Vauvojen värikylpy®

Vauvojen värikylpy® on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Työpajassa edetään materiaalien, värien ja valon kokemisesta, tunnustelusta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen. Vauvojen tekemiä jälkiä, visuaalisia eleitä ja toimintaa pidetään merkittävinä ja tärkeinä. Itsensä ilmaiseminen visuaalisesti on ihmiselle mielekästä ja tuottaa mielihyvää!

Lastenkulttuurikeskus Kruunupää järjestää Värikylpy-työpajoja viikoittain ja viikonloppuisin sekä erikseen räätälöityjä Värikylpy-erityistyöpajoja eri kohderyhmille. Vauvojen värikylpy® -työpajoja järjestetään 4–11 ja 12–23-kuukauden ikäisille vauvoille, 2- ja 3-vuotiaille ipanoille sekä 4- ja 5-vuotiaille mukuloille perheineen. Osallistujan lisäksi myös perheen sisarukset ja esimerkiksi isovanhemmat tai kummit ovat tervetulleita mukaan. Osana elämyksellisten värien ja muotojen maailmaa, perheet tutustuvat myös Porin taidemuseon näyttelyihin ja kausittain vaihtuviin, kokemuksia täynnä oleviin työpajateemoihin.

Lastenkulttuurikeskus käynnisti ensimmäiset alle 1-vuotiaille suunnatut Vauvojen värikylpy® -työpajat vuonna 2003 yhteistyönä Porin taidemuseon kanssa. Laajan kysynnän myötä toimintaa on kehitetty ja laajennettu Värikylpy-metodin mukaisesti yli 1-vuotiaiden työpajoihin, aikuisille sekä erityisryhmille. Vauvojen värikylpy® -toimintaideasta ja sen kehittämisestä vastaa lastenkulttuurikeskuksen johtaja Päivi Setälä yhdessä ohjaajien kanssa. Lastenkulttuurikeskuksen kautta Vauvojen värikylpy® -toiminta on levinnyt Suomessa ja kansainvälisesti.

 

Vauvojen värikylpy