Helpompi elämä -hanke

Helpompi elämä -hankkeen esittelytila kirjastossa

Helpompi elämä -hanke tarjoaa testialustan satakuntalaisille elämää helpottaville innovaatioille Porin kaupunginkirjaston tiloissa. Se antaa uusille keksinnöille näkyvyyttä ja käyttäjille mahdollisuuden testata niitä. Lisäksi hanke edistää satakuntalaista työllistymistä ja yrittäjyyttä sekä luo yhteisöllisyyttä.

Innovaatio voi olla palvelu, sovellus tai tuote, kunhan se on esiteltävissä ja kokeiltavissa Porin kaupunginkirjaston tilassa eikä vaadi suuria puitteita toimiakseen. Innovaation tulisi olla satakuntalainen, yhteiskunnallisesti merkittävä ja ympäristöystävällinen. Sen ei tarvitse olla vielä markkinoilla, mutta keksintöä tulisi haluta kehittää. Porin kirjaston palveluita käyttää 80% Porin asukkaista ja pääkirjastossa on noin puoli miljoonaa käyntikertaa vuosittain. Kirjastossa asiakkaiden on turvallista tutustua tuotteeseen ja yritys on näkyvällä paikalla asiakkaiden tavoitettavissa.

Helpompi elämä -innovaatiotapahtuma Porin Puuvillassa 16.2.2019

Porin kaupunginkirjaston Helpompi elämä -hanke on päättymässä ja sen johdosta järjestetään Helpompi elämä –innovaatiotapahtuma lauantaina 16.2.2019 klo 12-14 Puuvillan Areena-lavalla. Tapahtumassa esitellään satakuntalaisia innovaatioita. Lavaohjelmassa on muun ohjelman ohella hankkeen esittely, innovaatiopuhujia sekä Pori Sinfoniettan musiikkiesityksiä.

Innovaatiot eivät ole vain suurissa yrityksissä tapahtuvaa toimintaa, vaan ne näkyvät jokaisen ihmisen arjessa. Helpompi elämä -hanke tuo elämää helpottavat innovaatiot nyt Puuvillan kävijöiden kokeiltavaksi ja katsottavaksi. Innovaatioitaan esittelevät muun muassa Tukimet Oy, Mediaplane ja Norded. Myös SAMK:n Pepper-robotti on mukana ilahduttamassa vierailijoita.

Helpompi elämä -hanke käynnistyi 2.10.2017 ja päättyy 28.2.1019. Hanke on tuonut satakuntalaisille innovaatioille maksuttoman esittelytilan Porin pääkirjaston ala-aulaan. Hanke on saanut rahoitusta Satakuntaliitolta alueellisten kokeilujen AIKO-ohjelmasta.

Esittelytilassa olleet innovaatiot

4.12.2017 – 04.01.2018 Tukimet Oy:n Wheellator
Wheellator on Raumalaisen yrityksen keksimä, pyörätuolin ja rollaattorin yhdistelmä.
SK:n artikkeli aiheesta.

3.2.-24.2.2018 Toiwo Care Oy, Toiwo – total intensive workout
Toiwo on uusi treenipaikka Aittaluodossa, jossa pääset kokeilemaan uutta harjoitusmetodia. Toiwo sopii kaikille ikää katsomatta! Esittelytilassa pääsi muun muassa tutustumaan Toiwon tarinaan sekä osallistumaan arvontaan.

26.-27.2.2018 ja 1.3.2018 Auts Tuote Oy – VR Safe 
Miltä sinusta tuntuisi, jos saapuisit ensimmäisenä onnettumuuspaikalle?  VR Safen avulla sen voit kokeilla! Kirjastolla pääsi kokeilemaan onnettomuustilanne virtuaalitodellisuudessa. VR Safe on luotu osaksi ensiapukoulutusta.

22.3.2018  HYPE! senioreiden digitaalisia muisti- ja liikuntapelejä
Kokeiltavissa oli muisti- ja liikuntapelejä, joiden kehittäjänä SAMK ja Sataedu sekä MotoTiles 15 liikunta-ja tasapainopeli, Meditas Oy:ltä.

14.5.-31.5.2018 Turvallisuustarkistus-mobiilisovellus
Milloin Sinä olet viimeksi tarkistanut oman kotisi paloturvallisuuden? Esittelyssä oli SATTUKO –hankkeen ja Satakunnan pelastuslaitoksen yhdessä kehittämä Turvallisuustarkistus-sovellus, jonka avulla pystyt tarkistamaan oman kotisi palo- ja tietoturvallisuuden. Sovellusta esittelemässä olivat Minna Haapakoski hankkeesta sekä Minna Torvinen Satakunnan pelastuslaitokselta.

25.-26.6.2018 SAMK – Vähä0 –hanke
Kenraaliharjoituksena ennen asuntomessuja Vähä0 -hanke esittäytyi Helpompi elämä -esittelytilassa. Vähä0 -hanke keskittyy vähähiilisiin ratkaisuihin nollaenergiarakentamisessa ja se on SAMK:issa käynnistynyt hanke.

16.7.-20.7.2018 SAMK – Arkimentori –hanke 
Hankkeen tavoitteena on kehittää Satakunnan alueen mikro-ja pk-sektorin yritysten ja Satakunnan ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden yhteistyönä mentorointimalli, joka mahdollistaa räätälöidyt, eri insinöörialojen rajat ylittävät ja yhtenäiset kriteerit täyttävät mentorointikäytännöt alan yritysten, asiantuntijoiden ja ammattilaisten käyttöön ilman työläitä suunnitteluprosesseja. (Lähde: https://www.samk.fi/tyoelama-ja-tutkimus/hankkeet/)

19.11.-31.11.2018 Satakunnan koulutuskuntayhtymä – MeWet
Esittelyssä oli Mewet on älykoti, joka sisältää erilaista hyvinvointiteknologiaa ja se on luotu palvelemaan toimintakykyrajoitteisia asukkaita. Nopeimmille oli tarjolla laastaripaketteja sekä kettukarkkeja. 

Helpompi elämä –hanke on käynnissä Porin pääkirjastolla helmikuun 2019 loppuun asti. Hankkeen on rahoittanut Satakuntaliitto alueellisten kokeilujen AIKO-ohjelmasta. Hankkeen ohjausryhmään kuuluvat edustajat Porin kaupungin elinvoimayksiköstä, Prizztech Oy:stä sekä Porin Yrittäjät ry:stä.

Helpompi elämä-hankkeen teksti Pori Sans fontilla
Prizztechin logo
Satakuntaliiton logo
Porin yrittäjien logo