Lastenkulttuurikeskus Kruunupää

Porin kulttuuripolku -toiminta | suunnittelija-koordinaattori Petri Haavisto | 044 701 2981 | petri.haavisto(at)pori.fi | lastenkulttuurikeskus Kruunupää | Porilaistenkatu, 28130 PORI

Viidesluokkalaiset Kulttuuripolulla 
Lastenkulttuurikeskus Kruunupää kulkee koululaisten vierellä Porin kaupungin kulttuuripolkua viidennen luokan ajan. Etappi Kulttuuripolun varrella tuo koululaisten arkeen 5.-luokkalaisille suunnattuja taiteilijavierailuita. Lukuvuosittain kouluille tarjotaan oman taiteilijavieraan mukaan määrittyvää sisältöä, kuten työpajatoimintaa, esityksiä tai konsertteja. Sisällöt tuotetaan yhdessä alueella toimivien taiteilijoiden kanssa; näin teemme alueellisia taiteilijoita, kulttuuria ja tapahtumatuotantoa tutuksi uusille yleisöille. 

Syksyllä 2022 tutustutaan varjoteatteriin, musiikkityöpajoihin ja kuvittamisen maailmaan.


Lastenkulttuurikeskus Kruunupään tavoitteena on löytää uudenlaisia lähestymistapoja kulttuurityöhön ja tehdä laaja-alaista yhteistyötä kaikkien lasten ja nuorten parissa työskentelevien kanssa. Toiminta rakentuu lasten ja nuorten ääntä ja tarpeita kuunnellen. Keskus tuottaa lapsille ja nuorille suunnattuja lastenkulttuuripalveluita sekä kehittää alueen lastenkulttuurin osaamista ja tutkimusta. Toiminnan kantavana ajatuksena on lasten ja nuorten oikeus omaan kulttuuriin sekä taiteellisesti ja pedagogisesti tasokas toiminta.

Lastenkulttuurikeskuksen yksi tärkeä tehtävä on koulujen ja kulttuurilaitosten yhteistyön edistäminen. Tämän yhteistyön tulosta on mm. tämä Kulttuuripolku-sivusto ja sen perustana oleva Porin kaupungin perusopetuksen kulttuuriopetussuunnitelma.