Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha

Vuoden 2021 Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha on nyt haettavissa! Tällä kertaa kaupunki jakaa 100 000 euroa teemaan ja kriteereihin sopiville hankkeille. 

Hyvinvointirahaa voi siis hakea kuka tahansa, mihin tahansa toimintaan, jonka teemoina on joko ulkoilu ja elämykset, yhteisöllisyys tai digisosiaalisuus. Mielellään voi yhdistää myös kaikkia teemoja.

Kriteerit:

 • Kaikille porilaisille avointa ja maksutonta.
 • Yhdessä tehden ja osallistaen. 
 • Vastuullisuus; vallitseva tilanne, kestävä kehitys ja taloudellisuus.

Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa voi hakea 17.1.2021 saakka hakulomakkeella

Lue lisää uutisesta. 

Vuoden 2020 hyvinvointiraha

Vuoden 2020 Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan hankkeet ja aikataulut löytyvät alta. Koronaepidemian vuoksi osa hankkeista siirtyy vuodelle 2021. 

Hankkeen nimi

Hankkeen lyhyt kuvaus

Mitä, missä, milloin tapahtuu?

Hyvis pop uppia keskustan ulkopuolelle

Virkistetään Porin laita-alueilla asuvia asukkaita erilaisien pop up tapahtumien avulla. Järjestetään tilaisuuksia Ahlaisissa, Reposaaressa, Laviassa ja Noormarkussa sekä muutamassa lähiössä iltaisin tai lauantaina. Tilaisuuksissa on hävikkiruokatarjoilua: smoothie-, mehu- , kasvisosekeitto - ja puurobaareja perinteisen kahvin ja pullan rinnalla. Tilaisuuksissa on elävää musiikkia, mahdollisuus tanssia tai pelailla erilaisia pelejä. Elvytetään ns. iltamaperinnettä nykyajan keinoin.

 

Polsanluodon nuotiopaikan kunnostus ja käyttö  

Rakennetaan viihtyisä turvallinen kaunis nuotiopaikka Polsanluotoon länsirannalle. Innostetaan porilaisia retkeilemään luonnossa. Järjestetään ohjelmallisia nuotioiltoja. Tilaisuuksissa on järjestelyjen lisäksi ohjelmaa: esimerkiksi yhteislaulua, leikkejä, onkimista. Kohderyhmänä erikoisesti lapsiperheet, mutta myös muut: nuoret, eläkeläiset, työikäiset. 

Avajaiset 13. elokuuta kello 18. Yhteislaulua trubaduurin johdolla ja makkaran paistamista. 

Koko perheen kiertävä liikuntaseikkailumaa 

Koko perheen liikuntaseikkailumaa kasvaa ja levittyy Herralahdesta ympäri Poria. Viime kesänä erittäin onnistunut Liikuntaseikkailumaa saa siis jatkoa entistä isompana ja paremmin porilaisia palvelevana kiertävänä tapahtumana. Kuten viime kesänä, niin liikuntaseikkailumaa toimisi Herralahden kentällä sunnuntai aamuisin ja lauantaisin Seikkailtaisiin eri puolella Poria, esim. Yyterissä, Reposaaressa, Kirjurinluodossa, Harmaalinnassa, Raviradalla, jne. Kiertävä seikkailumaa tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa tapahtumaa paikallisten yhteistyötahojen, urheiluseurojen ja esim. kiinteistö- ja kyläyhdistysten kanssa. Joka tapahtuma kestää kaksi tuntia ja jokaisessa tapahtumassa on erilaiset leikit, temppuradat, lajikokeiluja, eli pyrimme, että jokaisessa tapahtumassa tuottamaan liikunnan iloa lapsille, vanhemmille ja miksei isovanhemmillekin. Haluamme innostaa perheenjäsenet kaikkialla Porissa liikkumaan yhdessä ja antaa heille työkaluja liikkumiseen. Tutustutamme perheet eri aktiviteetteihin, josta voisi perheille muodostua jokapäiväinen/viikoittainen tapa liikkua. Supersuosittu aarteenetsintä tulee tietenkin toteutumaan jokaisessa tapahtumassa ja jännittävästä liikkumisesta on taas palkintona suklainen aarre.

