Musiikista harrastus (TPO ja avoin osasto)

Musiikin perusopetus
Instrumenttiopetusta kaikenikäisille

Musiikin perusopetus on tasolta toiselle etenevää musiikin opetusta eri ikäryhmille. Musiikin perusopintojen tarkoituksena on innostaa oppilas musiikin tavoitteelliseen opiskeluun ja musiikillisten taitojen pitkäjänteiseen kehittämiseen. Opintojen lähtökohtana on oppilaan henkilökohtaiset vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet.  

Musiikin perusopinnot koostuvat instrumenttiopinnoista, joihin kuuluvat yksilöopetus sekä yhteismusisointi. Lisäksi perusopintoihin kuuluvat musiikin hahmottamisen tunnit, kuuntelukasvatus ja musiikkiteknologian perusopinnot.  Toisinaan opintojen alkutaipaleella opetusta voidaan antaa myös ryhmäopetuksena.

Musiikin perusopinnoista on mahdollista edetä syventäviin opintoihin, joiden tarkoituksena on laajentaa tai painottaa valittujen oppiaineiden osaamista.  

Valittavat instrumentit 

Palmgren-konservatoriossa voit opiskella kaikkia näitä instrumentteja:  
viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso 
huilu, oboe, klarinetti, saksofoni, fagotti, nokkahuilu 
trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritonitorvi, tuuba 
harmonikka, piano (klassinen ja pop/jazz)  
kitara, laulu (klassinen ja pop/jazz)  
lyömäsoittimet (klassinen ja popjazz) 
sähkökitara, sähköbasso 

Onko oma lempisoitin vielä löytymättä? Ei hätää! Ylen Orkesterikoneella ja Palmgren-konservatorion Youtube-kanavalla pääset helposti tutustumaan eri soittimiin.

Oppilasvalintaan osallistuminen vahvistetaan osallistumalla soitinvalintahaastatteluun. Kun järjestämme haastatteluita, otamme sinuun yhteyttä hakulomakkeeseen ilmoittamaasi sähköpostiin. Sähköpostissa saat linkin, josta ilmoittaudut haastatteluun. Haastattelussa vahvistetaan soitintoiveesi ja suunnitellaan opintosi. Opinnot voivat alkaa, kun tarjoamme teille oppilaspaikkaa.

Tutustu Palmgren-konservatorion toteutussuunnitelmaan TÄSTÄ.

Palmgren-konservatorion opetussuunnitelmaa pääset lukemaan TÄSTÄ.

 • Haluaisitko herättää uudelleen henkiin nuoruuden soittoharrastuksen? Oletko aina halunnut oppia soittamaan jotain soitinta? Avoin osasto on oikea paikka sinulle.

  Avoimen osaston opetus on ennen kaikkea aikuisille suunnattua omakustanteista opetusta. Lukukausimaksu sisältää 15 x 30 minuuttia instrumenttiopetusta / lukukausi.

 • Palmgren-konservatorion toteutussuunnitelma kertoo oppiainekohtaisesti, minkälaisia taitoja opinnoissa harjoitetaan. Lisäksi saat tietoa opintojen rakenteesta.

  Tutustu toteutussuunnitelmaan TÄSTÄ.

  Palmgren-konservatorion taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetussuunnitelma astui voimaan 1.8.2018.

  Voit tutustua siihen TÄÄLLÄ.

   

   

Palmgren-konservatorio

Videolta pääset tutustamaan Palmgren-konservatorion toimintaan.

Ohita upote