Itätuuli - liikunta- ja oppimiskeskus

Itätuulessa toimii kaksi koulua, kirjasto sekä yhteisötila Salonki. Oppimis- ja liikuntakeskuksessa on vuokrattavia kokous- ja luokkatiloja sekä liikuntasali Aalto, joka palvelee koulujen lisäksi kaupungin asukkaiden harrastustoimintaa. Tavoitteena on, että talo toimii koko Itä-Porin alueen toimintakeskuksena, jossa voidaan järjestää yhteisiä tapahtumia ja kokoontumisia.

Olemme kaikkien Itätuuli.

Itätuulen taideteos

Oppimis- ja liikuntakeskus Itätuuli tarjoaa kaikenlaista toimintaa Itä-Porin alueen ja koko kaupungin asukkaille. Yhteisötila Salonki on auki maanantaista perjantaihin kello 13-18. Lisäksi perhekahvila on avoinna torstaisin ja perjantaisin kello 9-11.30. Salongissa jaetaan halukkaille omiin astioihin kouluruokaa torstaisin ja perjantaisin kello 12-12.45, mikäli ruokaa on jäänyt jäljelle. Tarjolla on koulun ruokalistan mukaista laktoositonta perusruokaa. Ruokalista löytyy tästä.

Oppimis- ja liikuntakeskuksessa järjestetään erilaisia kursseja esimerkiksi kädentaitojen tilassa, Telakassa. Liikuntasali Aalto mahdollistaa erilaisten tapahtumien järjestämisen. Salissa toimii arkisin useita liikuntaryhmiä ja viikonloppuisin sali on turnaus- ja tapahtumakäytössä.

Porin kaupunki järjestää yhteisötila Salongissa avointa toimintaa kaikille alueen asukkaille maanantaista torstaihin kello 13-18. Perhekahvila on avoinna torstaisin ja perjantaisin kello 9-11.30. Salonki on vuokrattavissa yksityishenkilöille ja yrityksen, yhdistyksen tai yhteisön edustajalle maanantaista perjantaihin kello 18-21.30.

Kirjasto

Itätuulen kirjasto jatkaa kirjaston pitkäaikaista palvelutoimintaa Sampolan kaupunginosassa. Kolmen työntekijän kirjasto tarjoaa ajantasaiset kirjastopalvelut, monipuolisen aineistokokoelman, viihtyisät tilat ajanviettoon, mahdollisuuden lehtien lukemiseen ja tietokoneiden käyttöön sekä laajan tapahtumatarjonnan.
 
Panostamme asiakaslähtöisyyteen ja osallistavaan kehittämiseen, pyrimme kaikissa toiminnoissamme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.  Uudet toimitilat mahdollistavat aiempaa paremmin tapahtumien järjestämisen ja pyrimme luomaan ohjelmaa kaikenikäisille kirjaston käyttäjille. Yhteistyömme koulujen ja päiväkotien kanssa on tiivistä.
 
Kirjastossa tavoitteenamme on myös kansalaisten monilukutaidon ja digitaalisten kansalaistaitojen kehittäminen. Olemme matalan kynnyksen palvelu ja henkilökuntamme on aina valmiina auttamaan.
 
Itätuuli on yksi Porin kaupunginkirjaston lähikirjastoista ja osa Satakirjastot-yhteisjärjestelmää. Aineiston varaaminen ja kuljetus muista kirjastoista on asiakkaille maksutonta.
 

Itätuulen koulu

Itätuulen koulu on alueen lasten kasvun ja oppimisen paikka. Koulumme on noin 400 oppilaan ja työntekijän yhteisö.

Koulussamme opiskelee esiopetusryhmä sekä 1.-8.-luokkien oppilaita monimuotoisissa opetusryhmissä, joita opettaa luokan-/aineenopettaja yhteisopettajuudessa erityisopettajan kanssa. 0-2 luokilla toimii joustava alkuopetus.

Meille tärkeitä koulumme toimintaa ohjaavia arvoja on turvallinen yhteisöllisyys ja välittäminen eri-ikäisten lasten ja aikuisten välillä. Kaikkia arvostetaan ja kohdellaan tasa-arvoisesti.

Koulurakennuksemme uudenlaiset oppimisympäristöt sekä toimintakulttuurimme mahdollistavat ja kannustavat yhteisopettajuuteen, yli luokka- ja oppiainerajojen tapahtuvaan opetukseen sekä toiminnallisen oppimiseen. 75 minuutin oppitunnit tuovat koulupäivään levollisuutta ja kiireettömyyttä.

Tuulikellon koulu

Tuulikellon koulu on yksi Porin kaupungin sivistystoimialan erityisosaamiskeskuksista. Koulumme on noin 230 oppilaan ja työntekijän yhteisö.

