Uimahallit ja -rannat

Porin keskustan uimahalli otettiin käyttöön vuonna 2011. Uimahalli sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa Kuninkaanhaan kaupunginosassa.
Päätös uimahallin rakentamisesta tehtiin vuonna 2008, jolloin Porin kaupunki vietti 450-vuotisjuhliaan. Se avattiin yleisölle kolme vuotta myöhemmin, syyskuussa vietettävän Porin Päivän yhteydessä.
Uimahallin on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy. Kyseessä on Suomen ensimmäinen uimahalli, jossa osa rakennuksen käyttämästä energiasta saadaan sen katolle sekä sen esipatinoituun kuparijulkisivuun sijoitetuilla aurinkokeräimillä.
Keskustan uimahallissa on 50 metrin uima-allas, joka voidaan jakaa kaksiosaisella kannaksella kahdeksi 25 metrin altaaksi.
Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Meri-Porin uimahalli sijaitsee Porin Pihlavan kaupunginosassa ja on osa Meri-Porin koulukeskusta. Uimahalli valmistui vuonna 1985 ja sen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Küttner Ky.
Uimahallissa on 25 metrin uima-allas, opetusallas ja kahluuallas sekä vesiliukumäki. Altaiden lisäksi hallissa on kuntosali ja kahvio sekä katsomotilat 100 hengelle.
Kuva: Suomen Ilmakuva Oy
Porin maauimala sijaitsee Isomäen kaupunginosassa Porin urheilukeskuksessa. Arkkitehti Yrjö Lindegrenin suunnittelema funkistyylinen maauimala on avattu vuonna 1957. Se on osa Porin kansallista kaupunkipuistoa ja maauimala on myös Museoviraston suojelema.
Maauimala on syyskuun lopussa päättyvän kesäkauden lisäksi avoinna myös talvisin, jolloin uiminen on mahdollista avantouinnin tavoin 3–5-asteisessa vedessä.
Maauimalassa on sauna- ja pukuhuonetilojen lisäksi kolme erikokoista allasta, hyppytorni sekä vesiliukumäki.
Kuva: Suomen Ilmakuva Oy
Porissa on useita uimarantoja (kartta), joiden kunnossapito kesäkaudella on 1.6.-30.8. Lisäksi koirille on oma uimaranta Karhuluodossa.
Kirjurinluodon uimaranta sijaitsee aivan keskeisellä paikalla vastapäätä Satakunnan Museota.
Yyterissä on kuuden kilometrin pituinen hiekkaranta, joka on yksi Suomen ja koko Pohjoismaiden pisimpiä rantoja.