Tervetuloa kansalaisopistoon

Kurssitarjontaan ja ilmoittautumiseen

Porin seudun kansalaisopisto on vapaan sivistystyön oppilaitos, jonka tehtävänä on kannustaa kaupunkilaisia elinikäiseen oppimiseen ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Opisto aloitti toimintansa nykyisellä nimellään 1.1.2011. Opisto syntyi, kun vuonna 1917 perustettu Porin kaupungin työväenopisto ja Ulvilan kansalaisopisto yhdistyivät.

Porin kesäyliopisto perustettiin kansalaisopiston yhteyteen vuonna 2014. Kesäyliopisto lakkautettiin 31.12.2020, mutta valtaosa toiminnoista jatkaa kansalaisopiston alaisuudessa.

Kansalaisopisto vietti 100-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2017. Päätös työväenopiston perustamisesta Poriin tehtiin monien vaiheiden jälkeen toukokuussa 1917 ja saman vuoden lokakuussa vietettiin jo avajaisia. Opiston 100-vuotishistoriikki ”Satavuotias osaamisen ahjo” julkaistiin maaliskuussa 2017. Kirjan on kirjoittanut FM Outi Kivimäki. Kirja on myynnissä opiston toimistossa 30 euron hintaan (sis. alv 24 %).

Opistotalon tiloja vuokrataan yhdistysten ja yritysten käyttöön. Opiston opetuskauden aikana tilat ovat kuitenkin pääsääntöisesti opiston omassa käytössä. Kysy lisätietoja opiston toimistosta.

Tilaa opiston uutiskirje klikkaamalla tästä