Taiteen perusopetus ja avoin osasto

Musiikin perusopetus
Instrumenttiopetusta kaikenikäisille

Musiikin perusopetus on tasolta toiselle etenevää musiikin opetusta eri ikäryhmille. Musiikin perusopintojen tarkoituksena on innostaa oppilas musiikin tavoitteelliseen opiskeluun ja musiikillisten taitojen pitkäjänteiseen kehittämiseen. Opintojen lähtökohtana on oppilaan henkilökohtaiset vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet.  

Musiikin perusopinnot koostuvat instrumenttiopinnoista, joihin kuuluvat yksilöopetus sekä yhteismusisointi. Lisäksi perusopintoihin kuuluvat musiikin hahmottamisen tunnit, kuuntelukasvatus ja musiikkiteknologian perusopinnot.  

Musiikin perusopinnoista on mahdollista edetä syventäviin opintoihin, joiden tarkoituksena on laajentaa tai painottaa valittujen oppiaineiden osaamista.  

Valittavat instrumentit 

Palmgren-konservatoriossa voit opiskella kaikkia näitä instrumentteja:  
viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso 
huilu, oboe, klarinetti, saksofoni, fagotti, nokkahuilu 
trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritonitorvi, tuuba 
harmonikka, piano (klassinen ja pop/jazz)  
kitara, laulu (klassinen ja pop/jazz)  
lyömäsoittimet (klassinen ja popjazz) 
sähkökitara, sähköbasso 

Onko oma lempisoitin vielä löytymättä? Ei hätää! Ylen Orkesterikoneella ja Palmgren-konservatorion Youtube-kanavalla pääset helposti tutustumaan eri soittimiin.

Oppilasvalintaan osallistuminen vahvistetaan osallistumalla soitinvalintahaastatteluun. Kun järjestämme haastatteluita, otamme sinuun yhteyttä hakulomakkeeseen ilmoittamaasi sähköpostiin. Sähköpostissa saat linkin, josta ilmoittaudut haastatteluun. Haastattelussa vahvistetaan soitintoiveesi ja suunnitellaan opintosi. Opinnot voivat alkaa, kun tarjoamme teille oppilaspaikkaa.

 • TEKSTI PÄIVITTYY

 • Palmgren-konservatoriossa musiikkia voi opiskella myös valmennusopetuksen ryhmissä. Valmennusopetus täydentää opintomahdollisuuksia nivelvaiheessa muskarin ja taiteen perusopetuksen välillä.
  Valmennusopetus antaa hyvän mahdollisuuden tutustua musiikkiin monipuolisesti ja samalla pohtia, mikä instrumentti voisi olla oikea valinta opintojen jatkamiseen.  Soitinkohtaisessa valmennusopetuksessa tutustutaan valitun soittimen alkeisiin. Valmennusopetuksessa voi tarvittaessa jonottaa vapautuvaa taiteen perusopetuksen oppilaspaikkaa.

   

   

 • Tutustu Palmgren-konservatorion taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetussuunnitelmaan!
  Opetussuunnitelma astui voimaan 1.8.2018.

  Palmgren-konservatorion opetussuunnitelma TPO

   

Palmgren-konservatorio

Videolta pääset tutustamaan Palmgren-konservatorion toimintaan.

Ohita upote