Kalastus

Porin kaupungin kalastuslupa

Kaupungin omistamien vesialueiden kalastusluvan hinta on 18-64 -vuotiaille porilaisille 8 euroa ja ulkopaikkakuntalaisille kaksinkertainen eli 16 euroa. Lupa sisältää kuusi kappaletta pyydysmerkkejä ja on voimassa kalenterivuoden kerrallaan.

Kaupungin kalastusluvan voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla palvelupiste Porinassa. Porinasta pyydysmerkit saa välittömästi mukaan maksua vastaan.

Luvan voi maksaa myös verkkopankissa. Tällöin pyydysmerkit postitetaan asiakkaalle sen jälkeen, kun maksusuoritus näkyy kaupungin tilillä. Mikäli maksutiedot ovat puutteelliset ja esimerkiksi maksajan nimi tai postiosoite puuttuu, ei merkkejä voida toimittaa perille.

Tiedot verkkopankissa maksamista varten:

  • maksun saaja: Porin kaupunki
  • tilinumero: FI17 5700 0220 0081 81
  • viestikenttään teksti "Kalastuslupa" sekä maksajan nimi ja postiosoite


Pyydysmerkit voi myös lunastaa verkkomaksutositetta vastaan suoraan Porinasta.

Kalastonhoitomaksu

Kalastuksenhoitomaksu ja kalastusläänikohtaiset viehekalastusmaksut ovat yhdistyneet uuden kalastuslain myötä kalastonhoitomaksuksi.

Kaikki 18-64 –vuotiaat, jotka kalastavat muulla tavalla kuin pelkästään onkimalla, pilkkimällä tai silakkalitkalla, ovat velvollisia maksamaan kalastonhoitomaksun.

Kalastonhoitomaksun voi hankkia joko koko vuodeksi 39 eurolla, seitsemäksi vuorokaudeksi 12 eurolla tai vuorokaudeksi viidellä eurolla. Maksun voi suorittaa joko Metsähallituksen Eräluvat-verkkokaupassa tai R-kioskilla, jossa kalastonhoitomaksusta peritään lisäksi kolmen euron toimitusmaksu.

Lisätietoa kalastuksenhoitomaksusta ja viehekalastusmaksusta löytyy Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta.

Valtion vesialueille kalastuslupia myy Metsähallitus osoitteessa www.eraluvat.fi.

Porin kaupungin kalastuslupien myynti

Palvelupiste Porina
Yrjönkatu 6 B, 28100 Pori

02 623 4100
porina@pori.fi

ma 9-16.30
ti-pe 8-16.30