Sunnuntaisin 7.6., 14.6., 28.6., 5.7., 12.7. ja 2.8.2020 kello 10-12 (Herralahti).

Sunnuntaina 9.8.2020 kello 10-12 (Porin ravirata).

Lauantaina 15.8.2020, tarkempi aikataulu varmistuu myöhemmin (Reposaari).

Katso tapahtuman tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista.

Korttelifestarit 2020 

Elo-syyskuun vaihteessa 28-29.8.2020 järjestetään kaikille avoin ja maksuton kaupunkifestari, joka on paljon muutakin kuin musiikkitapahtuma. Tapahtumaan haetaan bändejä Spotify-listan kautta sekä hyödynnetään Youtubea erilaisten talenttien hakemisessa, teemoina mm. erilaiset kuorot, taitokisat, hyvän mielen joukkuepelit, urheiluseurat jne. Oheistapahtumana järjestetään piruilun SM-kisat ensimmäistä kertaa.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt Korttelifestarit saavat jatkoa kesän viimeisenä lauantaina 29. elokuuta. 

 

Kartanon liikunta- ja retkeilyalueen kehittäminen 

Kesällä 2019 talkoovoimin rakennetun Kartanon urheilukentän viereisen laavualueen jatkokehittäminen ja kalusteiden uusiminen ja lisääminen sekä alueen tarjoaminen kaikkien liikunnasta ja retkeilystä kiinnostuneiden käyttöön. Laavulla on makkaranpaisto- ja nokipannukahvin keittomahdollisuus omin polttopuin ja kaksi hirsikalustoryhmää ja istuinpenkkejä. Kuntoilijoille on alkukesällä rakennettu ja koko kesän ahkerassa käytössä olleet kuntoportaat. Vatsapenkkiryhmä valmistui upealle näköalapaikalle kesän lopussa. Retkeily- ja kuntoilualue on kaksi kilometriä pitkän kuntoradan risteyskohdassa.

Loppukesäksi suunniteltu kaikille porilaisille tarkoitettu ohjelmallinen ulkoilutapahtuma on siirretty koronaepidemian vuoksi pidettäväksi vuoden 2021 keväällä.

Miekalla hyvinvointia

Porin Kendoseura ry tarjoaa mahdollisuuden kaiken ikäisille ja kuntoisille Porilaisille maksuttomia liikunnallisia sekä kulttuurillisia kokemuksia japanilaisen miekkailun avulla. Tapahtuma sisältää kahden erilaisen osa-alueen harjoittelua. Kendon kata osuuden harjoittelua, jossa liikeradat ovat laajoja, rauhallisia, venyttäviä (verrattavissa keppijumppaan) sisältäen kuitenkin japanilaisen kahdenkäden miekan lyöntitekniikat (puolustus/hyökkäys) sekä dynaamisempi Sports Chanbara, jossa kaksi ottelijaa ottelee toisiaan vastaan erilaisilla ilmatäytteisillä aseilla.Harjoittelun yhteydessä perehdytään lajeihin kuuluviin etiketteihin. 

10.8.-19.9.2020 

Kendo
ma ja pe klo 18:15-19:15

Sports Chanbara
ti klo 17:00-18:00 ja la klo 12:00-13:00

Treffataan Toivepuistossa

Toivepuisto on Satakunnan Puutarhaseuran kunnostama kaikille avoin viheralue ja tapahtumaympäristö Kiertokadun varrella. Hyvinvointirahalla on tarkoitus aloittaa toiminta vasta kunnostetussa puistossa ja tehdä paikka tunnetuksi kaikille porilaisille yhdistyksille, järjestöille ja yksittäisille kaupunkilaisille. Kaikille yhteisen ja avoimen toimintaympäristön toivotaan lisäävän alueen asukkaiden yhteisöllisyyttä matalan osallistumiskynnyksen ja mukavien tapahtumien parissa. Toivepuistossa järjestetään kesäkaudella kuukausittain erilaisia liikunta- ja kulttuuritapahtumia rauhallisessa ja miellyttävässä ympäristössä. 

