Mahanpuruja muovista -kampanja Porissa

Syksyllä 2023 voit bongata kaupungin sadevesikaivojen lähellä Porin yläkoululaisten suunnittelemia katutaideteoksia. Kyseessä on Pidä Saaristo Siistinä ry:n Mahanpuruja muovista – Magknip av plast -viestintäkampanja, jossa kaupunkien kaivonkansia koristellaan suurilla tarroilla.

Roskaantumisongelmaan liittyy keskeisesti tiedon puute siitä, miten roskat kulkeutuvat kaupungeista vesistöihin. Erityisen tavallista on heittää tupakantumpit sadevesikaivoihin tietämättä, että hulevedet johdetaan lähes kaikkialla suoraan puhdistamatta lähimpään vesistöön. Suurin osa roskista on muovia ja se ei maadu ikinä, vaan pilkkoontuu mikromuoveiksi. Kampanja haluaa herätellä ohikulkijoita pohtimaan oman käyttäytymisensä vaikutusta.  

Kampanja Porilaisella tvistillä

Mahanpuruja muovista -kampanjaa on toteutettu muutamissa kaupungeissa kesästä 2019 lähtien valmistarroilla. Poriin kampanja rantautui vuonna 2022 uudella tavalla, kun kaupunki haastoi yläkoululaiset ideoimaan tarroja. Ideoiden joukosta valittiin kaksi teosta, joiden pohjalta suunniteltiin lopulliset tarrat, jotka myös tänä vuonna koristavat kaupunkimme sadevesikaivojen ympäristöjä. Suuria tarroja voi nähdä syksyllä 31.8.-17.9.2023, kymmenellä keskeisellä paikalla eri puolilla Poria.  Lisätietoa yläkoululaisten kuvataidehaasteesta löytyy täältä.

Tiedote
Uutinen