Kalastus

Porin kaupungin kalastuslupa

Kaupungin omistamien vesialueiden kalastusluvan hinta on 18-64 -vuotiaille 8 euroa, muille maksuton. Lupa sisältää kuusi kappaletta pyydysmerkkejä ja on voimassa yhden kalenterivuoden kerrallaan.

Kaupungin kalastusluvan voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla palvelupiste Porinassa. Porinasta pyydysmerkit saa välittömästi mukaan maksua vastaan. Kaupungin kalastusluvan voi ostaa myös verkkokaupasta. Kalastuslupaan kuuluvat pyydysmerkit voi maksun jälkeen noutaa palvelupiste Porinasta tai tilata postitse 5,00 € toimituskuluilla.

Kalastonhoitomaksu

Kalastuksenhoitomaksu ja kalastusläänikohtaiset viehekalastusmaksut ovat yhdistyneet uuden kalastuslain myötä kalastonhoitomaksuksi.

Kaikki 18-64 –vuotiaat, jotka kalastavat muulla tavalla kuin pelkästään onkimalla, pilkkimällä tai silakkalitkalla, ovat velvollisia maksamaan kalastonhoitomaksun.

Kalastonhoitomaksun voi hankkia joko koko vuodeksi 39 eurolla, seitsemäksi vuorokaudeksi 12 eurolla tai vuorokaudeksi viidellä eurolla. Maksun voi suorittaa joko Metsähallituksen Eräluvat-verkkokaupassa tai R-kioskilla, jossa kalastonhoitomaksusta peritään lisäksi kolmen euron toimitusmaksu.

Lisätietoa kalastuksenhoitomaksusta ja viehekalastusmaksusta löytyy Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta.

Valtion vesialueille kalastuslupia myy Metsähallitus osoitteessa www.eraluvat.fi.

Porin kaupungin kalastuslupien myynti

Palvelupiste Porina
Yrjönkatu 6 B, 28100 Pori

02 623 4100
porina@pori.fi

ma 9-16.30
ti-pe 8-16.30