Lauantaina 18. heinäkuuta 2020 Tapaamisia taiteen tiimoilta kello 12-16, yhteistyössä porilaisten taiteilijoiden ja käsityöläisten kanssa.

Lauantaina 15. elokuuta 2020 Liikkeellä kaiken ikää kello 12-16, yhteistyössä muun muassa Liikuntaseura Porin ja muiden alan toimijoiden kanssa.

Torstaina 3. syyskuuta 2020 Elokuvailta Toivepuistossa kello 22.00 alkaen.

Tilaisuuksissa on säävaraus.

Lähikirjastoilla on väliä 

Monipuolisia puheenvuoroja sisältävien yleisötilaisuuksien järjestäminen lähikirjastojen merkityksestä lukutaidon, lukemiskulttuurin ja sivistyksen kannalta sekä viihtyisten ja yhteisöllisten ulkotapahtumien järjestäminen. Tapahtumia järjestetään lähikirjastoissa ja niiden läheisyydessä.

 

Liikuntaa ja yhteisöllisyyttä porilaisille senioreille 

Senioreille tarkoitettu ryhmä kokoontuu kerran viikossa aikavälillä toukokuu-syyskuun alku. Kokoontumisen pääteema on terveysliikunta. Harjoitukset sisältävät paljon tasapainoa, sekä alaraajoja vahvistavia harjoitteita. Isona teemana on se että toimintakyky pysyy yllä mahdollisimman pitkään. Fyysisten harjoitusten lisäksi jokainen tapaaminen sisältää myös yhteisöllisyyttä tukevia tehtäviä ja harjoituksia. Esimerkiksi erilaisia ryhmä ja paritehtäviä. Tapaamisissa myös annetaan vapaaehtoisia "kotitehtäviä" jotka kannustavat kuntoilemaan, menemään yhdessä kahville tai muuten vain viettämään aikaa ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Useat eri kuntoilu ja muut ryhmät jäävät kesällä tauolle, tämän vuoksi moni seniori saattaa tuntea olonsa erittäin yksinäiseksi juuri kesän ajan. Tämä tapahtuma siis tuo mielekästä sisältöä arkeen, parantaa lihaskuntoa ja lisää yhteisöllisyyttä. Tapaamiset ohjaa joka kerta liikunta ja terveysalan ammattilainen.

 

SporttiPori – liikuntaa yhdessä ja asenteella! 

Porin Ässät ry haluaa edistää porilaisten hyvinvointia, terveyttä ja elämänlaatua kalenterivuoden mittaisen liikuntatapahtuma- ja toimintaketjun avulla. Hankkeen pääkohderyhmäönä ovat porilaiset lapset ja nuoret, myös aikuiset voivat osallistua osaan tapahtumista. SporttiPori hanke koostuu seuraavista maksuttomista sisällöistä;

 • Jääurheilua kaupunginosiin kiertue 20.1.-7.2., jossa aktivoidaan ihmisiä ulkoliikuntaan.  
 • Pipolätkä -harrastejääkiekkoa porilaisille 11.1.-6.6.
 • Kaikille avoimet yleisöluisteluvuorot Patajunnuareenassa 15.4.- 31.5.
 • ”Pihapelit kunniaan” - liikunnallinen koulukiertue 24.8.-30.9. Porin alakouluihin
 • Päiväkotien eskareiden- ja alakoululaisten luistelunopetus 14.9. – 11.12.
 

Perinteisiä kädentaitoja, pihaleikkejä ja höötiherkkuja mummuille ja mukuloille Saima-tädin talossa 

Järjestetään Lastentarhatalo Saimassa ja pihapiirissä perheet ja sukupolvet yhdistäviä perinne-, leikki-, ja kulttuuritapahtumia eri vuodenaikojen teemojen mukaan. Tapahtumat koostuvat ohjatuista ja vapaista liikuntaleikeistä (mm. aistipolku, taitorata, etsintärastipolku, erilaiset tarkkuusheittopelit ja leikkikilpailut), perinteisistä, ohjatuista teknisistä-, tekstiili- ja savityöpajoista sekä lapsille suunnatusta kulttuuriohjelmasta: nukketeatterista, osallistavasta lapsiteatterista, lasten musiikki- ja tarinatuokioista eri toimintapisteissä. Elävä musiikki siivittää puuhia samalla kun porilainen perinneherkku höötiperuna paistuu grillinuotiossa.

