Itätuuli – liikunta- ja oppimiskeskus

Itätuulessa toimii kaksi koulua, kirjasto sekä yhteisötila Salonki. Oppimis- ja liikuntakeskuksessa on vuokrattavia kokous- ja luokkatiloja sekä liikuntasali Aalto, joka palvelee koulujen lisäksi kaupungin asukkaiden harrastustoimintaa.

Tavoitteena on, että talo toimii koko Itä-Porin alueen toimintakeskuksena, jossa voidaan järjestää yhteisiä tapahtumia ja kokoontumisia. Itätuulen oppimis- ja liikuntakeskus sijaitsee osoitteessa Kalskeentie 9, 28370 Pori.

Olemme kaikkien Itätuuli.

Oppimis- ja liikuntakeskus Itätuuli tarjoaa kaikenlaista toimintaa Itä-Porin alueen ja koko kaupungin asukkaille. Yhteisötila Salonki on auki maanantaista perjantaihin kello 13–18. Porin kaupunki järjestää siellä avointa toimintaa kaikille alueen asukkaille maanantaista keskiviikkoon kello 13–18. Lisäksi perhekahvila on avoinna perjantaisin kello 9–11.30. 

Salonki on vuokrattavissa yksityishenkilöille ja yrityksen, yhdistyksen tai yhteisön edustajalle maanantaista perjantaihin kello 18–21.30.

C1-ovelta jaetaan halukkaille omiin astioihin kouluruokaa päivittäin kello 12–12.30, mikäli ruokaa on jäänyt jäljelle. Tarjolla on koulun ruokalistan mukaista laktoositonta perusruokaa. Ruokalista löytyy tästä.

Oppimis- ja liikuntakeskuksessa järjestetään erilaisia kerhoja esimerkiksi kädentaitojen tilassa, Telakassa. Liikuntasali Aalto mahdollistaa erilaisten tapahtumien järjestämisen. Salissa toimii arkisin useita liikuntaryhmiä ja viikonloppuisin sali on turnaus- ja tapahtumakäytössä.

 • Itätuulen kirjasto jatkaa kirjaston pitkäaikaista palvelutoimintaa Sampolan kaupunginosassa. Kolmen työntekijän kirjasto tarjoaa ajantasaiset kirjastopalvelut, monipuolisen aineistokokoelman, viihtyisät tilat ajanviettoon, mahdollisuuden lehtien lukemiseen ja tietokoneiden käyttöön sekä laajan tapahtumatarjonnan.

  Panostamme asiakaslähtöisyyteen ja osallistavaan kehittämiseen, pyrimme kaikissa toiminnoissamme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.  Uudet toimitilat mahdollistavat aiempaa paremmin tapahtumien järjestämisen ja pyrimme luomaan ohjelmaa kaikenikäisille kirjaston käyttäjille. Yhteistyömme koulujen ja päiväkotien kanssa on tiivistä.

  Kirjastossa tavoitteenamme on myös kansalaisten monilukutaidon ja digitaalisten kansalaistaitojen kehittäminen. Olemme matalan kynnyksen palvelu ja henkilökuntamme on aina valmiina auttamaan.

  Itätuuli on yksi Porin kaupunginkirjaston lähikirjastoista ja osa Satakirjastot-yhteisjärjestelmää. Aineiston varaaminen ja kuljetus muista kirjastoista on asiakkaille maksutonta.

  Itätuulen kirjaston kotisivu ja aukioloajat

  Itätuulen kirjasto
  Käyntiosoite: Kalskeentie 9, 28370 Pori
  Puhelin: 044 701 5881

   

 • Itätuulen koulu on alueen lasten kasvun ja oppimisen paikka. Koulumme on noin 450 oppilaan ja työntekijän yhteisö.

  Koulussamme opiskelee 1.–9.-luokkien oppilaita monimuotoisissa opetusryhmissä, joita opettaa luokan-/aineenopettaja yhteisopettajuudessa erityisopettajan kanssa.

  Meille tärkeitä koulumme toimintaa ohjaavia arvoja on turvallinen yhteisöllisyys ja välittäminen eri-ikäisten lasten ja aikuisten välillä. Kaikkia arvostetaan ja kohdellaan tasa-arvoisesti.

  Koulurakennuksemme uudenlaiset oppimisympäristöt sekä toimintakulttuurimme mahdollistavat ja kannustavat yhteisopettajuuteen, yli luokka- ja oppiainerajojen tapahtuvaan opetukseen sekä toiminnallisen oppimiseen. 75 minuutin oppitunnit tuovat koulupäivään levollisuutta ja kiireettömyyttä.

