Vähärauman monitoimitalo

Vähärauman monitoimitalossa toimii koulu, kirjasto sekä hammashoitola. Monitoimitalossa on vuokrattavia kokous- ja luokkatiloja sekä liikuntasali, joka palvelee koulujen lisäksi iltaisin kaupungin asukkaiden harrastustoimintaa.

Vähärauman koulu osallistui aktiivisesti monitoimitalohankkeeseen, sillä koulu oli jo alusta alkaen mukana monitoimitalon hankesuunnittelussa ja siitä edelleen toteuttamisvaiheessa. Tilaratkaisut kouluun tehtiin toiminnallisuutta, monikäyttöisyyttä sekä laadukkaita oppimisympäristöjä korostaen.

Hankkeen aikana koulu pääsi vaikuttamaan myös sisustukseen. Kalustesuunnittelussa koululla oli oma vuorovaikutteinen ja joustava kalustetiimi. Kouluun esille tullutta taidetta luotiin oppilaiden ryhmätöinä paikallisten taiteilijoiden ohjaamana. Lisäksi oppilaat olivat mukana koulun pihasuunnittelussa.

Vähärauman monitoimitalossa on koulun tilojen lisäksi kaikkia alueen asukkaita palvelevat kirjaston sekä suun terveydenhuollon tilat. Lisäksi monitoimitalossa on tiloja, joita voidaan vuokrata kokous- ja tapahtumakäyttöön.

Iltakäyttäjiä palvelee myös liikuntasali, joka voidaan jakaa kahteen erilliseen tilaan. Liikuntasalin varaus- ja vuokraustoiminta aloitetaan vuonna 2023.

Tietoja rakennuksesta:

  • nettopinta-ala, kerrosala  6339 m2 
  • kaksikerroksinen, koulun tilojen lisäksi ensimmäisessä kerroksessa kirjasto- ja hammashoitolapalvelut
  • ulkoseinät; sisäkuori teräsbetoni ja ulkoverhouksena tiili. Vesikate on konesaumattu peltikate
  • kustannusarvio noin 15 miljoonaa euroa
  • osoite: Vähäraumantie 91, 28600 Pori

Vähärauman monitoimitalon rakentaminen käynnistyi keväällä 2021. Kiinteistö otettiin käyttöön elokuussa 2022. Vähärauman monitoimitalon rakentamishanke toteutui osapuolten yhteisesti sovitun aikataulun mukaisesti niin kiinteistön kuin pihatöidenkin osalta. Hankkeen kokonaiskustannus jäi noin 13 miljoonaan euroon, mikä on noin 2 miljoonaa euroa vähemmän alkuperäiseen budjettiin verrattuna.