 

Rakkaudesta Kirvatsiin 

Rakkaudesta Kirvatsiin ja Suomen vanhimpaan minigolfkeskukseen! Laji yhdistää vanhat ja nuoret, uudet ja entiset minigolfin harrastajat Kirvatsissa lokakuun ajan. Tarjoamme kaikille mahdollisuuden tutustua ratagolfin eli minigolfin maailmaan 8.10.2020 alkaen legendaarisessa Pienoisgolfkeskuksessa. Koko perheen tapahtumassa voi ryhtyä leikkimieliseen kilpailuun tai oppia uutta lajista. 

 • to 8.10. klo 10–12
 • pe 9.10. klo 10–12
 • ma 12.10. klo 15–17
 • su 18.10. klo 10–12
 • ma 19.10. klo 15–17
 • ti 20.10. klo 10–12
 • ke 21.10. klo 10–12
 • to 22.10. klo 10–12
 • pe 23.10. klo 10–12
 • la 24.10. klo 10–12
 • ma 26.10. klo 15–17
 • pe 30.10. klo 10–12

Koko perheen elämysmatka vauvasta vaariin

Linnunlaulua-suon tuoksua-kiskojen kolinaa ja veden solinaa. Lähdetään 15.8.2019 klo 12.00 Myllykartanon parkkipaikalta linjaautolla kohti Isonevan suota. Siiirrytään resiinoilla rautatietä pitkin kohti Noormarkkua. Tauko Keskisjoen taukopaikalla, jossa nautitaan nokipannukahvit ja grillataan. Lasketaan kanooteilla pitkin Noormarkun jokea. Osa voi nousta rantaan rautatiesillan uimarannasta tai jatkaa suoraan Urheilukentän rantaa Myllykosken partaalle.

 

 

Koko perheen kesäteatteria Pelle Hermannin puistoon 

Tuotamme ja toteutamme koko perheen kesäteatteriesityksen Kirjurinluodon Pelle Hermannin puiston estraadille. Esityksiä on kesäkuun alusta elokuun puoliväliin maanantaisin ja sunnuntaisin klo 10 ja klo 17. Hankkeen tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten tasa-arvoisuutta sekä lisätä kulttuuritarjontaa lapsiperheille ja elävöittää Kirjurinluotoa. Esitys on katsojille maksuton. Kyseessä ei ole harrastajateatteri vaan ohjelmapalveluyrityksen toteuttama kokonaisuus, jonka esityskautta on mahdollisuus jatkaa kesän jälkeen kiertueen muodossa. Hankkeessa työllistetään porilaisia nuoria.

 

Anniksen värikkäät 40- vuotisjuhlatapahumat 

Urbaani tapahtumapuutarha juhlistaa Kulttuuritalo Anniksen 40- vuotista taivalta tapahtumien muodossa. Aiomme järjestää juhlavuoden kunniaksi useita monitaiteellisia tapahtumia, joissa annislaisten monipuolinen osaaminen pääsee parrasvaloihin, ja tapahtumat tarjoavat porilaisille laajan katsauksen Porin kulttuurikentälle. Alustavasti olemme järjestämässä viisi erilaista tapahtumaa, joista yksi on suunnattu lapsille.

