Koulut ja varhaiskasvatus

Lastenkulttuurikeskus Kruunupää tekee kiinteästi yhteistyötä koulujen ja varhaiskasvatuksen kanssa.

Nuori maalaa siveltimellä lattiaan ihmishahmoa.

Koulut

Kulttuuripolku ja Intopolku

Kulttuuripolku tarjoaa taiteen ja kulttuurin sisältöjä eri luokka-asteille alueen kulttuuritoimijoiden yhteistyönä. Osana Porin kulttuuripolkua Kruunupää tavoittaa kaupungin kaikki 5.-luokkalaiset taiteen äärelle vuosittain. Kulttuuripolku on osa Intopolku-sivustoa, joka on suunnattu päiväkotien, esiopetuksen ja eri asteiden opetushenkilöstölle.

Taidetta koulujen arkeen 

Taide ja kulttuuri ovat voimavaroja erilaisiin oppiaineisiin. Kruunupää tuottaa oppilaille taiteilijoiden työpajoja ja tapahtumia. Tapahtumatuotannoissa teemme yhteistyötä paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa. Kruunupää on myös mukana uusien koulujen julkisen taiteen tuotannoissa ja lisää myös näin oppilaiden osallisuutta taiteen parissa.

Nuoret maalaavat ulkona muuria siniseksi.

Varhaiskasvatus

Lastenkulttuurikeskus kohtaa päiväkoti-ikäisiä lapsia ja heidän ohjaajiaan lasten arjessa suoraan päiväkodeissa tai Kruunupään tiloissa. Kruunupään taiteilijat toteuttavat lasten kanssa myös julkisia teoksia ja näyttelyitä.

Päiväkotien kiertävät paketit

Päiväkodeille suunnatut kiertävät paketit ovat Porin alueen uusi palvelumuoto, jossa päiväkodit voivat hyödyntää erilaisia kiertäviä sisältöjä arjessaan. Talven 2023 aikana lähtee kiertämään paketeista ensimmäinen, Aistipaketti. Aistipaketin voi varata kahdeksi viikoksi päiväkodin käyttöön. Aistipaketti sisältää moniaistista tutkittavaa tuoksuista tuntuihin: aiheena ovat muun muassa ympäristö, kasvit ja maut. Tiedustelut, varaukset ja noudot: annina.jansson@pori.fi / 044 701 8500.