Jalankulku ja pyöräily

Porissa on erittäin hyvät mahdollisuudet niin kävelyyn kuin pyöräilyynkin. Maasto on tasaista, kaupunkirakenne tiivis ja väylästö kattava.

Porin kävely- ja pyörätieverkon pituus on noin 350 km, minkä lisäksi verkkoa täydentävät lukuisat puistokäytävät sekä luonto- ja ulkoilureitit mm. Kirjurinluodossa, Isomäessä ja Yyterissä.

Poria on pitkään kehitetty kävelyn ja pyöräilyn huomioivana promenadikaupunkina. Pyöräilyn ja kävelyn asemaa on pyritty vahvistamaan mm. kaupunkisuunnitteluprojekti Promenadi-Porin myötä. Vuonna 1977 Poriin perustettiin Suomen ensimmäinen asemakaavalla vahvistettu kävelykatu. ”Kävis” onkin yksi Suomen toimivimpia kävelykatuja.

Kaupunkipyörät

Porissa on käytössä mobiilisovelluksella vuokrattavia kaupunkipyöriä. Pyörien lainauspisteet sijaitsevat keskeisillä paikoilla keskusta-alueella sekä esimerkiksi Yyterissä. Kaupunkipyörät ovat Porin katukuvassa huhtikuusta lokakuuhun.

Porin kaupunkipyöräpalvelua ylläpitää Rolan Oy. Pyörän käyttöönotossa tarvitset RolanBike-mobiilisovelluksen sekä PayPal-tilin. Sovelluksesta näet helposti lähimmät RolanBiken pyöräpysäkit, vapaat pyörät sekä ohjeet pyörien käyttöönottoon.

Ohjeet ja Porin pyöräpysäkit löytyvät myös osoitteesta www.pori.fi/kaupunkipyorat.

Jalankulku- ja pyörätieviitoituksen uusiminen

Porin jalankulku- ja pyöräilyviitoitus uusitaan vuosien 2022–2024 aikana.

Viitoitusten uusimisen myötä pyörätieverkon hahmotettavuus ja eri kohteiden saavutettavuus parantuu merkittävästi.