 

 

Lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoiminnan järjestämiseen

1. Käynnistämme 12 harrastusryhmää Porissa 7 – 18 vuotiaille porilaisille. Avustuksella käynnistettävät/jatkettavat ryhmät ovat kaikille avoimia, mutta niihin tavoitellaan erityisesti niitä 7-18 - vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla a) ei sosiaalisista tai taloudellisista syistä johtuen ole mahdollisuutta harrastaa ja b) niitä lapsia ja nuoria, jotka eivät halua tai voi osallistua tarjolla oleviin tavoitteellisiin ja kilpailullisiin harrastuksiin. 2. Käynnistämme harrastuskaveritoimintaa lapsille ja nuorille. Yksinäisyys on todellinen uhka mielenterveydelle. Syrjäänvetäytyvä lapsi tai nuori harvoin uskaltaa lähteä yksin uuteen harrastukseen vaan vaihtoehtona on usein kotiin jääminen. Kaikki muutokset ja nivelvaihteet, esimerkiksi koulun vaihtaminen, alakoulusta yläkouluun siirtyminen tai peruskoulun jälkeen opiskelujen ulkopuolelle jääminen tai opiskelujen keskeyttäminen ovat lapselle ja nuorelle kriittisiä paikkoja, joissa kavereiden ja turvallisten aikuisten merkitys korostuu. 


  

 

Pori Pride 2020

MU PORI O PRIDE! Myös 2020! Tuodaan pride vielä räväkämmin, näkyvämmin ja laajemmin porilaisilta porilaisille. Räjäytetään koko Pori sateenkaaren väreihin 3.-9.8.2020 niin ettei kellekkään jää epäselväksi että meidän Pori on ainutlaatuisen erinomainen, ja avoin kaikille.
 

Haluamme tuoda porilaisille mahdollisuuden osallistua marssille sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen puolesta, juhlia teemaa puistojuhlassa Kirjurinluodossa sekä osallistua koko edeltävän viikon aikana erilaisiin pride ohjelmiin eri puolilla keskustaa.

Koronaviruksen vuoksi Pori Pride siirtyy kesälle 2021. 

Kulttuurisauna

Kulttuurisauna-hanke tarjoaa porilaisille kunnon löylyt vanhan puusaunan lauteilla. Sauna on kaupungin omistuksessa, mutta toimii kyläsaunana. Hankkeessa on tarkoitus kunnostaa saunaa ja järjestää siellä ohjelmaa. Lenkkisaunaan voi tulla löylyihin lenkin päätteeksi, marjastamasta, surffaamasta, luistinradalta, pallopelistä tai mistä vaan jos tuntee olevansa löylyjen tarpeessa. Teemapäivinä ja saunailtoina on luvassa erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja ja monipuolista kulttuuriohjelmaa. Ja tämä kaikki vielä kauniissa Reposaaressa! 

Kulttuurisaunan juhannus 19.6.  

Dub sauna 25.7. 

Reposfääri 15.8. 

Sauna lämpeää joka perjantai juhannuksesta syksyyn asti!

Lähiliikunnasta hyvää mieltä 

Porin Latu ry järjestää 1-2 tunnin kävelyretkiä vaihtuvissa kaupunginosissa helmikuusta joulukuuhun, 1/kk (ei heinäkuu). Kävelyihin voi osallistua ilman etukäteisilmoittautumista, maksua ja jäsenyysvelvoitetta. Kävelyissä on mukana kaupunkiopas, joka kertoo samalla kyseisistä kaupunginosista. Kävelyt ovat helppoja osallistua ja tapahtuvat kaupunkiympäristössä, poikkeuksena kesäkuun yökävely sekä elokuun kävely Niittymaan metsäpoluilla. Syyskuun Kirjurinluodon kävelyyn sisältyy veloitukseton keittoannos osallistujille. Lisäksi tapahtumasarjaan kuuluu kaksi pyöräilyä. Toukokuussa pyöräillään Yyterinniemen kulttuurimaisemissa ja kesäkuussa yöpyöräillään maastopoluilla Niittymaalta (30/50 km).

Kaupunginosakävely Länsi-Porissa (mukana kaupunkiopas) 9. heinäkuuta 2020 kello 17–19. Katso tapahtuman tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista.

Kaupunginosakävely Niittymaalla (ei kaupunkiopasta) 1. elokuuta 2020 kello 14–18. Katso tapahtuman tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista.

Kaupunginosakävely Noormarkussa (mukana kaupunkiopas) 13. elokuuta 2020 kello 17–19. Katso tapahtuman tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista.

