Hakemuksen täyttäminen vaatii vahvaa tunnistautumista. Täyttämiseen on aikaa 30 minuuttia, joten kannattaa tallentaa hakemus välillä.

Hakemuksen voi käydä jättämässä 3. joulukuuta saakka. 

– Hakuajan päättymisen jälkeen hyvinvointiryhmästä koostuva raati käsittelee hakemukset ja tekee ehdotukset kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus päättää mukaan tulevat hankkeet alkuvuodesta ja toivottavasti saadaan hankkeita heti päätöksen jälkeen käyntiin, toivoo Lähteenmäki. 

Hakemukset ovat julkisia.  

 

Osallistava budjetointi

Porissa tapa ottaa kaupunkilaiset mukaan pohtimaan ja myös päättämään taloudellisten resurssien käytöstä on kokeiltu kahden viimeisen vuoden aikana. Osallistavassa budjetoinnissa on kyse talouden, demokratian ja käytännön tekemisen yhdistämisestä.   

 

Rakkaudella porilaisille -leima

Ota yhteyttä:

Sirpa Kynäslahti
hyvinvointikoordinaattori
Konsernihallinnon toimiala
Elinvoimayksikkö / Kehittäminen ja hyvinvointi
Hallituskatu 12 28100 Pori
Tomi Lähteenmäki
strategiapäällikkö
Konsernihallinnon toimiala
Elinvoimayksikkö / Kehittäminen ja hyvinvointi
Hallituskatu 12 28100 Pori
Marika Virtanen
viestintäsuunnittelija
Konsernihallinnon toimiala
Viestintäyksikkö
Hallituskatu 12 28100 Pori