Tontit

Porin kaupunki tarjoaa tontteja ostettavaksi ja vuokrattavaksi asukkaille sekä yrityksille. Tarjolla on omakoti-, rivitalo- ja loma-asuntotontteja sekä kerrostalo-, liike-, teollisuus- ja erityistontteja eri puolilta kaupunkia.


Ajankohtaista: Porin kaupunki on käynnistänyt maapoliittisen ohjelman uudistamisen

Maapoliittinen ohjelma on osa Porin kaupungin kehittämisstrategiaa, jolla luodaan edellytykset suunnitella ja toteuttaa pitkäjänteisesti kaupungin maankäyttöä, rakentamista sekä niihin liittyvää toimintaa ja taloutta.

Maapoliittinen ohjelma VIII -luonnos on kaupunkilaisten ja yritysten nähtävillä 27.1.-23.2.2023 välisenä aikana kaupungin verkkosivuilla. Lisäksi luonnos on nähtävillä palvelupiste Porinassa osoitteessa Yrjönkatu 13.

Kirjalliset mielipiteet voi osoittaa nähtävilläoloaikana Porin kaupungin infrajohtamisen maapolitiikkatiimille osoitteella PL 121, 28101 Pori tai sähköpostilla tonttihakemukset@pori.fi. Otsikoksi tulee kirjata ”Lausunto maapoliittisesta ohjelmasta”.

Päätöksen ohjelman hyväksymisestä tekee Porin kaupunginvaltuusto. Tavoitteena on, että asiaa käsitellään valtuuston maaliskuisessa kokouksessa.

Maapoliittinen ohjelma VIII on järjestyksessään kahdeksas kaupungin maapoliittinen ohjelma. Viimeisin ohjelman kokonaisuudistus on valmistunut vuonna 1999. Osa ohjelmasta on uudistettu vuonna 2008.

Lisätietoja maapoliittisesta ohjelmasta antaa maankäyttöinsinööri Hannu Lammi puhelimitse numerossa 044 701 1605 sekä sähköpostilla hannu.lammi@pori.fi.


Tutustu kaupungin monipuoliseen tonttitarjontaan

Porin kaupunki tarjoaa vuokrattavaksi ja ostettavaksi omakotitontteja ympäri kaupunkia.

Tonttien hakumenettelyä esitellään tarkemmin Omakotitonttien haku -sivulla. Tiedot vapaista tonteista löytyvät sähköisestä karttapalvelusta.

Pori myy ja vuokraa upeita loma-asuntotontteja Yyterissä

Unelmiesi lomakohde vielä etsinnässä?

Kaupunki tarjoaa vuokrattavaksi ja ostettavaksi uusia loma-asuntotontteja Yyteristä. Tontit sijoittuvat kauniille kangasmetsäalueelle, vain kävelymatkan päähän Yyterin ainutlaatuisista hiekkarannoista, luontopoluista ja monipuolisista palveluista.

Tarkemmat tiedot Yyterin tonteista sekä muista kaupungin vapaina olevista tonteista löytyvät karttapalvelusta.

Liike- ja teollisuustontteja yksityiskäyttöön

Tonttia vaille valmista? Etsitään yhdessä paras paikka yrityksellesi.

Kaupunki vuokraa myös erilaisia yritystontteja, kuten liike- ja teollisuustontteja.

Tutustu tonttien hakumenettelyyn tarkemmin Yritystonttien haku -sivulla. Tiedot vapaista tonteista löytyvät sähköisestä karttapalvelusta.

Yksityisten tonttipörssi yhdistää tontiomistajat ja ostajaehdokkaat

Porin kaupunki ylläpitää yksityisten tontinomistajien ja ostajaehdokkaiden välistä kaupankäyntiä tukevaa tonttipörssipalvelua. Tonttipörssi on kaupungin tarjoama maksuton palvelu, jossa yksityiset tontinomistajat voivat myydä omistamiaan tyhjiä asuin- sekä yritystontteja kaupungin karttapalvelun kautta.

Palvelu perustuu yksityisten ilmoittajien luovuttamiin tontti- ja yhteystietoihin: myytävän tontin tiedot ilmoitetaan kaupungille sähköisellä lomakkeella, jonka jälkeen tiedot syötetään kaupungin toimesta tonttipörssiin. Tämän jälkeen tontit ovat kaupungin verkkosivujen kautta kaikkien kiinnostuneiden nähtävillä.

Lue lisää osoitteesta pori.fi/tonttiporssi.