Mun Pori mölkyttää 

Mun Pori mölkyttää hankkeen tavoitteena on edistää mölkyn harrastamista Porissa ja tarjota osallistumismahdollisuus kaikille kuntalaisille. Hankkeen kautta luodaan toimenpiteitä lajin pariin pääsemiseksi, lisätään kuntalaisten yhteisöllisyyttä ja tavoitellaan pysyvien toimintamuotojen mahdollistaminen. Mölkky on Porille imagollinen vientituote, mutta sen pitää olla myös osana kuntalaisten hyvinvointia ja arkea. 

 

Koko Pori salsaa

Porilaisille tarjotaan matalankynnyksen mahdollisuus yhdessä liikkumiseen ja salsa-tanssin opettelemiseen. Pääpaino ei ole tanssin teknisessä oppimisessa ja kehittymisessä vaan hauskassa ja sosiaalisessa tavassa harrastaa ja viettää aikaa yhdessä. Koko Pori salsaa- tapahtumia järjestetään Porin kaupunginosissa kesäaikaan niin, että tapahtumapaikka on lähellä ihmisiä - salsa viedään ihmisten luo. Tapahtumapaikkoina ovat kaupunginosien erilaiset kokoontumispaikat kuten puistot, leikkikentät yms. ulkoliikuntaan sopivat alueet. Tapahtumat paitsi liikuttavat alueen asukkaita, tuovat eloa kaupunginosaan ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua oman alueen asukkaisiin synnyttäen yhteisöllisyyttä. 

 

Satakunnan Ilmastoverkoston Ilmastoillat 2020 

Satakunnan Ilmastoverkoston kaikille avoimien Ilmastoiltojen tavoitteena on lisätä porilaisten ilmastotietoisuutta ja avointa keskustelua ilmastokriisistä, sen vaikutuksista sekä meidän jokaisen mahdollisuuksista hillitä käsillä olevaa kriisiä sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä ja oikeudenmukaisella tavalla.
 

Ilmastoiltoja järjestetään arki-iltaisin julkisissa, helposti saavutettavissa olevissa tiloissa. Ilmastoilloissa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja ja katsotaan ilmasto- ja ympäristöteemaisia dokumentteja ajankohtaisista ja mielenkiintoisista ilmastoaiheista- ja teemoista.
 

Ilmastoiltojen osana on myös työpajatyöskentelyä ja keskustelua, jossa kunkin illan teemaa ja aihetta työstetään eteenpäin ja mietitään pienissä ryhmissä. Työpaja osuudessa mietitään illan aiheen pohjalta konkreettisia keinoja, miten jokainen porilainen, kuntapäättäjät ja yritykset voivat vaikuttaa ilmastokriisin hillitsemiseen. 

 

12 askelta porilaiseen esteettömyyteen 

12 askelta kohti kulttuurillista esteettömyyttä erilaisten erityistaiteen ja erityisryhmien kulttuuritapahtumien sekä tempausten yhteydessä rakkaudella porilaisille koko vuoden ajan.

Porissa on useita erityistaiteen osaajia, bändejä, erityisteatteria, elokuvantekijöitä, tapahtumien järjestäjiä ja kokemuspuhujia. Tarkoituksena on järjestää vuoden aikana 12 erilaista isompaa ja pienempää tapahtumaa, esitystä ja tempausta Porissa ja porilaisille, joiden avulla haluamme osoittaa, millainen on esteetön Pori ja kulttuuritoiminta, joka kuuluu kaikille.

 

Päärnäisten Puistokonsertti vol2 

Päärnäisten Puistossa (10. kaupunginosa Tiilinummi) sunnuntaina 9.8.2020 klo 14-18 Päärnäisten Puistokonsertti vol2. Konsertissa esiintyvät paikallisista esiintyjistä kootut kokoonpanot; musiikkia laidasta laitaan piknik-tunnelmassa, puhvetin ja Kuukkarikirppiksen kera. 

