Lastenkulttuurikeskus Kruunupää

Porin lastenkulttuurikeskuksesta Kruunupääksi
Lastenkulttuurikeskus Kruunupää on vuosia tunnettu nimellä Porin lastenkulttuurikeskus. Porin lastenkulttuurikeskuksen toiminta on käynnistetty 2003 ja se toimi perustamisestaan Porin taidemuseon yhteydessä vuoteen 2020. Syyskuussa 2020 Porin lastenkulttuurikeskus muutti väistötiloihin Rautatienpuistokatu 7:än ja samalla nimi vaihtui lastenkulttuurikeskus Kruunupääksi. Muutosta ja muutoksesta voi lukea lisätietoja Porin kaupungin uutisista.


Lastenkulttuurikeskus Kruunupää tarjoaa työpajoja ja tapahtumia lapsille, nuorille, perheille, isille, äideille ja isovanhemmille. Lastenkulttuurikeskus tuottaa yksittäisiä työpajoja yksilölle ja yhdessä tehden päiväkodeille ja kouluille. Keskus järjestää myös koulutusta, seminaareja ja näyttelyitä. Vauvojen värikylpy -työpajat tarjoavat yhteisiä hetkiä koko perheelle. 

Toiminta rakentuu lasten ja nuorten ääntä ja tarpeita kuunnellen. Porin lastenkulttuurikeskus tukee lasten ja nuorten kulttuurisia oikeuksia, tuottaa ja välittää kulttuuripääomaa ja parantaa monipuolisten ja laadukkaiden kulttuuripalveluiden saavutettavuutta. Porin lastenkulttuurikeskus vaikuttaa pitkäjänteisesti kulttuuripoliittiseen keskusteluun osallistumalla muun muassa Porissa, maakunnassa ja Suomessa tehtävään strategiatyöskentelyyn. Porin lastenkulttuurikeskuksen kautta valtakunnallisen lastenkulttuurituen piiriin kuuluvat Satakunnassa Porin lisäksi Eura, Eurajoki, Merikarvia, Nakkila ja Rauma.

Porin kaupunki on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton perustajajäsen ja liiton tarkoituksena on edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa lastenkulttuurin osaamista Suomessa. Lisäksi liitto ylläpitää Lastenkulttuurikeskusten verkostoa ja koordinoi valtakunnallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja. Lastenkulttuurista ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitontoiminnasta saa tietoa lastenkulttuuri.fi-sivulta.

Töihin tai harjoitteluun?
Lastenkulttuurikeskus Kruunupää tarjoaa harjoittelupaikkoja kaikille koulutusasteille kuvataiteen, graafisen suunnittelun ja eri kulttuurialojen opiskelijoille sekä TET-harjoittelijoille. Kaikilta hakijoilta edellytetään kiinnostusta kulttuuriin, kuvataiteisiin ja visuaaliseen kulttuuriin sekä halua työskennellä lasten ja nuorten parissa. Seuraa myös vuosittain Porin kaupungin kesätyötarjontaa. Ota yhteys, kysy lisää ja sovi tapaaminen: vs. johtaja Piritta Huhta |  044 701 1086 | piritta.huhta(at)pori.fi