Lastenkulttuurikeskus Kruunupää

Porin lastenkulttuurikeskuksesta Kruunupääksi
Lastenkulttuurikeskus Kruunupää on vuosia tunnettu nimellä Porin lastenkulttuurikeskus. Porin lastenkulttuurikeskuksen toiminta on käynnistetty 2003 ja se toimi perustamisestaan Porin taidemuseon yhteydessä vuoteen 2020. Syyskuussa 2020 Porin lastenkulttuurikeskus muutti väistötiloihin Porilaistenkadulle ja samalla nimi vaihtui lastenkulttuurikeskus Kruunupääksi. Lisätietoa muutosta ja muutoksesta voi lukea Porin kaupugin uutisesta.


Lastenkulttuurikeskus Kruunupää tarjoaa työpajoja ja tapahtumia lapsille, nuorille, perheille, isille, äideille ja isovanhemmille. Lastenkulttuurikeskus tuottaa yksittäisiä työpajoja yksilölle ja yhdessä tehden päiväkodeille ja kouluille. Keskus järjestää myös koulutusta, seminaareja ja näyttelyitä. Vauvojen värikylpy® -työpajat tarjoavat yhteisiä hetkiä koko perheelle. 

Toiminta rakentuu lasten ja nuorten ääntä ja tarpeita kuunnellen. Lastenkulttuurikeskus tukee lasten ja nuorten kulttuurisia oikeuksia, tuottaa ja välittää kulttuuripääomaa ja parantaa monipuolisten ja laadukkaiden kulttuuripalveluiden saavutettavuutta. Lastenkulttuurikeskus vaikuttaa pitkäjänteisesti kulttuuripoliittiseen keskusteluun osallistumalla muun muassa Porissa, maakunnassa ja Suomessa tehtävään strategiatyöskentelyyn. Lastenkulttuurikeskuksen kautta valtakunnallisen lastenkulttuurituen piiriin kuuluvat Satakunnassa Porin lisäksi Eura, Eurajoki, Merikarvia, Nakkila ja Rauma.

Porin kaupunki on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton perustajajäsen ja liiton tarkoituksena on edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa lastenkulttuurin osaamista Suomessa. Lisäksi liitto ylläpitää Lastenkulttuurikeskusten verkostoa ja koordinoi valtakunnallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja. Lastenkulttuurista ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitontoiminnasta saa tietoa valtakunnallisilta Lastenkulttuuri-sivulta.

Töihin tai harjoitteluun?
Lastenkulttuurikeskus Kruunupää tarjoaa harjoittelupaikkoja kaikille koulutusasteille kuvataiteen, graafisen suunnittelun ja eri kulttuurialojen opiskelijoille sekä TET-harjoittelijoille. Kaikilta hakijoilta edellytetään kiinnostusta kulttuuriin, kuvataiteisiin ja visuaaliseen kulttuuriin sekä halua työskennellä lasten ja nuorten parissa. Seuraa myös vuosittain Porin kaupungin kesätyötarjontaa Kuntarekryssä.Ota yhteys, kysy lisää ja sovi tapaaminen: johtaja Päivi Setälä |  044 701 1086 | paivi.setala(@)pori.fi
 

 

 

Seinämaalaus, Veijo Setälä