Porin lastenkulttuurikeskus

Porin kulttuuripolku -toiminta ja Harrastetunnit Porissa – Kärkikerhot | suunnittelija-koordinaattori Katri Tella | 044 701 4416 | katri.tella(at)pori.fi | Porin lastenkulttuurikeskus | Porin taidemuseo | Eteläranta, 28100 PORI | www.pori.fi/porin-lastenkulttuurikeskus

Viidesluokkalaiset Kulttuuripolulla Porin lastenkulttuurikeskuksen opastamana
Porin lastenkulttuurikeskus kulkee koululaisten vierellä Porin kaupungin kulttuuripolkua viidennen luokan ajan. Etappi Kulttuuripolun varrella tuo koululaisten arkeen 5.-luokkalaisille suunnattuja taiteilijavierailuita. Lukuvuosittain kouluille tarjotaan oman taiteilijavieraan mukaan määrittyvää sisältöä, kuten työpajatoimintaa, esityksiä tai konsertteja. Sisällöt tuotetaan yhdessä alueella toimivien taiteilijoiden kanssa; näin teemme alueellisia taiteilijoita, kulttuuria ja tapahtumatuotantoa tutuksi uusille yleisöille. Kevätkaudella 2019 tarjotaan kouluille mm. Unelmia ja omakuvia -työpajoja.

Kärkikerhot
Porin lastenkulttuurikeskuksen kautta koordinoidaan kouluille myös Kärkikerhoja. Kärkikerhot ovat maksutonta taiteen ja kulttuurin harrastetoimintaa Porin alueen koululaisille. Lue lisää Kärkikerho-blogista.

Taidetestaajat - Kasit kulttuurikriitikkoina
Outi Lähteenlahti, Satakunnan aluekoordinaattori, 044 701 4415, satakunta(at)taidetestaajat.fi
Taidetestaajat-hankkeessa tarjotaan kaksi korkealaatuista taide-elämystä kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille kolmen vuoden ajan. Vuosittain Satakunnasta on mukana noin 2500 oppilasta opettajineen. Hankkeen tavoitteena tarjota nuorille ikimuistoisia taide-elämyksiä – myös sellaisia, joihin moni ei muuten saisi kosketusta. Taidetestaajien toisena lukuvuonna 2018–2019 Satakunnan kasit pääsivät kokemaan Rakastajat-teatterin Karkotetut- tai Company Kaari & Roni Martinin Kill Carmen -esityksen. Valtakunnalliset vierailut sisältävät mm. teatteria, taidemuseoita, tanssia, klassista musiikkia ja oopperaa. Yleisö voi tarkastella kasien mielipiteitä taiteesta www.taidetestaajat.fi-sivustolla. Maailman suurin taidearviointi on käynnissä! Taidetestaajien toiminnasta vastaa Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, ja rahoittajana toimivat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden. Satakunnassa Taidetestaajia toteuttaa Porin lastenkulttuurikeskus.


Porin lastenkulttuurikeskuksen tavoitteena on löytää uudenlaisia lähestymistapoja kulttuurityöhön ja tehdä laaja-alaista yhteistyötä kaikkien lasten ja nuorten parissa työskentelevien kanssa. Toiminta rakentuu lasten ja nuorten ääntä ja tarpeita kuunnellen. Keskus tuottaa lapsille ja nuorille suunnattuja lastenkulttuuripalveluita sekä kehittää alueen lastenkulttuurin osaamista ja tutkimusta. Toiminnan kantavana ajatuksena on lasten ja nuorten oikeus omaan kulttuuriin sekä taiteellisesti ja pedagogisesti tasokas toiminta.

Porin lastenkulttuurikeskuksen yksi tärkeä tehtävä on koulujen ja kulttuurilaitosten yhteistyön edistäminen. Tämän yhteistyön tulosta on mm. tämä Kulttuuripolku-sivusto ja sen perustana oleva Porin kaupungin perusopetuksen kulttuuriopetussuunnitelma.