Pysäköinti

Porin keskustassa on noin 2300 yleisessä käytössä olevaa pysäköintipaikkaa, joista maksullisia on noin 1400. Maksuttomia aikarajoitteisia pysäköintipaikkoja on noin 200 ja maksuttomia rajoittamattomia pysäköintipaikkoja noin 700.

Pysäköintialueet on merkitty palvelukartalle. Kuljettajan tulee kuitenkin aina pysäköidessään itse varmistaa, millaiset pysäköintirajoitukset kulloinkin ovat voimassa.

Porin ydinkeskusta on pääosin maksullista aluetta. Pysäköinti on maksullista arkisin klo 8-18 ja lauantaisin klo 8-16.

Keskusta-alueen aikarajoituspaikoilla on pysäköintikiekon käyttövelvollisuus, mikä osoitetaan liikennemerkin lisäkilvellä, jossa on pysäköintikiekon kuva.

Pysäköintiä koskevien säännösten ja määräysten noudattamista valvovat kunnallinen pysäköinninvalvonta ja poliisi. Kävelykadulla pysäköinti ja pysäyttäminen on kielletty.

Pysäköintimaksut

 • 1. vyöhyke (ydinkeskusta) 2,50 euroa/tunti
 • 2. vyöhyke (muut kadunvarsipaikat) 2 euroa/tunti
 • 3. vyöhyke 1,5 euroa/tunti

Maksutavat

Kaupungin pysäköintiautomaateissa on käytössä korttimaksumahdollisuus sekä lähimaksuominaisuus. Automaatit hyväksyvät debit- ja credit-kortit sekä Visa Electronit. Korttimaksuautomaatit on merkitty asiasta kertovalla tarralla.

Pysäköinnin voi maksaa myös kolikoilla tai matkapuhelimen Easypark– ja Parkman -pysäköintisovelluksilla.

Pysäköintiautomaateista voi ostaa myös kuukausilupia, jotka ovat voimassa 30 vuorokautta lunastamishetkestä:

 • 1. ja 2. vyöhykkeen pysäköintiautomaateissa on myynnissä kuukausilupia, jotka oikeuttavat kahden tunnin pysäköintiin 1. ja 2. vyöhykkeen maksullisilla paikoilla sekä aikarajoituksettomaan pysäköintiin 3. vyöhykkeen maksullisilla paikoilla. Luvan hinta on 50 euroa/30 vrk.
 • 3. vyöhykkeen pysäköintiautomaateissa on myynnissä kuukausilupia, jotka oikeuttavat aikarajoituksettomaan pysäköintiin 3. vyöhykkeen maksullisilla paikoilla. Luvan hinta 30 euroa/30 vrk.
 • Maksutapoina korttimaksu ja käteinen.
 • Lupa ei ole ajoneuvo- tai henkilökohtainen.
 • Luvan tulee olla näkyvissä tuulilasin sisäpuolella koko pysäköinnin ajan. Lupaa ei kuitenkaan kannata säilyttää tuulilasilla ympärivuorokautisesti, sillä se saattaa haalistua liiasta auringonvalosta.

Kuukausipysäköintilupia voi ostaa myös Porin kaupungin asiakaspalvelusta. Asiakaspalvelusta lupia voi ostaa useammaksi kuukaudeksi kerrallaan. Mikäli automaatista ostamasi kuukausilupa on haalistunut auringonvalossa, voit käydä asiakaspalvelussa vaihtamassa sen uuteen.

 • Myös Porin kaupungin asiakaspalvelussa myydään 1. ja 2. vyöhykkeen sekä 3. vyöhykkeen kuukausipysäköintilupia.

  Pysäköintiluvat eivät ole ajoneuvokohtaisia eivätkä henkilökohtaisia. Lupia voi hankkia useammaksi kuukaudeksi kerrallaan. Luvan tulee olla näkyvissä tuulilasin sisäpuolella koko pysäköinnin ajan

  1. ja 2. vyöhykkeen pysäköintilupa

  • Oikeuttaa pysäköintiin 1. ja 2. vyöhykkeiden paikoilla aikarajoituksella kahden tunnin ajan sekä 3. vyöhykkeen paikoilla rajoituksettomasti.
  • Pysäköintiluvan hinta 50 euroa/30 vrk.

  3. vyöhykkeen pysäköintilupa

  • Oikeuttaa pysäköintiin 3. vyöhykkeen paikoilla rajoituksettomasti.
  • Pysäköintiluvan hinta 30 euroa/30 vrk.

Pysäköintivirhemaksut ja oikaisuvaatimukset

Pysäköintivirhemaksun suuruus on tällä hetkellä 50 euroa. Pysäköintivirhemaksun tiedot ja mahdolliset tilannekuvat virhemaksusta voi tarkistaa Helgaparkin sähköisestä palvelusta. Palveluun kirjaudutaan syöttämällä sivustolle auton rekisterinumero sekä pysäköintivirhemaksusta löytyvä asianumero.

Mikäli kuljettaja kokee saamansa pysäköintivirhemaksun aiheettomaksi, on hänellä mahdollisuus tehdä kirjallinen oikaisuvaatimus 30 päivän kuluessa virhemaksun tiedoksisaannista. Vaatimuksesta on selvittävä tekijän nimi, osoite, pankkitilin numero, virhemaksun asianumero, ajoneuvon rekisterinumero ja perustelut oikaisuvaatimukselle. Oikaisuvaatimus ei pidennä maksuaikaa. Mikäli vaatimus hyväksytään, tällöin maksettu summa palautetaan maksajalle.

Oikaisuvaatimuksen voi tehdä joko sähköisesti tai paikan päällä Porin kaupungin asiakaspalvelussa.

Yhteystiedot

 • Mikäli kaupungin pysäköintiautomaateissa ilmenee vikatiloja, niistä voi olla yhteydessä puhelimitse numeroon 044 701 9138.

  Vikailmoituspalvelun soittoajat
  ma-to 7-15
  pe 7-13

 • Pysäköinninvalvonta valvoo ajoneuvojen pysäyttämiseen ja pysäköintiin liittyvien kieltojen ja rajoitusten sekä pysäköintikiekon käyttöä koskevien säännösten ja määräysten noudattamista.

  02 623 4166
  pysakoinninvalvonta@pori.fi
  PL 121, 28101 Pori

  Puhelinpalvelun soittoajat
  ma-to klo 9.30-12
  pe suljettu