Info

Aukioloajat 

Lastenkulttuurikeskus Kruunupään galleria on avoinna ti–to kello 12–14 sekä työpajojen ja tapahtumien aikaan. Sisään pääsee ovikelloa soittamalla. Näyttelyihin voit tulla tutustumaan sovittaessa myös muina ajankohtina! Ota yhteyttä: kirsi.jaakkola@pori.fi / 044 701 9018.

Aukioloajoissa on poikkeuksia kesä- ja joululomakaudella sekä kalenteripyhien aikaan. Poikkeuksista kerrotaan tarvittaessa tällä sivulla ja sosiaalisessa mediassa. Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa (Instagram @lastenkulttuurikeskuskruunupaa ja Facebook @kruunupaa) ja pysy mukana ajankohtaisista kuulumisista ja tapahtumista!

Lastenkulttuurikeskuksen henkilökunta on töissä arkisin pääosin toimistoaikaan. Sovithan tapaamisista henkilökunnan kanssa aina etukäteen. Meidät tavoittaa yleissähköpostista kruunupaa@pori.fi tai suoraan henkilökohtaisista sähköposteista etunimi.sukunimi@pori.fi.

Näin tulet meille

Lastenkulttuurikeskus Kruunupää on Porilaistenkadulla. Sisäpihalla on viisi asiakasparkkipaikkaa kahden tunnin pysäköintiajalla ja Invapaikka. Lisää parkkipaikkoja on Porilaistenkadulla PSYL:n koulun vieressä ja Palmgren-konservatorion etupihalla. Polkupyörille on keskuksen etupihalla pyöräteline. Porin matkakeskus juna- ja linja-autoasemineen on noin 350 metrin päässä.

Saavutettavuus 

Esteetön sisäänkäynti ja taloon saapuminen

 • Kruunupäähän on esteetön sisäänkäynti.
 • Soita ovikelloa, kun tulet. Ovet avautuvat ulospäin.
 • Taksilla tultaessa osoitteeksi kannattaa antaa Porilaistenkatu.
 • Sisäpihalla on asiakkaiden käyttöön tilaa 5 autolle 2 h pysäköintiajalla ja Invapaikka.
 • Lähimmät muut pysäköintipaikat ovat PSYL:n koulun vieressä ja Palmgren-konservatorion etupihalla.

Tilojen esteettömyys

 • Esteetön WC on aulassa.
 • Työtehtävissä olevat koirat (esim. opas-, avustaja-, kirjasto- ja koulukoirat) ovat tervetulleita Kruunupäähän. Pyydämme koirien kanssa liikkuvia ottamaan huomioon muut vierailijat. Henkilökunta antaa mielellään lisätietoja.
 • Tapahtumiin ja työpajoihin pyritään tarvittaessa järjestämään avustajia.

Saavutettava taideharrastus

Kruunupää on sitoutunut edistämään saavutettavuutta harrastustoiminnassaan.

 • Otamme taidetoiminnassa huomioon kaikenlaiset lapset.
 • Perhe ja huoltajat voivat turvallisesti kertoa meille lapsen tuen tarpeesta.
 • Tavoitteemme on, että jokainen lapsi kokee onnistuvansa toiminnassamme.
Saavutettava taideharrastus -merkki, jossa on hymynaama.

Tila 

Kruunupäässä otetaan pois ulkokengät. Lastenvaunut voi jättää Vaunuparkki-tarralla merkittyyn käytävään. Työpajat maksetaan työpajan aluksi kortilla tai käteisellä, ellei ilmoittautumisessa toisin ohjeisteta. Aulassa on lukollisia kaappeja.

WC-tilat ovat käytävällä. Niistä toinen on esteetön, ja siellä on myös hoitopöytä, Babystanderi® (lasten kylpy- ja suihkuallas), potta ja allaskoroke. Gallerian yhteydessä on kolmas WC-tila. Vauvojen värikylpy® -työpajatilassa on peseytymispiste ja Babystanderi®. Työpajatiloina keskuksella toimivat myös Ateljee ja Verstas.

Asiakaskeittiössä saa keittää kahvit tai lämmittää lapselle eväitä. Keittiössä on syöttötuoli. Imetys on Kruunupäässä sallittu, ja sitä varten tilassa on myös imetystuoli.

Lastenkulttuurikeskus Kruunupäässä on muun muassa pyöreä vauvaovi ja kukkanäyttö.

Historia

Porin lastenkulttuurikeskuksesta Kruunupääksi 

Lastenkulttuurikeskus Kruunupää on vuosia tunnettu nimellä Porin lastenkulttuurikeskus. Porin lastenkulttuurikeskuksen toiminta on käynnistetty 2003, ja vuoteen 2020 asti se toimi Porin taidemuseon yhteydessä. Syyskuussa 2020 Porin lastenkulttuurikeskus muutti väistötiloihin Porilaistenkadulle vaihtaen nimensä samalla lastenkulttuurikeskus Kruunupääksi. Lisätietoa muutosta ja muutoksesta voi lukea Porin kaupungin uutisesta. 

Henkilökunta

Värikylpy-henkilökunnan yhteystiedot löytyvät myös Vauvojen värikylpy® -sivuilta.