CIRCWASTE – Kohti kiertotaloutta

CIRCWASTE – Kohti kiertotaloutta on valtakunnallinen hanke, joka edistää kiertotaloutta käytännön toimenpitein rakentamisessa, maataloudessa, teollisuudessa ja kotitalouksissa. Hanketta koordinoi Suomen ympäristökeskus ja se saa rahoitusta EU:n LIFE-ohjelmasta.
Porin kaupunki, ja osatoteuttajana elinkeinoyhtiö Prizztech Oy, toteuttaa kiertotalouden edistämiseen ja jätteiden vähentämiseen tähtääviä osahankkeitaan vuosina 2017–2021. Porin kaupungin ja Prizztechin osahankkeiden yhteenlaskettu budjettiosuus on lähes 1,4 miljoonaa euroa. Tästä EU-tuen osuus on 60 prosenttia

Resurssitehokasta asumista, ympäristökasvatusta ja Peittoon kierrätyspuiston kehittämistä

Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalvelut -toimiala toteuttaa kolme osahanketta, joista A.1 ja C.3 ovat sidoksissa toisiinsa ja C.11 omansa. Resurssitehokkaan rakentamisen osahankkeissa (A.1 ja C.3) keskitytään luomaan rakentajien, rakennusyhtiöiden, kiinteistönomistajien, viranomaisten ja korkeakoulujen välinen yhteistyöverkosto. Osahanke C.11 koostuu useista asiantuntijuuteen, ympäristökasvatukseen, kuntalaistoimintaan ja vihreisiin hankintoihin liittyvistä kokonaisuuksista, joissa toteutetaan valtakunnallista jätesuunnitelmaa. Alueelle perustetaan kiertotalouteen perehtynyt osaamis- ja neuvontaverkosto jo olemassa olevista osaajatahoista.

Prizztechin osahankkeet (A.2 ja C.4) liittyvät Peittoon kierrätyspuiston kehittämiseen. Osahankkeissa muun muassa selvitetään erilaisten demonstraatioiden avulla valimohiekkojen hyödyntämistä maanrakennuksessa ja magneettiromun kierrätysmahdollisuuksia.

Tämän sivun osoite on: www.pori.fi/circwaste

Seuraa uutisia Facebookissa: Circwaste Pori

Hankesuunnitelmat

Vuosiraportit

Porin kaupungin CIRCWASTE-osahankkeiden yhteiset vuosiraportit:

 

Circwaste-hanke saa EU:lta rahoitusta, jolla hankkeen materiaalit on tuotettu. Materiaaleissa esitetty sisältö edustaa kuitenkin ainoastaan hankkeen omia näkemyksiä, joista EU:n komissio ei ole vastuussa.


Ota yhteyttä:

Outi Aalto
Projektikoordinaattori
Elinvoima- ja ympäristötoimiala
Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö / Elinvoima- ja ympäristötoimialan projektit
Valtakatu 11 28100 Pori
Katja Alakerttula
Projektityöntekijä
Elinvoima- ja ympäristötoimiala
Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö / Elinvoima- ja ympäristötoimialan projektit
Valtakatu 11 28100 Pori