Kalastus

Porin kaupungin vesialueilla

Porin kaupungin kalastuslupa oikeuttaa kalastukseen

- verkoilla, joiden yhteenlaskettu jatapituus on enintään 240 metriä (Pihlavanlahdella ja Eteläselällä Kallon ja Reposaaren aallonmurtajiin asti 180 m). Eri henkilöiden jatoja ei saa yhdistää. Katso lisää verkkokalastuksesta kalastussäännöistä.

- kuudella (6) katiskalla tai nahkiaisrysällä

- kahdella (2) johtolaitteet mukaan lukien enintään 1,5 metrin korkuisella rysällä

- kahdellakymmenellä (20) isku- ja syöttikoukulla

- kolmella (3) pitkäsiimalla (enintään 100 koukkua/ pitkäsiima)

Kalastuslupa oikeuttaa myös uisteluun ja tuulastukseen. Vapojen määrää ei viehekalastuksessa ole rajoitettu kaupungin vesillä kalastettaessa. Katso kaupungin omistamat vesialueet virkistyskalastusoppaasta.

 

Kaupungin omistamien vesialueiden kalastusluvan hinta on 18-64 -vuotiaille 8 euroa, muille maksuton. Lupa sisältää kuusi kappaletta pyydysmerkkejä ja on voimassa yhden kalenterivuoden kerrallaan.

Kaupungin kalastusluvan voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla palvelupiste Porinassa. Porinasta pyydysmerkit saa välittömästi mukaan maksua vastaan. Kaupungin kalastusluvan voi ostaa myös verkkokaupasta. Kalastuslupaan kuuluvat pyydysmerkit voi maksun jälkeen noutaa palvelupiste Porinasta tai tilata postitse 5,00 € toimituskuluilla.

Kalastonhoitomaksu

Kalastuksenhoitomaksu ja kalastusläänikohtaiset viehekalastusmaksut ovat yhdistyneet uuden kalastuslain myötä kalastonhoitomaksuksi.

Kaikki 18-64 –vuotiaat, jotka kalastavat muulla tavalla kuin pelkästään onkimalla, pilkkimällä tai silakkalitkalla, ovat velvollisia maksamaan kalastonhoitomaksun. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa viehekalastukseen yhdellä vavalla.

Kalastonhoitomaksun voi hankkia joko kalenterivuodeksi 45 eurolla, seitsemäksi vuorokaudeksi 15 eurolla tai vuorokaudeksi kuudella eurolla. Maksun voi suorittaa joko Metsähallituksen Eräluvat-verkkokaupassa tai R-kioskilla, jossa kalastonhoitomaksusta peritään lisäksi kolmen euron toimitusmaksu.

Lisätietoa kalastonhoitomaksusta löytyy Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta.

Valtion vesialueille kalastuslupia myy Metsähallitus osoitteessa www.eraluvat.fi.