Tontit

Porin kaupunki tarjoaa tontteja ostettavaksi ja vuokrattavaksi asukkaille sekä yrityksille. Tarjolla on omakoti-, rivitalo- ja loma-asuntotontteja sekä kerrostalo-, liike-, teollisuus- ja erityistontteja eri puolilta kaupunkia.


Ajankohtaisia uutisia

  • Porin kaupungin Maapoliittinen ohjelma VIII on hyväksytty kaupunginvaltuuston kokouksessa 24.4.2023 § 57 ja se on tullut voimaan 1.7.2023 alkaen.

    Maapoliittisessa ohjelmassa kaupunki linjaa maapolitiikkansa strategiset tavoitteet, käytettävät maapoliittiset keinot sekä toimintaperiaatteet muun muassa maankäyttösopimuksiin, maanhankintaan ja tonttien luovutukseen liittyen.

    Maapoliittinen ohjelma on luettavissa oheisesta linkistä.


Tutustu kaupungin monipuoliseen tonttitarjontaan

Porin kaupunki tarjoaa vuokrattavaksi ja ostettavaksi omakotitontteja ympäri kaupunkia.

Tonttien hakumenettelyä esitellään tarkemmin Omakotitonttien haku -sivulla. Tiedot vapaista tonteista löytyvät sähköisestä karttapalvelusta.

Pori myy ja vuokraa upeita loma-asuntotontteja Yyterissä

Unelmiesi lomakohde vielä etsinnässä?

Kaupunki tarjoaa vuokrattavaksi ja ostettavaksi uusia loma-asuntotontteja Yyteristä. Tontit sijoittuvat kauniille kangasmetsäalueelle, vain kävelymatkan päähän Yyterin ainutlaatuisista hiekkarannoista, luontopoluista ja monipuolisista palveluista.

Tarkemmat tiedot Yyterin tonteista sekä muista kaupungin vapaina olevista tonteista löytyvät karttapalvelusta.

Liike- ja teollisuustontteja yksityiskäyttöön

Tonttia vaille valmista? Etsitään yhdessä paras paikka yrityksellesi.

Kaupunki vuokraa myös erilaisia yritystontteja, kuten liike- ja teollisuustontteja.

Tutustu tonttien hakumenettelyyn tarkemmin Yritystonttien haku -sivulla. Tiedot vapaista tonteista löytyvät sähköisestä karttapalvelusta.

Yksityisten tonttipörssi yhdistää tontiomistajat ja ostajaehdokkaat

Porin kaupunki ylläpitää yksityisten tontinomistajien ja ostajaehdokkaiden välistä kaupankäyntiä tukevaa tonttipörssipalvelua. Tonttipörssi on kaupungin tarjoama maksuton palvelu, jossa yksityiset tontinomistajat voivat myydä omistamiaan tyhjiä asuin- sekä yritystontteja kaupungin karttapalvelun kautta.

Palvelu perustuu yksityisten ilmoittajien luovuttamiin tontti- ja yhteystietoihin: myytävän tontin tiedot ilmoitetaan kaupungille sähköisellä lomakkeella, jonka jälkeen tiedot syötetään kaupungin toimesta tonttipörssiin. Tämän jälkeen tontit ovat kaupungin verkkosivujen kautta kaikkien kiinnostuneiden nähtävillä.

Lue lisää osoitteesta pori.fi/tonttiporssi.