Tontit

Porin kaupunki tarjoaa tontteja ostettavaksi ja vuokrattavaksi asukkaille sekä yrityksille. Tarjolla on omakoti-, rivitalo- ja loma-asuntotontteja sekä kerrostalo-, liike-, teollisuus- ja erityistonteja eri puolilta kaupunkia. 

Tiedot kaikista vapaana olevista tonteista löytyvät sähköisestä karttapalvelusta, jossa tonttihakemukset myös ensisijaisesti tehdään. 
 

UUSIEN OMAKOTITONTTIEN ARVONTAHAKU KÄYNNISTYY 

HUOM! Järjestelmässä havaitun teknisen häiriön vuoksi hakuaikaa on jatkettu. Tonttien hakuaika päättyy perjantaina 7.8.2020 klo 15. 

Porin kaupunki tarjoaa vuokrattavaksi tai ostettavaksi uusia omakotitontteja Klasipruukin ja Kyläsaaren kaupunginosista. Lisäksi hakuun tulee muutamia yksittäisiä kaupungille palautuneita tontteja Murtosenmutkan Kaakkurintieltä, Tuorsniemen Auratieltä sekä Klasipruukin Pellavatieltä. 

Tonttien hakuaika alkaa maanantaina 1.6.2020 ja päättyy perjantaina 7.8.2020 klo 15.

Sekä uudet tontit että kaupungille palautuneet tontit luovutetaan arvontamenettelyä noudattaen. Tiedot arvontaan tulevista omakotitonteista sekä muista kaupungin vapaina olevista tonteista julkaistaan sähköisessä karttapalvelussa, jonka kautta tontteja ensisijaisesti myös haetaan.

Tonttien arvonta suoritetaan keskiviikkona 12.8.2020.
 

PORISSA OTETAAN KÄYTTÖÖN YKSITYISTEN TONTTIPÖRSSI

Porin kaupunki on avannut yksityisten tontinomistajien ja ostajaehdokkaiden välistä kaupankäyntiä tukevan tonttipörssipalvelun! Tonttipörssi on kaupungin tarjoama maksuton palvelu, jossa yksityiset tontinomistajat voivat mainostaa rakentamattomia asuintonttejaan kaupungin sähköisessä järjestelmässä. 

Palvelu perustuu yksityisten ilmoittajien luovuttamiin tontti- ja yhteystietoihin: myytävän tontin tiedot ilmoitetaan kaupungille sähköisellä lomakkeella, jonka jälkeen tiedot syötetään kaupungin toimesta tonttipörssiin. Tämän jälkeen tontit ovat kaupungin verkkosivujen kautta kaikkien kiinnostuneiden nähtävillä.

Lue lisää osoitteesta pori.fi/tonttiporssi.
 

TUTUSTU KAUPUNGIN MONIPUOLISEEN OMAKOTITONTTITARJONTAAN

Omakotitontit

Porin kaupunki tarjoaa vuokrattavaksi ja ostettavaksi omakotitontteja ympäri kaupunkia.

Tonttien hakumenettelyä esitellään tarkemmin Omakotitonttien haku -sivulla. Tiedot vapaista tonteista löytyvät sähköisestä karttapalvelusta.
  


PORI MYY JA VUOKRAA UPEITA LOMA-ASUNTOTONTTEJA YYTERISSÄ

Loma-asuntotontit

Kaupunki tarjoaa vuokrattavaksi ja ostettavaksi 12 uutta loma-asuntotonttia Yyteristä. Tontit sijoittuvat kauniille kangasmetsäalueelle, vain kävelymatkan päähän Yyterin ainutlaatuisista hiekkarannoista, luontopoluista ja monipuolisista palveluista.

Tarkemmat tiedot Yyterin tonteista sekä muista kaupungin vapaina olevista tonteista löytyvät karttapalvelusta.

 

Liike- ja teollisuustontteja yrityskäyttöön

Teollisuustontit

Kaupunki vuokraa myös erilaisia yritystontteja, kuten liike- ja teollisuustontteja.

Tutustu tonttien hakumenettelyyn tarkemmin Yritystonttien haku -sivulla. Tiedot vapaista tonteista löytyvät sähköisestä karttapalvelusta

 

Lisätiedot

Vapaat tontit

Palvelupiste Porina
Yrjönkatu 6 B, 28100 Pori
02 623 4100
porina@pori.fi

Tonttien myynti ja vuokraus

Elisa Laine
Tonttipäällikkö
044 7010212
elisa.laine@pori.fi

Iiris Lehti
lakimiesharjoittelija
044 701 1209
iiris.lehti@pori.fi 

Kauppakirjojen ja vuokrasopimusten allekirjoitus ja tonttien vuokrien laskutus

Tiina Pikkusaari
toimistosihteeri
044 701 1822
tiina.pikkusaari@pori.fi