 

 

Isojoenrannan Iloinen Talvirieha

Isojoenrannan Iloisessa Talviriehassa Isojoenrannan Kentällä 16.2.2020 klo 12-14 porilaisia liikutetaan ei liikuntamuodoissa ja otetaan ilo irti lumesta ja pakkaskelistä. Rusettiluistelu tuo toisilleen outoja ihmisiä yhteen, lämärikisa tarjoaa tilaisuuden tulevaisuuden kiekkotähdille, ponien selässä tai kyydissä saa ehkäpä ensimmäisen kosketuksen tuohon ihanaan karvakorvaan. Napakelkan kyydissä G-voimat saavat kutinaa vatsanpohjaan. Kentällä voi kokeilla hiihtotaitojaan ja lumikenkiä. Hyvä musiikki soi, grillimakkaraa ja kuumaa mehua nautitaan yhteisen puuhastelun yhteydessä ja vaihdetaan kuulumisia tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Jokin talvinen taitorata haastaa kokeilemaan omia temppukykyjä ja saa hymyn kaikkien huulille.

 

Kallo tutuksi porilaisille 

Hankkeen tavoitteena on tehdä Kallon saaren liikunnalliset ja merelliset olosuhteet tutuksi kaupunkilaisille ja edesauttaa sekä Kallon saaren että Yyterin käyttöä kaupunkilaisten vapaaajanviettoon. Haluamme myös samalla tutustuttaa kaupunkilaiset Kallon ainutlaatuiseen ja historialliseen rakennuskulttuuriin. Kallon saareen tutustuminen on liikunnallinen kokemus ja näin edesauttaa kaupunkilaisten terveyttä. Toiminta toteutetaan osittain seuran talkootoimintana, tavoitteena on myös tarjota porilaisille nuorille kesätyöpaikkoja

 

Liikkeellä kaiken ikää

Satakunnan puutarhaseuran vuoden 2020 järjestyksessään kolmas Rakkaudella porilaisille -tapahtuma, Liikkeellä kaiken ikää starttaa lauantaina 15. elokuuta Toivepuistossa klo. 12. Kaikille avoimen ja ilmaisen tapahtuman nelituntisen ohjelman aikana on luvassa monenlaista liikuntaa kaikenikäisille porilaisille. Mukana ohjelmassa on myös Positiivisin porilainen 2020, Kristiina Uusitalo-Lindholm. 

Liikkeellä kaiken ikää, lauantaina 15.elokuuta

Toivepuisto, Kiertokatu 25, Pori

Katso tapahtuman tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista

HYVIS pop upPorin mielenterveysyhdistys, Hyvis ry järjestää pop up -tilaisuuksia Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahalla. Kaikille avointen tapahtumien tarkoituksena on virkistää Porin laita-alueiden asukkaita yhteisellä toiminnalla. Tilaisuuksissa hävikkiruokatarjoilu, elävää musiikkia sekä mahdollisuus tanssiin ja erilaisten pelien pelaamiseen. 

Reposaari, Merimiehenkatu 1, tiistaina 25.8 klo 16-18

Katso tapahtuman tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista

Lavia, Lehtolantie 15, tiistaina 1.9 klo 16-18

Katso tapahtuman tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista

Yksinäisten sydänten elokuvailta Torstaina 3.9.2020

Hyvinvointiraha on osallistavaa budjetointia, jossa kaupunkilaiset otetaan mukaan pohtimaan ja päättämään taloudellisten resurssien käytöstä hyvinvoinnin edistämisessä. Hyvinvointirahalla pyritään vastaamaan hyvinvointiraportissa nousseisiin haasteisiin, joita ovat olleet liian vähäinen liikkuminen ja yksinäisyys. Tavoitteena on lisätä porilaisten osallistumista, yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä sekä Porin julkisten paikkojen käyttöä. Hyvinvointiraha on haluttu pitää mahdollisimman joustavana ja matalan byrokratian toimintamallina.

Vuoden 2020 hyvinvointirahan pääteemana on Pidä porilaisesta huolta. Lisäksi keskiössä ovat liikkuminen, yhteisöllisyys ja ympäristöystävällisyys. Hyvinvointirahalla kannustetaan toimijoita uudenlaisiin ja luoviin ratkaisuihin toteuttaa edellä mainittuja teemoja.

 

Rakkaudella porilaisille -leima