Kauppatori

Porin perinteikäs Kauppatori sijaitsee keskeisellä paikalla aivan kaupungin ytimessä. Yhdessä kauppahallin, kävelykadun sekä alueen yritysten kanssa se muodostaa viihtyisän ja eläväisen kaupunkikeskustan.

Kauppatori on oivallinen paikka tavata tuttuja, vaihtaa kuulumisia sekä tehdä ostoksia suoraan lähialueen tuottajilta.

Kesäinen kauppatori
Kuva Porin kaupunki.


Palvelut

Torin tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa vihannekset ja marjat, tuoreet kalat, kukka-amppelit, vaatteet ja asusteet sekä perinteiset pärekorit. Tunnelmasta voi istahtaa nauttimaan torikahvilaan ja nälän yllättäessä apu löytyy erilaisista katuruokaherkuista.

Erillisessä torirakennuksessa palvelevat Cafe Parlamentti ja pikaruokaravintola Hesburger. Torirakennuksessa sijaitseva maksullinen tori-wc on auki arkisin kello 7-15.

Kauppatorilla on Porin kaupunkiliikenteen terminaali, jonka kautta ajavat lähes kaikki kaupunkiliikenteen bussit. Myös suureen suosioon noussut citylinja kulkee Kauppatorin kautta.

Kauppatorin ympärillä olevat Etelä- ja Pohjoiskauppatorin pysäköintipaikat ovat pääasiassa maksullisia I-vyöhykkeen paikkoja. Lisäksi Pohjoiskauppatorilla on muutamia maksuttomia 30 minuutin kiekkopaikkoja.

Torimyynnin lisäksi Kauppatorilla järjestetään tapahtumia, markkinoita ja kirppiksiä. Myös porilaisten kohtaamispaikkana tunnettua Satakieli-lava tarjoaa hyvät puitteet erilaisille esityksille.

Lasten ehdoton kestosuosikki on kaikille avoin ja maksuton Angry Birds –leikkipuisto.


Aukioloajat ja myyntipaikat

Kauppatori on avoinna ympäri vuoden maanantaista perjantaihin kello 7-15 ja lauantaisin kello 7-14. Torivalvoja on paikalla arkisin kello 7-11.

Tammi-, helmi- ja maaliskuussa torimyyntipaikat ovat maksuttomia. Mikäli näille kuukausille ajoittuu markkinatapahtumia, ovat markkinapaikat kuitenkin maksullisia.

Myyntipaikkojen vuokraus ja lisätiedot

Esa Uusitalo
torivalvoja
044 701 1834


Iltatorit kesällä 2018

Kesällä 2018 Kauppatorilla järjestetään yhdessä torikauppiaiden kanssa iltatorit torstaisin 5.7., 12.7., 26.7. ja 2.8. kello 15-18. Torikauppiaat voivat halutessaan pidentää myyntiaikaa myös muina iltoina.

Vaki- ja kausipaikkalaisten torikauppiaiden tulee sopia paikkansa käyttämisestä torivalvojan kanssa, jotta vapaaksi jäävät paikat saadaan avoimeen myyntiin.

Muilla toimijoilla on mahdollisuus varata yksittäisiä iltamyyntipaikkoja. Myyntipaikkojen hinnat alkaen 5 euroa / pöytä ja isommat paikat sopimuksen mukaan.

Iltatorien esiintyjät

5.7. klo 17 VPK
12.7. klo 17 SVeitsikko
26.7. klo 17 PTS BQ
2.8. klo 17 Metallitehtaan puhaltajat

Musiikin tarjoaa Porin Puhallinmusiikkiyhdistys Ry.

 

Kävelykatu, Eetunaukio ja Satakielilava

Kävelykadun myyntipaikkojen sekä Eetunaukion lavan ja Satakieli-lavan vuokrauksesta vastaa Kävis.

Lisätietoja

Kirsi Sainio-Lehtimäki
Kävis / toiminnanjohtaja
044 737 3373
kirsi@kavis.fi


Torikirppis kesäsunnuntaisin

Kesäsunnuntaisin Kauppatorilla järjestetään torikirppiksiä. Myyntipaikkoja vuokraa Cafe Parlamentti.

Lisätietoja

Cafe Parlamentti
Kauppatori 1, 28100 Pori
044 981 9992

Porin Kauppatori Kirppis Facebookissa
Cafe Parlamentti Facebookissa