Pysäköinti

Pysäköinti

Porin keskustassa on yleisessä käytössä olevia pysäköintipaikkoja yhteensä noin 2300 autopaikkaa, joista maksullisia on noin 1400. Maksuttomia, mutta aikarajoitteisia paikkoja on noin 200 ja maksuttomia, rajoittamattomia autopaikkoja noin 700.

Pysäköinti on maksullista arkisin klo 8-18 ja lauantaisin klo 8-16. Porin ydinkeskusta on pääosin maksullista aluetta.

Keskusta-alueen aikarajoituspaikoilla on pysäköintikiekon käyttövelvollisuus, mikä osoitetaan liikennemerkin lisäkilvellä, jossa on pysäköintikiekon kuva.

Pysäköintiä koskevien säännösten ja määräysten noudattamista valvovat kunnallinen pysäköinninvalvonta ja poliisi. Kävelykadulla pysäköinti ja pysäyttäminen on kielletty.

Pysäköintivirhemaksun suuruus on tällä hetkellä 50 euroa. Pysäköintivirhemaksun tiedot ja mahdolliset tilannekuvat virhemaksusta voi tarkistaa Helgaparkin sähköisestä palvelusta. Palveluun kirjaudutaan syöttämällä sivustolle auton rekisterinumero sekä pysäköintivirhemaksusta löytyvä asianumero. 

Mikäli kuljettaja kokee saamansa pysäköintivirhemaksun aiheettomaksi, on hänellä mahdollisuus tehdä kirjallinen oikaisuvaatimus 30 päivän kuluessa virhemaksun tiedoksisaannista. Vaatimuksesta on selvittävä tekijän nimi, osoite, pankkitilin numero, virhemaksun asianumero, ajoneuvon rekisterinumero ja perustelut oikaisuvaatimukselle. Oikaisuvaatimus ei pidennä maksuaikaa. Mikäli vaatimus hyväksytään, tällöin maksettu summa palautetaan maksajalle.

Pysäköintimaksut

I-vyöhyke (ydinkeskusta) 2,50 euroa/h
II-vyöhyke (muut kadunvarsipaikat) 2 euroa/h
III-vyöhyke 1,5 euroa/h

Maksutavat

Kaupungin pysäköintiautomaateissa on käytössä korttimaksumahdollisuus sekä lähimaksuominaisuus. Automaatit hyväksyvät debit- ja credit-kortit sekä Visa Electronit. Korttimaksuautomaatit on merkitty asiasta kertovalla tarralla.

Pysäköinnin voi maksaa myös kolikoilla tai matkapuhelimen Easypark- ja Parkman -pysäköintisovelluksilla.

Pysäköintiautomaateista voi ostaa myös kuukausilupia, jotka ovat voimassa 30 vuorokautta lunastamishetkestä:

 • 1. ja 2. vyöhykkeen pysäköintiautomaateissa on myynnissä kuukausilupia, jotka oikeuttavat kahden tunnin pysäköintiin 1. ja 2. vyöhykkeen maksullisilla paikoilla sekä aikarajoituksettomaan pysäköintiin 3. vyöhykkeen maksullisilla paikoilla, luvan hinta 50 euroa/30 vrk. 
 • 3. vyöhykkeen pysäköintiautomaateissa on myynnissä kuukausilupia, jotka oikeuttavat aikarajoituksettomaan pysäköintiin 3. vyöhykkeen maksullisilla paikoilla, luvan hinta 30 euroa/30 vrk
 • Maksutapoina korttimaksu ja käteinen
 • Lupa ei ole ajoneuvo- tai henkilökohtainen
 • Luvan tulee olla näkyvissä tuulilasin sisäpuolella koko pysäköinnin ajan

Kuukausipysäköintilupia voi ostaa myös palvelupiste Porinasta. Porinasta lupia voi ostaa useammaksi kuukaudeksi kerrallaan.

Pysäköintiautomaattien vikailmoitukset

044 701 9138

ma-to 7-15
pe 7-13

Porinan kuukausipysäköintiluvat

 • 1. ja 2. vyöhykkeiden paikoilla aikarajoituksella kahden tunnin pysäköinti,
  sekä 3. vyöhykkeen paikoilla rajoitukseton pysäköinti 50 euroa/30 vrk
 • 3. vyöhykkeen paikoilla rajoitukseton pysäköinti 30 euroa/30 vrk
 • Lupa ei ole ajoneuvokohtainen eikä henkilökohtainen
 • Luvan voi hankkia useammaksi kuukaudeksi kerrallaan
 • Luvan tulee olla näkyvissä tuulilasin sisäpuolella koko pysäköinnin ajan

Kuukausipysäköintilupien myynti ja oikaisuvaatimusten vastaanotto

Palvelupiste Porina
Yrjönkatu 13, 28100 Pori

02 623 4100
porina@pori.fi

ma 10-16
ti-to 8-16
pe 8-15

Pysäköinninvalvonta

Pysäköinninvalvonta valvoo ajoneuvojen pysäyttämiseen ja pysäköintiin liittyvien kieltojen ja rajoitusten sekä pysäköintikiekon käyttöä koskevien säännösten ja määräysten noudattamista.

02 623 4166
pysakoinninvalvonta@pori.fi
PL 121, 28101 Pori

Puhelinpalvelun soittoajat
ma-to klo 8-12
pe suljettu