Koulumme tarjoaa yksilöllistettyä erityisopetusta oppilaille, jotka ovat eriasteisesti kehitysvammaisia ja/tai joilla on laaja-alaisia kielellisiä ja neuropsykiatrisia haasteita. Oppivelvollisuus muodostuu enintään 2-vuotisesta esiopetuksesta ja vuosiluokista 1-9.

Opetus toteutetaan mahdollisimman laajasti kokonaisopetuksen periaatteen mukaan perusopetuksen tuntijakoa noudattaen. Toiminta-alueittainen opetus jakaantuu viiteen toiminta-alueeseen, jossa arjentaitojen oppiminen on keskiössä.

Opetus ja oppimäärä yksilöllistetään oppilaan edellytyksiä vastaaviksi laatimalla jokaiselle oppilaalle henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS).

Liikuntasali Aalto

Aalto-sali on urheiluseurojen käytössä arkisin maanantaista perjantaihin kello 16.30-21.30. Viikonloppujen peli- ja turnauskäytön lisäksi Aalto-sali tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisten tapahtumien kuten messujen tai konserttien järjestämiseen.

Itätuulen ruokala Kapyysi on mahdollista vuokrata esimerkiksi turnausten kahvilakäyttöön. Ruokalasta on mahdollisuus seurata liikuntasalin tapahtumia videokuvan välityksellä. Itätuulen keittiötilat eivät sisälly ruokalan vuokraan. 

Yleisötapahtumissa käynti Aalto-saliin on yleisöllä ovesta C1. Koulu on kengätön, joten kengät tulee jättää tuulikaappiin tai käyttää kenkäsuojia.

Liikuntasalin ja ruokalan vuokraukset sivistystoimialan tilavarauksista. Varatut vuorot Timmissä.

Yhteisötila Salonki

Yhteisötilassa on tarjolla monipuolista ja erilaista toimintaa eri-ikäisille ihmiselle ja eriteemojen ympärille maanantaista torstaihin kello 13-18. Ohjelmaa järjestävät kulttuuri-, kirjasto- ja nuorisopalvelut, koulut sekä eri yhdistykset. Perjantai on ohjelmaton päivä, jolloin tila on käytettävissä vapaaseen oleskeluun ja jolloin jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa itse toiminnan sisältöihin.  

Yhteisötilan tavoitteena on vahvistaa lasten, nuorten, perheiden ja vanhusten voimavaroja ja yhteisöllisyyttä sekä tarjota vertaistukea ja vähentää yksinäisyyttä.

Yhteisötila Salonki on vuokrattavissa yksityishenkilöille sekä yrityksen, yhdistyksen tai yhteisön edustajille maanantaista perjantaihin kello 18-21.30. Salongin pinta-ala on 60 neliötä ja tilan kokoontumissuositus on maksimissaan 30 henkilöä.

Yhteisötilan vuokraukset Itätuulen kirjaston kautta tällä vuokrauslomakkeella. Varatut vuorot Timmissä. Huomio! Salongin vuokraaminen on mahdollista arkisin kello 18.00–21.30 välisenä aikana.

Vierailut ja vuokratilat

Itätuulen piha
  • Itätuuleen järjestetään ryhmille vierailukäyntejä koululukukausien tiistaisin. Katso tarkemmat tiedot ja varaa aika vierailulle tästä -  Tervetuloa Itätuuleen!
  • Liikuntasali Aalto on urheiluseurojen käytössä arkisin kello 16.30-21.30. Viikonloppujen urheilukäytön lisäksi Aalto-sali tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisten tapahtumien kuten messujen tai konserttien järjestämiseen.

    Liikuntasalin ja ruokalan vuokraukset sivistystoimialan tilavarauksista. Varatut vuorot Timmissä.
  • Yhteisötila Salonki on vuokrattavissa yksityishenkilöille sekä yrityksen, yhdistyksen tai yhteisön edustajille arkisin kello 18-21.30. Perjantaisin Salonki on varattavissa kaikille avoimena teemapäiväperiaatteella monimuotoiseen yhdessä tekemiseen ja olemiseen kello 13-18.

    Yhteisötilan vuokraukset Itätuulen kirjaston kautta tällä vuokrauslomakkeella. Varatut vuorot Timmissä. 
    Huomio! Salongin vuokraaminen on mahdollista arkisin kello 18.00–21.30 välisenä aikana.

 

Itätuulen kotisivu
Itätuulen kotisivu
Itätuulen_tuulikellon_koulu
Itätuulen kotisivu_Aalto
Itätuulen kotisivu_Salonki
Itätuulen kotisivu_vieraile_ja_vuokraa

Itätuulen on suunnitellut Arkkitehti Oy Asmala, rakennuttaja on Porin YH-Asunnot Oy ja rakentaja MVR-yhtymä. Kiinteistön omistaa Sampolan Palvelukeskus Oy, joka on Porin kaupungin kokonaan omistama yhtiö.