  Itätuulen koulun kotisivut

 • Tuulikellon koulu on yksi Porin kaupungin sivistystoimialan erityisosaamiskeskuksista. Koulumme on noin 230 oppilaan ja työntekijän yhteisö.

  Koulumme tarjoaa yksilöllistettyä erityisopetusta oppilaille, jotka ovat eriasteisesti kehitysvammaisia ja/tai joilla on laaja-alaisia kielellisiä ja neuropsykiatrisia haasteita. Oppivelvollisuus muodostuu enintään 2-vuotisesta esiopetuksesta ja vuosiluokista 1–9.

  Opetus toteutetaan mahdollisimman laajasti kokonaisopetuksen periaatteen mukaan perusopetuksen tuntijakoa noudattaen. Toiminta-alueittainen opetus jakaantuu viiteen toiminta-alueeseen, jossa arjentaitojen oppiminen on keskiössä.

  Opetus ja oppimäärä yksilöllistetään oppilaan edellytyksiä vastaaviksi laatimalla jokaiselle oppilaalle henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS).

  Tuulikellon koulun kotisivut

 • Aalto-sali on urheiluseurojen käytössä arkisin maanantaista perjantaihin kello 16.30–21.30. Viikonloppujen peli- ja turnauskäytön lisäksi Aalto-sali tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisten tapahtumien kuten messujen tai konserttien järjestämiseen.

  Itätuulen ruokala Kapyysi on mahdollista vuokrata esimerkiksi turnausten kahvilakäyttöön. Ruokalasta on mahdollisuus seurata liikuntasalin tapahtumia videokuvan välityksellä. Itätuulen keittiötilat eivät sisälly ruokalan vuokraan.

  Yleisötapahtumissa käynti Aalto-saliin on yleisöllä ovesta C1. Koulu on kengätön, joten kengät tulee jättää tuulikaappiin tai käyttää kenkäsuojia.

  Liikuntasalin ja ruokalan vuokraukset sivistystoimialan tilavarauksista. Varatut vuorot Timmissä.

  Lue lisää >

 • Yhteisötilassa on tarjolla monipuolista ja erilaista toimintaa eri-ikäisille ihmiselle ja eri teemojen ympärille maanantaista keskiviikkoon kello 13–18. Ohjelmaa järjestävät kulttuuri-, kirjasto- ja nuorisopalvelut, Itätuulen koulu sekä eri yhdistykset. Torstaisin ja perjantaisin tila on käytettävissä vapaaseen oleskeluun kello 13–18, jolloin jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa itse toiminnan sisältöihin. Yhteisötila Salongissa on vapaassa käytössä lautapelejä sekä PS5-konsoli, jonka käyttö varataan kirjastokortilla. Perjantaisin tilassa toimii perhekahvila kello 9–11.30.

  Yhteisötilan tavoitteena on vahvistaa lasten, nuorten, perheiden ja vanhusten voimavaroja ja yhteisöllisyyttä sekä tarjota vertaistukea ja vähentää yksinäisyyttä.

  Yhteisötila Salonki on vuokrattavissa yksityishenkilöille sekä yrityksen, yhdistyksen tai yhteisön edustajille maanantaista perjantaihin kello 18–21.30. Salongin pinta-ala on 60 neliötä ja tilan kokoontumissuositus on maksimissaan 30 henkilöä.

  Yhteisötilan vuokraukset Itätuulen kirjaston kautta tällä vuokrauslomakkeella. Varatut vuorot Timmissä. Huomio! Salongin vuokraaminen on mahdollista arkisin kello 18.00–21.30 välisenä aikana.

  • Liikuntasali Aalto on urheiluseurojen käytössä arkisin kello 16.30-21.30. Viikonloppujen urheilukäytön lisäksi Aalto-sali tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisten tapahtumien kuten messujen tai konserttien järjestämiseen. Liikuntasalin ja ruokalan vuokraukset sivistystoimialan tilavarauksista. Varatut vuorot Timmissä.
  • Yhteisötila Salonki on vuokrattavissa yksityishenkilöille sekä yrityksen, yhdistyksen tai yhteisön edustajille arkisin kello 18-21.30. Perjantaisin Salonki on varattavissa kaikille avoimena teemapäiväperiaatteella monimuotoiseen yhdessä tekemiseen ja olemiseen kello 13-18. Yhteisötilan vuokraukset Itätuulen kirjaston kautta tällä vuokrauslomakkeella. Varatut vuorot Timmissä. Huomio! Salongin vuokraaminen on mahdollista arkisin kello 18.00–21.30 välisenä aikana.
  • Vuokratilojen infosivu ja käyttömaksut